08/08/2008 - Praga, CZR @ Stadion Eden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 08/08/2008 - Praga, CZR @ Stadion Eden
dobra rada, zmień kategorie na jakkolwiek inna, bo z tej Ci to wyrzuca!
Tu sprawdzają, a na przykład już w Allegro/pozostałe/pozostałe... już nie , a jak ktoś szuka to i tak wpisze IRON MAIDEN i znajdzie
ale rob jak chcesz
Tu sprawdzają, a na przykład już w Allegro/pozostałe/pozostałe... już nie , a jak ktoś szuka to i tak wpisze IRON MAIDEN i znajdzie
ale rob jak chcesz
-
El Dorado
Jak tanio dojechać do Pragi pociągami, gdzie jest jakaś strona czeskich kolei z połączeniami i CENAMI do tych połączeń?
czy ktoś nie będzie miał 2 miejsc w aucie do Pragi?
...najlepiej to jechac w kilka osob i kupic grupowyherki pisze:Jak tanio dojechać do Pragi pociągami,
Dla porownania:
Cena biletu dla jednej osoby Cieszyn - Praga = 482KC ,
a z biletem grupowym dla 5 osob wychodzi ok 150KC na lepka
...a tak w ogole to jak bedziesz kupowal bilet to popros o znizke dla osob do 26 lat, bo przez wakacje jest 50% znizki
(styknie, ze masz legitymacje ze soba, ale przewaznie nawet nie sprawdzaja)
http://www.vlak.cz/herki pisze:gdzie jest jakaś strona czeskich kolei z połączeniami i CENAMI do tych połączeń?
Ceny sa tam podane w najdrozszej opcji. Mam gdzies na swoim komputerze adres ze strona gdzie wylicza cene ze znizkami, wiec jak wroce do domu popoludniu to wkleje linka (inna sprawa, ze nie wiem czy to dobrze tam pokazuje
-
Deleted User 1309
Ja nie będę miał 2 .czy ktoś nie będzie miał 2 miejsc w aucie do Pragi?
Herki -> tu masz jeszcze stronke prezentujaca ceny:
http://www.jizdenka.cz
...nie gwarantuje jednak jej poprawnego dzialania. Czasem wydaje mi sie, ze jednak cos ta stronka oszukuje hehehe
http://www.jizdenka.cz
...nie gwarantuje jednak jej poprawnego dzialania. Czasem wydaje mi sie, ze jednak cos ta stronka oszukuje hehehe
-
El Dorado
No, dziadek męczył się 5 miesięcy.. Głupia sytuacja, ale widzę, że rozumiesz co przezywam. Ja nie odwołuję całego wyjazdu, jeden koncert tylko.Garfield pisze: Masz Tobink pecha. Szczerze współczuje. Dziadek mojej żony umierał kilka lat. Zdecydował się dzień przed naszym ślubem, ale nic nie odwoływaliśmy. Zwłaszcza, że nie robiliśmy wesela(nie lubimy takich imprez).
-
Deleted User 2259
Zyczę udanych koncertów wszystkim jadących do czech 
ja slyszalam, ze 2 osoby to juz u nich grupa..iron84 pisze:...najlepiej to jechac w kilka osob i kupic grupowy ...
swoja droga, gdzie bawicie sie po koncercie? Bo my mamy dwie opcje - wracamy do akademika i tam after party, lub gdzieś na mieście 
Chyba dopiero 3, ale i tak fajnieOpra pisze:ja slyszalam, ze 2 osoby to juz u nich grupa..i mozna brac grupowy . wiec zamierzam to wykorzystac
Katastrofa pociągu relacji Kraków - Praga - 10 zabitych
Dziś przed południem Ekspres EuroCity relacji Kraków-Praga uderzył z szybkością 140 km/h w konstrukcję mostu koło miejscowości Studenka (północne Czechy) - taka informacja wpłynęła do serwisu CYNK. Jak podaje TVN24 w katastrofie zginęło co najmniej 10 osób. Pociąg odjechał o godzinie 7:00 z Dworca Głównego w Krakowie. Planowo w Pradze miał być o 13:59.
Na miejscu jest 16 ekip ratownictwa, z wagonów wydobyto już 16 rannych, ocenia się, że we wraku pociągu zostaje uwięzionych jeszcze ok 80 osób. Nie wiadomo czy wśród rannych są Polacy. Jak podają czeskie źródła, do katastrofy doszło w chwili, gdy na tory spadł fragment konstrukcji mostu, który był remontowany w tym czasie.
Jak informuje PAP w wypadku rannych zostało co najmniej sto osób. Jak podała Agencja France Presse, pociąg uderzył w gruzy mostu, który zawalił się na tory kolejowe.
http://wiadomosci.onet.pl/1803535,12,item.html
... mam nadzieję że nikt z jadących na koncert nie ucierpiał w tej katastrofie.
Dziś przed południem Ekspres EuroCity relacji Kraków-Praga uderzył z szybkością 140 km/h w konstrukcję mostu koło miejscowości Studenka (północne Czechy) - taka informacja wpłynęła do serwisu CYNK. Jak podaje TVN24 w katastrofie zginęło co najmniej 10 osób. Pociąg odjechał o godzinie 7:00 z Dworca Głównego w Krakowie. Planowo w Pradze miał być o 13:59.
Na miejscu jest 16 ekip ratownictwa, z wagonów wydobyto już 16 rannych, ocenia się, że we wraku pociągu zostaje uwięzionych jeszcze ok 80 osób. Nie wiadomo czy wśród rannych są Polacy. Jak podają czeskie źródła, do katastrofy doszło w chwili, gdy na tory spadł fragment konstrukcji mostu, który był remontowany w tym czasie.
Jak informuje PAP w wypadku rannych zostało co najmniej sto osób. Jak podała Agencja France Presse, pociąg uderzył w gruzy mostu, który zawalił się na tory kolejowe.
http://wiadomosci.onet.pl/1803535,12,item.html
... mam nadzieję że nikt z jadących na koncert nie ucierpiał w tej katastrofie.
Masakra....pewnie troche ludzi jechało na koncert, ale Maidenowcy to twardziele poza tym napewno wszyscy byli pijani a pijanego pech omija:)
Opra i Michcio jechali tym pociągiem. Ale nic im nie jest na szczęście
już nie mam tu najwięcej postów

Teraz to niech sie martwia tylko zeby na koncert zdązyli:)
A nie jechali z Katowic???Szajba pisze:Opra i Michcio jechali tym pociągiem. Ale nic im nie jest na szczęście
Niestety z najfajniejszej trasy Maiden zrobiła się najsmutniejsza. Pewnie są osoby, które już więcej na żaden koncert nie pojadą. Okropnie się czuję
z Cieszyna. Ale tak jak mówie, wsio jest ok.Lucy pisze:A nie jechali z Katowic???
już nie mam tu najwięcej postów