ufff dobrze wiedzieć Jechał tym pociągiem ktoś jeszcze od nas?Szajba pisze:Opra i Michcio jechali tym pociągiem. Ale nic im nie jest na szczęście
08/08/2008 - Praga, CZR @ Stadion Eden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
Re: 08/08/2008 - Praga, CZR @ Stadion Eden
Bardzo smutne... mam nadzieję, że nikomu z polskich fanów zespołu nic nie jest, że dotrą cali i zdrowi w komplecie na koncert, szkoda, że będzie on w cieniu tak ogromnej tragedii 
Myślicie że nie odwołają koncertu? Bardzo się przejąłem tą katastrofą, naprawdę mam nadzieję że naszym nic się nie stało.
Na pewno nie odwołają, ale dobrze by było, jakby 2 słowa na ten temat padły, bo bardzo, bardzo przykre wrażenieSortis pisze:Myślicie że nie odwołają koncertu? Bardzo się przejąłem tą katastrofą, naprawdę mam nadzieję że naszym nic się nie stało.
W radio rmf mówili że w pociągu było dużo polskich fanów Iron Maiden zmierzających na koncert do Czech...
Kurka kto by pomyślał. Dramat. Jak to przeczytałem to od razu sobie o fanach pomyślałem. Mam nadzieję, że wsio jest ok.
-
szatanista
- -#Long distance runner

na tvn24 mowili, ze w pociagu byly grupki fanow wybierajace sie na koncert.
nie żyje jeden polak, 4 jest rannych
EDIT:
koleś ktory jechal w 1 wagonie mowił właśnie, ze jechało duzo osob na koncert Maiden w tym wagonie :/
EDIT:
koleś ktory jechal w 1 wagonie mowił właśnie, ze jechało duzo osob na koncert Maiden w tym wagonie :/
już nie mam tu najwięcej postów

Igor dzięki za wieściSzajba pisze:Opra i Michcio jechali tym pociągiem. Ale nic im nie jest na szczęście
W migawkach na tvn24 widać fanów i goście o tym wspominają więc widać było ich dość sporo. Ponoć większa połowa 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
na szczęście podobno nie ma zabitych. Jak ranni (lekko) to przecież wyzdrowieją dostaną odszkodowania i w ogóle... trzeba być dobrej myśli
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

ps. nie ma ofiar śmiertelnych w śród Polaków -tvn24 pisze:Wśród 46 rannych jest 11 Polaków, w tym dwie osoby są w stanie ciężkim./.../Jak podaje polski konsulat w Ostrawie, ranni Polacy to ludzie młodzi - To w większości osoby w wieku dwudziestu kilku lat – tłumaczą pracownicy polskiej placówki. Jechali oni najpewniej na koncert Iron Maiden do Pragi.
Ale skucha... Dobrze, ze nikomu z forumowiczów nic sie nie stało.
Ja sobie tak myślę, że to nie ma znaczenia czy zginął Czech czy Polak, czy jechał na Iron Maiden, na wczasy czy do pracy... no ale jednak taka świadomość, że przecież my jeździmy na koncerty i mogliśmy jechać do Pragi a nie do Warszawy (albo na oba) i być w tym pociągu, albo ktoś z naszych znajomych to jednak bardziej dotyka.
Krwiodawstwo
http://rckik.krakow.pl/aktualnosci.php?id=41
Krwiodawstwo
WarszawaLucy pisze:Ja sobie tak myślę, że to nie ma znaczenia czy zginął Czech czy Polak, czy jechał na Iron Maiden, na wczasy czy do pracy... no ale jednak taka świadomość, że przecież my jeździmy na koncerty i mogliśmy jechać do Pragi a nie do Warszawy (albo na oba) i być w tym pociągu, albo ktoś z naszych znajomych to jednak bardziej dotyka.
Krwiodawstwohttp://rckik.krakow.pl/aktualnosci.php?id=41
Na razie nie wiadomo czy wśród ofiar śmiertelnych jest Polak , potrzebna jest indentyfikacja
Ale to był pociąg z Krakowa i nie jechał przez Cieszyn. Coś tu się nie zgadza.Szajba pisze:z Cieszyna. Ale tak jak mówie, wsio jest ok.Lucy pisze:A nie jechali z Katowic???
z relacji ktore do tej pory slyszalem w tv to raczej mowiono o koncercie jakims w Pardubicach a nie o praskim IM, ale w teleexpressie widziałem kolesia w koszulce IM z kolnierzem, Michał jakis na "S"