Bilet na pojedyńczy dzien festiwalu kosztuje 32 euro, karnet łącznie z polem namiotowym 120 euro (poza Maiden zagrają m.in R.E.M, Sex Pistols, Die Ärzte...) mam zamiar wybrać się ze znajomymi
Na stronie organizatora zakupiłem dziś pierwszy bilet na Iron Maiden korzystając ze zwykłej karty Visa Electron, koszt 118 zł. Po chwili otrzymałem maila z voucherem, który należy wydrukować i zachować (znajduje się na nim kod kreskowy), który zostanie wymieniony przy wejściu na teren festiwalu na kartę wstepu i opaskę
Pozostaje sprawa dotarcia do Budapesztu. Zdecydowalismy się na pociąg pośpieszny z Krakowa do Budapesztu, w przypadku zakupu biletu powortnego płaci się o 40% mniej, tak więc bilet kolejowy w dwie strony to koszt ok 250 zł. (cena ta sama dla normalnych i studentów
Sam festiwal odbywa się na wyspie Óbudai na Dunaju, jest jednym z największych w Europie i cieszy się dobrą opinią. Poza koncertami na kilku scenach odbywają się różne imprezy towarzyszące, rok temu pobijano m.in rekorg guinessa w całowaniu hehe
Więcej informacji : http://www.szigetfestival.com
Pozdrawiam :solo