Nowy studyjny album Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Nowy studyjny album Iron Maiden
No właśnie, kiedy się go można spodziewać? Czy trasa będzie znowu stadionowa, czy zrobią tak jak z DoD i AMOLAD-em w hali, bardzo bym tego chciał .
Kiedy pojawią się jakieś informacje ?
I wreszcie jakie są wasze oczekiwania.
Kiedy pojawią się jakieś informacje ?
I wreszcie jakie są wasze oczekiwania.
-
Deleted User 1499
Re: Nowy studyjny album Iron Maiden
Z tego co slyszalem i czytalem , panowie maja zrobic sobie ok rok przerwy i pod koniec 2009/2010 ma wyjsc nowy album.Jak bedzie on wygladal?jestem bardzo ciekaw wydaje mi sie ze pojda w kierunku ktory juz sobie obrali.
Nie mam żadnyc konkretnych oczekiwań ale chciałbym żeby zapomnieli o stylu z ostatnich płyt. AMOLAD pokazuje, że powinni pójść w inną stronę. Jeśli chcieliby zrobić jakieś szybkie numery to należy pałeczkę przekazać Adrianowi i pójść w stronę solowych dokonań Bruce'a. Obniżyć strój w gitarach i Dickinson powinien odpuścić sobie wysokie tony ale to raczej mało prawdopodobne. Przynajmniej jak się Maiden skończy to jest nadzieja,że Bruce wyda coś na poziomie. Dobrze by było gdyby trasa była halowa bo na Maiden jeszcze w hali nie byłem a i byłaby okazja na dwa koncerty w Polsce.
W tą stronę to sobie może sam Dickinson iścvyrus pisze: Jeśli chcieliby zrobić jakieś szybkie numery to należy pałeczkę przekazać Adrianowi i pójść w stronę solowych dokonań Bruce'a.
Na szczęście mało prawdopodobneObnizyc strój w gitarach
Co do Dickinsona, to prawda że mógłby sobie takie wyższe partie odpuścic. Pokazał kilka razy w ostatnich latach [BNW, czy ToS] że potrafi śpiewac bez tego, i to mu ciągle bardzo dobrze wychodzi, ba, może nawet lepiej niż w latach 80. Nie ma się co łudzic, że nowy album nawiąże do lat 80, zresztą mogłoby to różnie wyjśc. Ten "progresywny" kierunek nie jest zły, byleby to odpowiednio dawkowac, na ostatniej płycie chyba troche już przesadzili. Stac ich na nagranie dojrzałego albumu, ciągle osadzonego w ich stylistyce, a może troche bardziej rozbudowanego w porównaniu do pierwszych płyt, i w zasadzie tego bym oczekiwał.
To niech chociaż zaczną grać na innych skalach, nie wiem cokolwiek bo rzygać się chce od tej wtórności. Jak widzę jak jest zbudowany Different World to się niedobrze robi, że oni taki kit potrafią wcisnąć. A z pewnością stać ich na więcej, tylko odnoszę wrażenie, że oni wciąż robią to samo bo to przecież IM jak mawia Harris. Naprawdę można popłynąć w inną stronę i nagrać świetny materiał.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Kogo interesuje jak jest zbudowany Different World, skoro i tak jest najlepszym kawałkiem na AMOLAD : - )
Co kto lubi. Nawet gdyby był najlepszym kawałkiem na AMOLAD to i tak jest kupą bo AMOLAD to jedna wielka sraka. Racja, w muzyce nie chodzi o to żeby była skomplikowana ale żeby wprawiała w zachwyt słuchającego ale dość nudne wydaje się komponowanie muzyki na tych samych schematach od 30 lat. Szkoda, że Maideni stoją w miejscu i się nie rozwijają muzycznie. Jako CAŁOŚĆ.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
święta prawda, czekam z utęsknieniemvyrus pisze:Przynajmniej jak się Maiden skończy to jest nadzieja,że Bruce wyda coś na poziomie.
Po przyszłorocznej trasie zespół najprawdopodobniej zrobi sobie kilka miesięcy przerwy, po czym wejdzie do studia. Jeżeli nie będzie żadnych opóźnień możemy spodziewać się nowej trasy na przełomie 2009 i 2010 roku. Tak, obecne plany zakładają koncerty wyłącznie w halach, przynajmniej w Europie.
Nie ma żadnej szansy na dwa koncerty w Polsce. Prawdę mówiąc, są niewielkie szanse na choćby jeden.vyrus pisze:Dobrze by było gdyby trasa była halowa bo na Maiden jeszcze w hali nie byłem a i byłaby okazja na dwa koncerty w Polsce.
o jakiej trasie mówimy? Kolejny The best Of?Da5id pisze:Po przyszłorocznej trasie
Spodek odpada definitywnie?Da5id pisze:Nie ma żadnej szansy na dwa koncerty w Polsce
4th leg obecnej trasy, ze zmienionym setem.Abstract pisze:o jakiej trasie mówimy? Kolejny The best Of?
Możliwe, że za półtora roku będą już w Polsce stały większe hale. Ale mimo to pomysł, że zespół może zagrać dwa koncerty w Polsce wydaje się oderwany od rzeczywistości. Zerknij jak wyglądał europejski tour w 2006, i zobacz w których krajach grali po dwa razy. Prawdę mówiąc wątpię, żeby zespół w ogólę zawitał do nas na następnej trasie albumowej (chociaż mam nadzieję, że się mylę - chciałbym ich jeszcze kiedyś zobaczyć "u siebie"). Smutna prawda jest taka, że Maideni nie chcą promować swoich nowych wydawnictw w krajach, w których 98% fanów ściąga nową płytę z internetu.Abstract pisze:Spodek odpada definitywnie?
o, o tym nie słyszałem. Rozumiem ,że w Europie również. Pewnie się okaże ,że zmienią Clairvoyant na The Evil That Men do albo tylko kolejnośćDa5id pisze:4th leg obecnej trasy, ze zmienionym setem.
Nie. Nie będzie ani jednego koncertu w Europie. Zmienią dużo więcej, ale o tym na razie ciii.Abstract pisze:o, o tym nie słyszałem. Rozumiem ,że w Europie również. Pewnie się okaże ,że zmienią Clairvoyant na The Evil That Men do albo tylko kolejność
No to nie fair
Czemu ma być zmienione dużo więcej i zero koncertów z tej okazji w Europie

Wątpię żeby oni używali skal jako takich, ale to inny temat.vyrus pisze:To niech chociaż zaczną grać na innych skalach, nie wiem cokolwiek bo rzygać się chce od tej wtórności.
Ja tam od nich jakichś rewolucji nie wymagam, mają swój sposób na muzykę i cały czas się na tym opierają, jak kilka innych zespołów. Wydaje mi się też, że nikt raczej od nich niczego innego nie oczekuje
Też nie rozumiem tego, dziwna taktyka ze strony zespołu.Abstract pisze:No to nie fairCzemu ma być zmienione dużo więcej i zero koncertów z tej okazji w Europie
![]()
tia, pewnie chodzi o to wydawnictwo Maiden England i w związku z tym mini-trasa po Wyspach z setem z Seventh Son'a, czy może się mylę??Da5id pisze:Nie. Nie będzie ani jednego koncertu w Europie. Zmienią dużo więcej, ale o tym na razie ciii.
Chyba wyspach hawajskich bo brytyjskie z tego co wiem sa jeszcye w europie 
Dokładnie.Szymon pisze:Chyba wyspach hawajskich bo brytyjskie z tego co wiem sa jeszcye w europie
no dobra, ale ja przyjąłem, że mówicie o Europie w znaczeniu Europie Kontynentalnej; bo tak poza Maiden England, to nie wiem jaką by mogli trase jeszcze zrobić, chyba, że po Afryce, bo tam to chyba nie grali