Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Metallica

Post autor: panzerschreck »

Jailer pisze: Szczególnie perkusji. Tak jak uwielbiam ten instrument (wszakże na nim gram) to uważam, że na studyjnych nagraniach powienien być troszkę w cieniu ścieżki melodyjnej. A tutaj perkusja jest za głośna i się robi sraka.
To And justice pewnie nie lubisz :P ;)

Ja lubię jak perka jest wystawiona do przodu. Ale jak jeszcze muzyka też coś sobą niesie. Bieda straszna. Idę słuchać "Unnamed Feeling"
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Jailer
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jailer »

Lubie Justice, ale perkusji na tej płycie nienawidzę! Już nawet nie tyle głośnosci co brzmienia! Stopa brzmi tragicznie, zdecydowanie przesadzony 'klik', a werbel za bardzo sie 'rozpryskuje'. Ale muzycznie tamta płytka jest naprawdę świetna.

A "Unnamed Feeling" bardzo lubię :)

No i jeszcze a propos tego co pisze Garfield:
Metallica musiała tak pompować, żeby poprawić swój wizerunek. Na ich szczęscie grają udane koncerty i w kumulacji z zapowiedzią świetnej płyty wychodzi perfekcyjny chwyt marketingowy.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Zgadzam sie ze wszystkim powyzej oprocz sprawy z Maiden.Ostatnie dwa albumy sa nieporownywalnie lepsze od ostatnich dwoch Mety.Mozlwie ze nie kazdy sie ze mna zgodzi , jestem tego zdania pewnie dlatego ze Maiden jest moim ulubionym zespolem i bede ich bronil chocby nagrali kawalek z Feel :razz: .Mysle jednak ze panowie z Angli bardziej powaznie podchodza do tego tematu niz meta , mimo tych coraz czesciej powtarzanych tras ,,The Best Of'' , chociaz wprowadzaja jakas zmiane , a to Early Days ,a to Somewhere Back . . . , a Meta wali caly czas ograny do bolu set.Linczujcie mnie ale takie zdanie me :cool:

Ale niewazne , nie o tym temat.

Mam nadzieje ze teraz troche sie przyloza i okaze sie ze ten Cyanide to jeden ze slabszych kawalkow , bo z solidnej kapeli zrobila sie maszynka na koncerty i nic wiecej , podobna sprawa ma sie ze Slayer tylko ci chociaz daja sobie spokoj i ida na zasluzona emeryture.
Ostatnio zmieniony czw sie 21, 2008 11:27 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jailer
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jailer »

Tendencji zniżkowej u Metalliki (nigdy, do cholery, nie wiem jak to odmienic...) trudno nie zauwązyć i raczej kazdy się ztym zgodzi, ale co do Maiden to absolutnie nie masz racji :) AMOLAD - geniusz, najlepszy album w dyskografii ex-eaquo z BNW, ale to już zagadnienie na inny temat.

Ja tymczasem przesłuchałem 'Cyanide' i dużo bardziej mi przypadł ten kawałek. Fajna linia wokalna, solo tez spoko,riffy moga być, ale czegoś mi brakuje... no i trudno mi powiedzieć czego... Bardziej mi przypasiło niż TDTNC, ale wciąż nie jest to dla mnie rewelacja.
Deleted User 1499

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Na Youtube jest sporo nagrań z koncertów i LiveMet
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Na metallicowym myspace masz też koncertowy cyanide.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

sekcjazwlok pisze:a Meta wali caly czas ograny do bolu set.Linczujcie mnie ale takie zdanie me
koncerty na slaskim 2004 a 2008...6 czy 7 tych samych kawalkow...reszta nie...potem koncerty w Lizbonie i RaR a tam die my darling, king nothing, bleeding me, fade to black, motorbreath,fuel...wystepy tygodnie po CHorzowie a inne kawalki dodane...a plyty nowej od 2003 nie maja, wiec nic nowego nie dorzucili...
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Oba kawałki fajne, lepszy C.
Ale wycie James'a jest troche dobijające. Samej muzyki mi sie super słucha, szczególnie w C.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

wokal Jamesa to jest totalna porażka...

The Unnamed Feeling to najlepszy kawałek metallici z St Anger

ja się boję tej nowej płyty ... ehh daliby sobie jednak spokój już
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Wokal fatalny. Solo nudne. Utwór za długi. Bez dobrego pałera, parę dobrych momentów jest, ale ogólnie taka mizeria wyszła z kiepskich ogórków im : - )

Daję takie 3+/10. Ale z albumu może być coś ciekawszego, mam nadzieję przynajmniej : - )
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

The Day That Never Comes - wydłużony do granic możliwości, dla mnie nudnawe... no i ta jednostajna perkusja w drugiej części

A Cyanide również nudnawy, zaciągający Jamez męczy....

Ale nie martw się, Metalliko! I tak dzieciaki kupią Twoją płytę.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Cyanide kiepski strasznie IMO, The day that never comes lepszy ale za długi. Do połowy bardzo fajnie a dalej już tylko niepotrzebne sranie i kombinowanie. Oby reszta materiału była w miarę znośna.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Cyanide imo lepszy od Day. Oba kawałki dają radę, ale nic poza tym. w sumie to spodziewałem się czegoś takiego, nigdy nie wierzyłem w te ich zapowiedzi, że to będzie rewelacyjny album, że powrót do starych czasów itp. zobaczymy co będzie jak już album wyjdzie, może znajdą się jakieś kawałki świetne od początku do końca. bo te są trochę za długie i przekombinowane. mi w sumie wystarczy, żeby ta płyta była lepsza od St. Anger i Reload, wtedy będę zadowolony :P bo na więcej ich imo nie stać.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

jestem dzieciakiem!
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Najważniejsze żeby na koncert do nas znowu przyjechali. :B
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

ale nie grali na nim nowych kawałków... ta płyta imo będzie gorsza od st anger
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

sekcjazwlok pisze:ze Slayer tylko ci chociaz daja sobie spokoj i ida na zasluzona emeryture
Oj Stary. Herezją mi tutaj pachnie. A wiesz, że przy heretykach płoną stosy. Łapy precz od Slayera :mrgreen:
sekcjazwlok pisze:Ostatnie dwa albumy sa nieporownywalnie lepsze od ostatnich dwoch Mety
Jak to porównujesz? Ilością kawałków na danej płycie, długością - bo moim zdaniem nie dą nijak porównać tych płyt i wykonawców ze sobą.
herki pisze:Ale z albumu może być coś ciekawszego
Hmm mam nieliche uczucie, że Panowie pojechali z najlepszym, według ich, kawałkiem. Nie widzę sensu, by zapodawali jakiś shit na dzień dobry.
Deleted User 1499

tomtomala pisze:
sekcjazwlok pisze:ze Slayer tylko ci chociaz daja sobie spokoj i ida na zasluzona emeryture
Oj Stary. Herezją mi tutaj pachnie. A wiesz, że przy heretykach płoną stosy. Łapy precz od Slayera :mrgreen:
:D
tomtomala pisze:
sekcjazwlok pisze:Ostatnie dwa albumy sa nieporownywalnie lepsze od ostatnich dwoch Mety
Jak to porównujesz? Ilością kawałków na danej płycie, długością - bo moim zdaniem nie dą nijak porównać tych płyt i wykonawców ze sobą.
Ja nie porownuje tych albumow miedzy soba , poprostu chodzilo mi o to ze mi dwa ostatnie krązki Maiden o wiele bardziej przypadly do gustu a nizeli dwa ostatnie Mety.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Ale porownujac je do 2 pierwszych majek jezowsskich wypadaja blado.
Dwa przedsmakowe wycieki kiepskie total. nie jestem dzieciakiem :(
Jazz is not dead, it just smells funny.
ODPOWIEDZ