Tomek(JMM) pisze:Rozumiem, że nie opłaca im się wydawać nowych płyt, bo i tak mało kto je słucha, ale jeżdżenie czwarty (sic!) rok z tym samym materiałem, robi się już nudne. Ale kto wie, może się wybiorę...
Zgadza się. Ja ich nie widziałem ze 4 lata, ale myślę, że grają non stop to samo. Jakoś mi to nie przeszkadza. Dlatego już mam 99% na to że się wybiorę.
Jak ktoś będzie miał info, gdzie są bilety dajcie znaka.
heh do Ostravy mam blizej, ale tam zaplacilem najwiecej za bilet ze wszystkich 3 koncertow na jakich bylem - bo cos kolo 60 zeta Nie umie za bardzo z Czeskami negocjowac, pod spodkiem to co innego
A co do tego ze od 4 lat promuja ten sam material to nie ma zle, bo to nie Maiden i oni jednak wymieniaja kawalki w secie.........
Przez ostatnie trzy lata setlisty wiele razy się zmieniały. Absolutnie nie można mówić, że grają to samo. Podam prosty przykład. Dwa koncerty na których udało mi się być. Spodek 2006 i Berlin 2008 odpowiednio.
1.Intro/Pictures Of Home
2.Things I Never Said
3.Wrong Man
4.Ted The Mechanic
5.Living Weck
6.Rapture Of The Deep
7.Before Time Began
8.Mary Long
9.Contact Lost
10.Well-Dressed Guitar
11.Lazy
12.Perfect Strangers
13.Space Truckin’
14.Highway Star
15.Kiss Tomorrow Goodbye
16.Smoke On The Water
17.Hush
18.Black Night
1.Intro/Pictures Of Home
2.Things I Never Said
3.Strange Kind Of Woman
4.Into The Fire
5.Rapture Of The Deep
6.Kiss Tomorrow Goodbye
7.Contact Lost
8.Well-Dressed Guitar
9.Knocking At Your Back Door
10.Sometimes I Feel Like Screaming
11.Wring That Neck
12.Battle Rages On…
13.Perfect Strangers
14.Space Truckin’
15.Highway Star
16.Smoke On The Water
17.Lazy
18.Hush
19.Black Night
obie niesamowite i obie dość inne. Wystarczy doddać, że w 2007 otwierali Fireball, pojawiało się 'When A Blind Man Cries', 'Woman From Tokyo', kilka razy nawet 'Loosen My Strings' się pojawiło. Wiem, że nie mam nawet co marzyć o tym kawałku, ale myslę, że w 2009 setlista znowu zostanie zmodyfikowana.
W sumie to trzaby sie wybrać do Ostravy blizutko chociaż i Wrocłw niedaleko. Zobaczymy jak będą w Ostrawie grali w CEZ Arena to nie będę się wahał nad wyborem koncertu.
Kolejny raz te same zagrywki, te same nudne sola i te same do bólu ograne kawałki no ale co tam.... na maidenach ejst rónie nudno i powtarzalnei a i tak za każdym razem jedzie się po dobra zabawę - a jak jest wiadomo...
Hmm, no dośc daleko, raczej tramwaj wchodzi w rachubę albo jakiś nocny autobus. Chociaż dla chcącego nic trudnego, ja po zeszłych juwenaliach które były właśnie tam wracałem do domu z buta, a mieszkam powiedzmy w okolicach dworca, szedłem gdzieś z godzinę, ale jako że byłem najebany to miałem +5 do wędrówek krajoznawczych, +10 do wytrzymałości no i ze znajomymi wracałem
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Hmm, no dośc daleko, raczej tramwaj wchodzi w rachubę albo jakiś nocny autobus. Chociaż dla chcącego nic trudnego, ja po zeszłych juwenaliach które były właśnie tam wracałem do domu z buta, a mieszkam powiedzmy w okolicach dworca, szedłem gdzieś z godzinę, ale jako że byłem najebany to miałem +5 do wędrówek krajoznawczych, +10 do wytrzymałości no i ze znajomymi wracałem
Takie parametry to ma mój Palladyn w Baldur`s Gate