usz tam bracia ze wschodu podziałają zeby był bardzo dostępny w formacie DVD albo i jeszcze kilku innych...zwłaszcza jeśli film nie będzie na razie dostępny na DVD.
Iron Maiden: Flight 666 - The Movie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Re: Iron Maiden: Flight 666 - The Movie
pewnie, na blu-ray i kasetach VHS hehe
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niestety wygląda na to, że nie doczekamy się pokazów w Polsce...
Może co najwyżej przy okazji premiery filmu na DVD, która planowana jest na 25 maja. Flight 666 będzie dostępny w kilku formatach: Casebound DVD book (prawdopodobnie digipack z dodatkową książeczką ze zdjęciami z trasy), DVD, CD, LP i Blu-ray.
W przypadku DVD na jednym dysku znajdzie się film, a na drugim pełny zapis setu z pierwszej części trasy Somewhere Back in Time Tour. Każdy kawałek będzie z innego miasta:
1. Iron Maiden: Flight 666
2. Churchill's Speech / Aces High (Live In Mumbai 1/2/08)
3. 2 Minutes To Midnight (Live In Melbourne 7/2/08)
4. Revelations (Live In Sydney 9/2/08)
5. The Trooper (Live In Tokyo 16/2/08)
6. Wasted Years (Live In Monterrey 22/2/08)
7. The Number Of The Beast (Live In Los Angeles 19/2/08)
8. Can I Play With Madness (Live In Mexico City 24/2/08)
9. Rime Of The Ancient Mariner (Live In New Jersey 14/3/08)
10. Powerslave (Live In San Jose 26/2/08)
11. Heaven Can Wait (Live In Sao Paulo 2/3/08)
12. Run To The Hills (Live In Bogota 28/2/08)
13. Fear Of The Dark (Live In Buenos Aires 7/3/08)
14. Iron Maiden (Live In Santiago 9/3/08)
15. Moonchild (Live In San Juan 12/3/08)
16. The Clairvoyant (Live In Curitiba 4/3/08)
17. Hallowed Be Thy Name (Live In Toronto 16/3/08)
W przypadku DVD na jednym dysku znajdzie się film, a na drugim pełny zapis setu z pierwszej części trasy Somewhere Back in Time Tour. Każdy kawałek będzie z innego miasta:
Miałem właśnie pisać że straszna bida z nędzą jeżeli chodzi o te pokazy kinowe. Z naszej perspektywy wygląda to trochę tak że film pokazują na końcu świata (Salvador, Costa Rica) a u nas nic. Widać ~ w niektórych dziedzinach to my jesteśmy końcem świataWICKER MAN pisze:Niestety wygląda na to, że nie doczekamy się pokazów w Polsce...Może co najwyżej przy okazji premiery filmu na DVD, która planowana jest na 25 maja. Flight 666 będzie dostępny w kilku formatach: Casebound DVD book (prawdopodobnie digipack z dodatkową książeczką ze zdjęciami z trasy), DVD, CD, LP i Blu-ray.
Plusem całej tej sytuacji jest fakt że premiera na nośnikach cyfrowych odbędzie się za niewiele ponad miesiąc. Rozumiem że soundtrack będzie wydany jako 2CD ? I że wszystkie płytki (DVD, Blu-Ray, CD i LP) będą wydane przez EMI ? A kiedy jakieś oficjalne info się pojawi ? Może w dniu premiery filmu ?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oby tylko Blu ray'a można było normalnie dostać w naszym pięknym kraju i w normalnej cenie... Pomysł każdego kawałka z innego kraju jest moim zdaniem chybiony, ale kto wie, może w praniu będzie ok? Czekam na oficjalne potwierdzenie tych rewelacji.
Za blu-ray trzeba bedzie zaplacic 100-150zl znajac zycie. Kazdy utwor z innego miejsca? Na koncertowych skladakach z trasy fear of...... wyszlo nawet nawet zobaczymy co z tego wyjdzie. Chetnie to wydawnictwo kupie. Obym nie zalowal.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Każdy koncert nagrywano pięcioma kamerami (w tym niektóre występy, np. w Kolumbii czy Sao Paulo, z helikoptera). Dodatkowo użyto ujęć z innych koncertów. Jednak na filmie całość wygląda spójnie. Osiągnięto naprawdę fajny efekt, a niektóre ujęcia zapierają dech w piersiach (kamera nad sceną, wśród tłumu, na scenie podczas HCW). Wreszcie można rozkoszować się w pełni solówkami i spójnym, wolniejszym montażem.
Co do Blu-ray'a to mam nadzieję, że w wakacje zainwestuję w odtwarzacz.
No i tak, całość wydaje EMI. A z oficjalnym niusem rzeczywiście czekają pewnie do premiery kinowej - żeby przyciągnąć jak najwięcej ludzi. Na razie, trochę nieuczciwie, reklamują film jako jedynie kinowy.
Co do Blu-ray'a to mam nadzieję, że w wakacje zainwestuję w odtwarzacz.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tak jeszcze z ciekawości zapytam, jest szansa na rodzime napisy?
Nie. Napisy będą "Hindi, Japanese, Dutch, German, Spanish, Brazilian, French, Italian, Portuguese and Swedish".Mr.Hankey pisze:Tak jeszcze z ciekawości zapytam, jest szansa na rodzime napisy?
A oficjalne info się już pojawiło
http://www.ironmaiden.com/index.php?cat ... cleid=1125
Nic tylko czekać
No super. Ale mimo wszystko to jest doskonaly pretekst do tego, zeby znow wydac, tym razem koncertowy, the best of... rownie nudny jak ostatnia skladanka. Wzieli by chlopaki nagrali pozadna plyte, albo wzieliby kawalki ktorych nigdy nie grali na zywo. Dla mnie ten film to zerowanie na fanach, chwyt marketingowy. Oczywiscie, jesli bede mial mozliwosc, obejrze, moze nawet kupie, ale dla mnie to po prostu kolejny chwyt na kase.
" Panie Harris, brak pomysłów na nową płytkę?;) "
Z jednej strony podzielam zdanie kol. widmana, również widzę tu żerowanie na fanach. Bo przecież zespół ma tyle nagrań!! Czy nie mogliby wydać czegoś większego (np. to co wydadzą w maju + ze 2 zapisy z koncertów z Europy i USA), a tak wydali kolejną składankę. Mam jednak nadzieję, że kiedyś profesjonalne zapisy z Londynu czy Wa-wy też ujrzą światło dzienne
Z drugiej zaś strony, trzeba się cieszyć z tego co jest, ja już się napalam na to wydawnictwo limitowane DVD
Z drugiej zaś strony, trzeba się cieszyć z tego co jest, ja już się napalam na to wydawnictwo limitowane DVD
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bez przesady, wydawanie 10-ciu wydawnictw z jednej trasy byłoby żerowaniem na fanach. Tym razem dostajemy nie zwykłą koncertówkę, a film dokumentalny pokazujący zespół od zupełnie innej strony. Szczerze mówiąc to ja już od dawna czekałem na tego typu dokument, którego przedsmak mieliśmy w dodatkach do "Rock in Rio" czy dokumencie "History of Iron Maiden". Jednak dopiero tym razem zostało to zrobione naprawdę profesjonalnie. Same utwory koncertowe to jedynie dodatek do całości. Co do nowego albumu to dla mnie pomyłka było jedynie przeciąganie obecnej trasy - chyba wolałbym, żeby Panowie zaczęli prace nad nowym materiałem już na początku tego roku. Z drugiej strony akurat miną 2 lata nim wrócą do Europy z trasą koncertową - a częstsze koncertowanie na tak dużą skalę nie miałoby sensu...
jak myślicie, gdzie będzie można kupić te limitowane wydanie? na fan.pl ? 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wszędzie. 
Ale z tym Flight 666 to jaja są w Polsce. Parafrazując słowa fana za Kostaryki z trailera z głównej, teraz to my zyjemy 'in the ass of the world' ;p A wydanie specjalne DVD na pewno kupię, bo jestem cholernie ciekawy, jak trasa wygląda od kuchni.
Gwoli ścisłości, ja mówiąc o tym:
Oczywiście fajnie, że będzie coś wydane z tej trasy i ten film (skoro mówisz, że jest on tak dobrze zrobiony to tym bardziej się nie mogę doczekać
) ale moim zdaniem trochę "na szybcika" to zostało zrobione.
miałem na myśli jedno wydawnictwo, ale większe (2DVD), coś na kształt "History of IM, part.1".to co wydadzą w maju + ze 2 zapisy z koncertów z Europy i USA
Oczywiście fajnie, że będzie coś wydane z tej trasy i ten film (skoro mówisz, że jest on tak dobrze zrobiony to tym bardziej się nie mogę doczekać
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak narazie zdecydowana większość raczej chwali film, więc mam nadzieję, że się nie rozczaruje. No a koncert w HD jaki by nie był, to i tak jakością będzie zrywał kask. 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wolę 'na szybcika' niż czekać kilka lat na wydawnictwo dokumentujące daną trasę - jak to miało miejsce w przypadku Rock in Rio (półtora roku) czy Death On The Road (de facto ponad 2 lata). Zresztą po raz pierwszy produkcją DVD zajęła się zewnętrzna ekipa, nie sam Steve, więc prace przebiegały znacznie sprawniej - "jedyne" 11 miesięcy.wojteq pisze:ale moim zdaniem trochę "na szybcika" to zostało zrobione.
widman pisze:No super. Ale mimo wszystko to jest doskonaly pretekst do tego, zeby znow wydac, tym razem koncertowy, the best of... rownie nudny jak ostatnia skladanka. Wzieli by chlopaki nagrali pozadna plyte, albo wzieliby kawalki ktorych nigdy nie grali na zywo. Dla mnie ten film to zerowanie na fanach, chwyt marketingowy. Oczywiscie, jesli bede mial mozliwosc, obejrze, moze nawet kupie, ale dla mnie to po prostu kolejny chwyt na kase.
Odnośnie składanek to się zgadzam. To żerowanie na fanach. I już Maideni wydarli od ludzi sporo kasy bo składanek kilak już było. A składanki to wiadomo ~ jedno i to samo podane tylko w innym opakowaniu
Z płytami koncertowymi jest zupełnie inaczej ~ zawsze jest różnica w brzmieniu na przestrzeni lat, zawsze inaczej reaguje publiczność, zawsze są inne okoliczności
Ja mam tylko nadzieję że chcąc zachować koncertową atmosferę zostawią chociaż jakiekolwiek zapowiedzi Dickinsona. Żeby to nie było tak sztuczne i sterylne jak "Death On The Road". Bo tam, to cytując klasyka(
gadek Becura specjalnie nie ma, bo miedzy kawalkami wplecione sa ujecia z "zycia w trasie". Napewno nie jest to sterylne, przekonasz sie jak uslyszysz jak zostala nagrana publicznosc, efekty i zespol.........
W wersji kinowej kawałki nie są w całości. Podobno na DVD ma być już wszystko, ale zastanawiam się, czy nie mieli na mysli tej plyty CD. Na DVD moze zostac tak jak w kinie......
W wersji kinowej kawałki nie są w całości. Podobno na DVD ma być już wszystko, ale zastanawiam się, czy nie mieli na mysli tej plyty CD. Na DVD moze zostac tak jak w kinie......