Film Chemical Wedding na podstawie scenariusza Dickinsona
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Film Chemical Wedding na podstawie scenariusza Dickinsona
się ściąga się 
już nie mam tu najwięcej postów

Mam, obejrzałem bez napisów, więc nie zrozumiałem do końca wszystkiego. Film nawet ciekawy, ale to chyba przez wzgląd na moją sympatię do Bruce'a nie powiem inaczej :p
mam podobny problem, jakby kto dorwal napisy bylbym wdzieczny za linka czy cos .Siwy pisze:Mam, obejrzałem bez napisów, więc nie zrozumiałem do końca wszystkiego. Film nawet ciekawy, ale to chyba przez wzgląd na moją sympatię do Bruce'a nie powiem inaczej :p
a jak soundtrack?
pewnie z napisami będzie problem :/
pewnie z napisami będzie problem :/
napisy się robią.

no to brawo dla tego Pana! 
ale na pewno nie będzie we wrześniu

szukałem w necie, ale póki co napisów nie ma.
natomiast wersje, która udało mi się ściągnąć świetna jakość DVDrip
natomiast wersje, która udało mi się ściągnąć świetna jakość DVDrip
Film wg mnie jest... przeciętny. Trochę trudno powiedziec, czy to horror, czy komedia, jest dość nijaki. Mogłoby to być zaletą, ale nie rozśmieszył mnie nawet raz i nawet raz nie przestraszył. Może po prostu ze mnie ponurak...
Z drugiej strony mimo wszystko ciężko go wrzucić do jakiejś szufladki i za to duży plus. Nie wieje od niego Hollywoodzką chorobą masy efektów specjalnych i banalnych romansów. Duży plus dla odwtórcy głównej roli, Simona Callow. Jest bardzo przekonujący. Moja ocena: 4-/6. Ale byłem w miarę możliwości obiektywny 
EDIT: jeszcze plusik za atrakcyjną odtwórczynię głównej roli damskiej
EDIT: jeszcze plusik za atrakcyjną odtwórczynię głównej roli damskiej
w sumie taki typowo angielski
trzeba lubić ich poczucie humoru, podejście do życia
trzeba lubić ich poczucie humoru, podejście do życia
Uwielbiam Monty Pythona, ale Chemical Wedding mną nie wzruszył...
Ogladalem to wczoraj tez bez napisow (nie ma nawet na DVD angielskich dla przygluchawych co by mi bardzo pomoglo), wiec tak srednio to wszystko ogarnalem i srednio mi sie to podobalo.
Co do soundtracku, o ktory pytal budziol, to nie ma wiele znanych motywow. Na poczatku jest fragment Chemical Wedding. Potem mozna w jednej scenie w tle uslyszec Can I Play With Madness. Jest tez Wickerman, w ogole jakos tak sztucznie wpleciony moim zdaniem, w ogole nie pasowal mi do tego wszystkiego. Na napisach koncowych jest Man Of Sorrow......
Z innych motywow Maiden (nie muzycznych) to: Jest cos o Moonchild. I w trakcie spotkania studentow z profesorem omawiany jest cytat z Shekspira "the good that man do is oft interred with their bones, but the evil that man do lives on......"
Dickinson ma rolke kamerdynera u Pana Crowley'a. Pozatym pojawia sie chyba w tle jako statysta kilka razy. Ja nie zwrocilem uwagi, ale w dodatku na DVD z wycietymi scenami, byl pokazany na drugim planie jako ogrodnik i slepiec z laska. Mozliwe ze bylo tego wiecej...........
Co do soundtracku, o ktory pytal budziol, to nie ma wiele znanych motywow. Na poczatku jest fragment Chemical Wedding. Potem mozna w jednej scenie w tle uslyszec Can I Play With Madness. Jest tez Wickerman, w ogole jakos tak sztucznie wpleciony moim zdaniem, w ogole nie pasowal mi do tego wszystkiego. Na napisach koncowych jest Man Of Sorrow......
Z innych motywow Maiden (nie muzycznych) to: Jest cos o Moonchild. I w trakcie spotkania studentow z profesorem omawiany jest cytat z Shekspira "the good that man do is oft interred with their bones, but the evil that man do lives on......"
Dickinson ma rolke kamerdynera u Pana Crowley'a. Pozatym pojawia sie chyba w tle jako statysta kilka razy. Ja nie zwrocilem uwagi, ale w dodatku na DVD z wycietymi scenami, byl pokazany na drugim planie jako ogrodnik i slepiec z laska. Mozliwe ze bylo tego wiecej...........
jest juz dvd z lektorem, ale film bardzo, bardzo przecietny
A mieliście może już styczność z soundtrackiem?
Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę, ale fragmentu piosenki Chemical Wedding nie jest fragmentem oryginalnego utworów. Wyraźnie słychać inne brzmienie gitar i przede wszystkim w refrenie Dickinson śpiewa sam (bez drugiego głosu w tle). Podobnie jest z Wicker Man.
Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę, ale fragmentu piosenki Chemical Wedding nie jest fragmentem oryginalnego utworów. Wyraźnie słychać inne brzmienie gitar i przede wszystkim w refrenie Dickinson śpiewa sam (bez drugiego głosu w tle). Podobnie jest z Wicker Man.
Nie. To z innego filmu który nigdy nie ujrzał światła dziennego (zmarł producent).Garfield pisze:Czy to jest z Chemical Wedding??![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=4A3YLXoU ... re=related
Albo zmartwiło go jak słabym Bruce jest aktorem.Garfield pisze:Hmm. Może przerosła go ta produkcja...albo nie wytrzymywał napięcia podczas takich scen...
ROTFL, nie wiedziałem nic o tej "produkcji". Ciekawe co na to jego żona ?? 
Tak przeglądałem stronę empiku i znalazłem to. http://www.empik.com/chemical-wedding-f ... d6700015,p Muszę przyznać, nie spodziewałem się, że trafi coś takiego do Polski.
-
El Dorado
Ja to ciągle widzę w Empikach i Media marktach, kosztuje 40 zł bez grosza ;p
-
Deleted User 4432
kiedyś byłem w stanie ściągnąć i obejrzeć pełnometrażówkę dr quinn, tylko po to żeby zobaczyć przez parę sekund dickinsona w roli jakiegoś menela , ale teraz jakoś bardzo średnio chce mi się oglądać to chemical wedding , jestem prawie pewien ,że to jest film tak zły jak go komentują . pewnie kiedyś się przemogę , jakieś browary się przygotuje i może przeboleję