Vader - Polska 2009/2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Vader - Polska 2009/2010
Będzie Progresja czy cała trasa poszła w pizdu?
Trasa przeniesiona na Hunterfest podobno.
bez Blindead (przede wszystkim) i bądź co bądź Rootwater, który chętnie bym zobaczył niezależnie od tego czy nowy album jest faktycznie tak czerstwy, to i mój udział
mam nadzieje że chłopaki z BLINDEAD wykombinują coś na jesień, bo na żywo to jest zniszczenie, a z pełnym setem jakbym ich zobaczył to już pełnia szczęścia.slayer pisze:mija się z celem
ale z drugiej strony jaka to jest paranoja, przeciez wiadomo , że tu może chodzic o dwie rzeczy. Kmiołka i kasę.
EDIT: i o hunterfest
EDIT: i o hunterfest
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ja już nawet nie wnikam o co tutaj chodzi, ale wszyscy wiemy że z Kmiołkiem jakieś wałki już wychodziły... pewnie mieli im mniej zapłacić niż pierwotnie. A Kmiołek wiadomka, chce wycisnąć z tej trasy ile sie da a nie ukrywajmy: Marduk troche nabije.
"Massive Music i zespół Vader informują, że na Blitzkrieg 5 Tour 2009 w Polsce zabraknie wcześniej zapowiadanych zespołów Rootwater i Blindead. Po ogłoszeniu kilka miesięcy temu składu naszej trasy byliśmy dumni, że po raz kolejny sięgamy po polskie zespoły, ale jednocześnie pełni obaw, czy fanom spodoba się ten dość eksperymentalny skład. Niestety opinie większości fanów nie były przychylne temu pomysłowi, dlatego by nie rezygnować z Rootwater i Blindead postanowiliśmy 'wzmocnić' skład trasy zapraszając zespół Marduk. Pociągnęło to za sobą zmiany w budżecie trasy oraz zmiany organizacyjne. Niestety nowe warunki, które według nas były wciąż dobre i odpowiednie jak na zespoły tej klasy co Rootwater i Blindead, nie zostały przez nie zaakceptowane. Ich oczekiwania wzięły ostatecznie górę nad ogromną promocję, jaką niesie uczestnictwo w prestiżowym wydarzeniu jakim jest trasa zespołu Vader oraz Marduk czyli 2 tygodnie koncertów w najlepszych polskich klubach oraz promocja w mediach przez kilka miesięcy. Mimo wszystko szanujemy ich decyzję i staramy się zrozumieć jej powody, mimo rynsztokowej krytyki, obelg i obrażania nas w necie, do czego przyczyniło się niezbyt precyzyjne oświadczenie obu zespołów. Mamy jednak nadzieję, że nie to było intencją ich oficjalnego komunikatu na temat naszej trasy".
przeniesione do Progresji
-
szatanista
- -#Long distance runner

Chainsaw i Esqarial dolaczaja do trasy.
szatanista pisze:Chainsaw i Esqarial
już nie mam tu najwięcej postów

Nie wiem z czego tu się cieszyć....Chainsaw lubię, w końcu ziomki z Bydgoszczy, ale oba zespoły pasują do Marduka i Petera jak pięść do oka....Na 80% odpuszczam tą trasę..szatanista pisze:Chainsaw i Esqarial dolaczaja do trasy.
ja bym poszedł na Vadera. Może zrobię taktyczne spóźnienie się i wyceluję tylko w nich
vader.pl pisze:W związku z wakacjami uzbierało się trochę nowych wieści, dlatego dzisiaj potężna dawka informacji dla fanów VADER! Zaczynamy od trasy koncertowej w Polsce. Przede wszystkim prostujemy informację na temat koncertu w Warszawie, w ramach Blitzkrieg 5, która pojawiła się pod koniec czerwca na kilku portalach internetowych. Nie odwołujemy koncertu w Warszawie, a jedynie przenosimy go do innego klubu. Zagramy w Warszawie, w zaprzyjaźnionym z nami od dawna klubie Progresja (ul. Kaliskiego 15A). Zapraszamy wszystkich na początek trasy, dnia 29 sierpnia, do klubu Progresja! Obok VADER, MARDUK, CHAINSAW, ESQARIAL zobaczycie również LOST SOUL w nowym składzie, który zagra też w Katowicach. Zmieniło się miejsce koncertu 6 września. Przenosimy koncert z Opola do Zabrza (Klub Wiatrak). Nastąpiło małe nieporozumienie na linii klub - organizator w kwestii terminów, zdarza się. Wszystkich fanów przepraszamy i zapraszamy do innych miast na koncert.
Ustaliliśmy również godzinę rozpoczęcia koncertów oraz ceny i miejsca sprzedaży biletów. Wszystkie koncerty ruszają o godz. 18:30, wejście o godz. 18:00. Prosimy wszystkich o wcześniejsze przybycie, aby nie było płaczu przy wejściu. Ceny biletów w przedsprzedaży 45 PLN, w dniu koncertu 50 PLN. Bilety do nabycia w sieciach Ticketpro, Ticketonline, Eventim oraz w lokalnych sklepach muzycznych i klubach.
Na koniec chcemy podziękować wszystkim fanom, którzy pojawili się na koncertach w czerwcu i lipcu, tym w klubach jak również na dużych festiwalach. Zagraliśmy w tym czasie 14 koncertów, m.in. na wiekszych festach jak Hellfest, Metal Camp, With Full Force, Pro Rock. Przed nami Hunterfest w Szczytnie, gdzie zagramy 25 sierpnia przed Motorhead, na który wszystkich gorąco zapraszamy. VADER zagra o godz. 21:00!
marduk i vader w w-z w wro nie spodziewalem sie innych, ale i tak planuje sie wybrac.Tobink pisze:Rotflowe ceny
- Elevatorman
- -#Clansman

jak na marduk i vader to nie jest tak źle
niby czemu ?Tobink pisze:Rotflowe ceny
a moja obecność w Mega stanęła pod dużym znakiem zapytania, bo tego samego dnia kumple grają gig w Bielsku i chyba tam się wybiorę...
już nie mam tu najwięcej postów

Temat o tym jest tuHejvi Mietal Bambo pisze:
Mam dylemat czy wybrać Katowice, zy Zabrze...
Wiatrak ma dużo lepszy klimat niż Mega![]()
Ale jest dalej![]()
Będziecie się na to gdzieś, miśki, wybierać
-
Hejvi Mietal Bambo
- -#Invader

WOW
No właśnie nie mogłem uwierzyć, że nikt o Blitzkriegu nie napisał
Dzięki
No właśnie nie mogłem uwierzyć, że nikt o Blitzkriegu nie napisał
Dzięki
Zaplanowane spotkania Vadera z fanami:
29.08 - Warszawa, EMPIK Megastore, ul. Nowy Świat 15/17, godzina 17:00
01.09 - Gdańsk, EMPIK, Galeria Bałtycka, Al. Grunwaldzka 141, godzina 17:00
03.09 - Poznań, EMPIK, ul. Ratajczaka 44, godzina 17:00
04.09 - Łódź, EMPIK, CH Manufaktura, ul. Karskiego 5, godzina 17:00
07.09 - Wrocław, EMPIK, Rynek 50, godzina 17:00
08.09 - Kraków, EMPIK, Rynek Główny 5, godzina 17:00
09.09 - Rzeszów, EMPIK, CH Galeria, ul. Płk. Leopolda Lisa-Kuli 19, godzina 17:00
11.09 - Lublin, EMPIK DTC, ul. Krakowskie Przedmieście 40, godzina 17:00
29.08 - Warszawa, EMPIK Megastore, ul. Nowy Świat 15/17, godzina 17:00
01.09 - Gdańsk, EMPIK, Galeria Bałtycka, Al. Grunwaldzka 141, godzina 17:00
03.09 - Poznań, EMPIK, ul. Ratajczaka 44, godzina 17:00
04.09 - Łódź, EMPIK, CH Manufaktura, ul. Karskiego 5, godzina 17:00
07.09 - Wrocław, EMPIK, Rynek 50, godzina 17:00
08.09 - Kraków, EMPIK, Rynek Główny 5, godzina 17:00
09.09 - Rzeszów, EMPIK, CH Galeria, ul. Płk. Leopolda Lisa-Kuli 19, godzina 17:00
11.09 - Lublin, EMPIK DTC, ul. Krakowskie Przedmieście 40, godzina 17:00