Wyciekła już ta płytka - jutro w pracy ją przesłuchamElevatorman pisze:okładka wygląda tak
mi się osobiście podoba i już nie mogę się doczekać tej premiery
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Anglo-Australian hard rockers AC/DC have launched a special web site, ACDCBacktracks.com, featuring a countdown to an "exciting announcement" that will be made on September 29.
A short video clip promoting the new web site can be viewed below
http://www.acdcbacktracks.com/us/home
Pewnie jakieś wydawnictwo. Jak zobaczyłem zdanie "featuring a countdown to an "exciting announcement"" to myślałem, że kontynuacja trasy..
za www.rockmetal.pl :
Muzycy Fates Warning pracują nad nowym albumem. Wokalista Ray Alder zdradził, że odbył długą rozmowę z liderem grupy, gitarzystą Jimem Matheosem, na temat ich muzycznej przyszłości i wspólnie doszli do wniosku, że jeszcze nie nadszedł czas na zakończenie kariery zespołu.
Album będzie już jedenastą pozycją dyskografii tej jednej z najważniejszych formacji progmetalowych. Ostatni album Fates Warning, zatytułowany "X", został wydany w 2004 roku.
Ray'a Aldera usłyszymy także na nowym albumie Redemption ("Snowfall On Judgment Day"), który ukaże się 28 września 2009 roku. Z kolei Jim Matheos nagrał w tym roku pod szyldem zespołu OSI płytę "Blood".
----

przy okazji fajny wywiad z Rayem Alderem, z którego zresztą pochodzi powyższy news
http://www.theartofprog.com/?p=477
Muzycy Fates Warning pracują nad nowym albumem. Wokalista Ray Alder zdradził, że odbył długą rozmowę z liderem grupy, gitarzystą Jimem Matheosem, na temat ich muzycznej przyszłości i wspólnie doszli do wniosku, że jeszcze nie nadszedł czas na zakończenie kariery zespołu.
Album będzie już jedenastą pozycją dyskografii tej jednej z najważniejszych formacji progmetalowych. Ostatni album Fates Warning, zatytułowany "X", został wydany w 2004 roku.
Ray'a Aldera usłyszymy także na nowym albumie Redemption ("Snowfall On Judgment Day"), który ukaże się 28 września 2009 roku. Z kolei Jim Matheos nagrał w tym roku pod szyldem zespołu OSI płytę "Blood".
----
przy okazji fajny wywiad z Rayem Alderem, z którego zresztą pochodzi powyższy news
http://www.theartofprog.com/?p=477
Otóż na 99% procent będzie to BOX który się ukaże jeszcze w tym roku (a podobno to już nawet na koniec października nawet).cellman pisze:Pewnie jakieś wydawnictwo. Jak zobaczyłem zdanie "featuring a countdown to an "exciting announcement"" to myślałem, że kontynuacja trasy..
W wersji kolekcjonerskiej złożą się na niego :
- 3 CD (jedno z nagraniami studyjnymi, dwa z koncertowymi ~ wszystkie nagrania dotąd bądź niepublikowane bądź będące różnorakimi perełkami (różne wydanie, b-sidy itp))
- 2 DVD (jedno DVD to będzie kontynuacja "Family Jewels" czyli klipy z lat 1992-2009, drugie to prawdopodobnie cały koncert z 2003 roku z Berlina z Columbiahalle)
- 1 LP (ten sam zestaw utworów co na jednym z CD ze studyjnymi rarytasami).
Mniej prawdopodobne plotki mówią o tym że ogłoszą że pracują nad nową płytą (nie wiem tylko kiedy by to mieli robić jak od ponad roku koncertują i to dość sporo). Faktem jest jednak że kiedy w 2003 roku podpisali kontrakt z SONY zgodzili się na reedycję całego swojego katalogu i nagranie dwóch albumów studyjnych. Czyli został im jeszcze jeden LP do zrobienia a Sony jak wyłożyło taką kapuchę to wątpię żeby im darowało. Jakoś pewnie ich zmuszą. Ale myślę że jeszcze nie teraz.
Zresztą.....jutro będzie wiadomo dużo więcej........
Czyli BOX
http://www.acdcbacktracks.com/pages/3999219/
Wszystko pięknie ~ ładnie pozbierane wszystkie ciekawe rarytasy, oryginalnie zapakowane ........tylko że cena to mnie rozj*****
Podobno to wydanie będzie można kupić tylko przez tą stronę a do sklepów trafi inna wersja. Podobno też okrojona z materiału muzycznego tzn ma być 2CD + DVD
http://www.acdcbacktracks.com/pages/3999219/
Wszystko pięknie ~ ładnie pozbierane wszystkie ciekawe rarytasy, oryginalnie zapakowane ........tylko że cena to mnie rozj*****
Podobno to wydanie będzie można kupić tylko przez tą stronę a do sklepów trafi inna wersja. Podobno też okrojona z materiału muzycznego tzn ma być 2CD + DVD
Trochę drogo - no nic zacisnę pasa w tym miesiącu w następnym postaram się to zamówić. Wygląda niesamowicie ten box.
... patrząc na ceny ostatnich boxów np: DREAM THEATER etc. to wydaje mi się że cena tego jest normalna biorąc pod uwagę wypasioną zawartość i wykonanie 
I kompletne zero premierowego materiałujesper pisze:... patrząc na ceny ostatnich boxów np: DREAM THEATER etc. to wydaje mi się że cena tego jest normalna biorąc pod uwagę wypasioną zawartość i wykonanie
No dobra - Peral Jam kosztuje 300 zł (Ten Reedycja), Depeche Mode - 250 zł (ostatni alboom). Ile kosztuje dream?jesper pisze:... patrząc na ceny ostatnich boxów np: DREAM THEATER etc
Ten tutaj AC/DC grubo ponad 700 zł więc mega drogo. Nie mówię, że nie warto - ale jednak drogo.
Zgadzam siętomtomala pisze:Nie mówię, że nie warto - ale jednak drogo.
To oni jakiś wydali ? Chodzi Ci o ten LTE z bootlegami ? Czy tą ostatnią płytę w limicie ?jesper pisze:... patrząc na ceny ostatnich boxów np: DREAM THEATER
DREAM THEATER - Black Clouds & Silver Linings 3CD+2LP BOX 529złKuba pisze:To oni jakiś wydali ? Chodzi Ci o ten LTE z bootlegami ? Czy tą ostatnią płytę w limicie ?jesper pisze:... patrząc na ceny ostatnich boxów np: DREAM THEATER
http://www.omnio.pl/product_info.php/products_id/9016
... oczywiście jasne jest że nie zawsze dostajemy materiał premierowy jednak nie ma co się oszukiwać, tego typu wydawnictwa czy to z nagraniami premierowymi czy z tzw. niepublikowanymi kawałkami , bonusami etc są skierowane głównie do mega fanów danego zespołu czy też kolekcjonerów. Osobiście choć bardzo cenie zarówno Dream Theater oraz AC/DC [bo o tych kapelach mówimy] nie kupie tych wydawnictw w takim formacie, aczkolwiek gdyby wyszedł kolejny BOX IRON MAIDEN to kupię bez względu na cenę.Kuba pisze: I kompletne zero premierowego materiału
Czyli Dream Theater ostatni tak ja myślałem.jesper pisze:DREAM THEATER - Black Clouds & Silver Linings 3CD+2LP BOX 529złKuba pisze:To oni jakiś wydali ? Chodzi Ci o ten LTE z bootlegami ? Czy tą ostatnią płytę w limicie ?jesper pisze:... patrząc na ceny ostatnich boxów np: DREAM THEATER
http://www.omnio.pl/product_info.php/products_id/9016
... oczywiście jasne jest że nie zawsze dostajemy materiał premierowy jednak nie ma co się oszukiwać, tego typu wydawnictwa czy to z nagraniami premierowymi czy z tzw. niepublikowanymi kawałkami , bonusami etc są skierowane głównie do mega fanów danego zespołu czy też kolekcjonerów. Osobiście choć bardzo cenie zarówno Dream Theater oraz AC/DC [bo o tych kapelach mówimy] nie kupie tych wydawnictw w takim formacie, aczkolwiek gdyby wyszedł kolejny BOX IRON MAIDEN to kupię bez względu na cenę.Kuba pisze: I kompletne zero premierowego materiału
W przypadku AC/DC nakład 50.000 (bo tyle sztuk ma mieć ten BOX) skierowany jest rzeczywiście do najzagorzalszych zwolenników. I nie ukrywam ~ chętnie coś takiego na półce bym postawił. Ale jednak uważam że cena jest przegięta i to zdrowo. Nawet dla przeciętnego Amerykanina wydatek rzędu 250 $ to nie jest "byle" jaka kwota.
I gwoli ścisłości ~ w przypadku AC / DC nie ma tutaj materiału niepublikowanego. Zbiórka z różnych singli, australijskich wydań etc. itp. Choć..... materiał zawarty na DVD publikowany na nośnikach cyfrowych nie był, mimo tego że fanom dobrze znany jest chociażby z bootlegów (koncert z Monachium z 2003 roku). Czyli i tu moglibyśmy się spierać....
Z mojej strony kończąc : nie kupię tego za te pieniądze. Ale myślę że jak się ciut odczeka to będzie to można czy tu (Allegro) czy tam (eBay) dostać za troszkę mniejszą walutę
Na zdrowie
hej ten box kosztuje 199 dolarów. Do tego dodają Vat - $69.92 i shipping $114.10 i uwaga całość po kursie wynosi.... taraaaaaa 1,125.73.Kuba pisze:tylko że cena to mnie rozj*****![]()
![]()
Podziękowałem.........
MANOWAR will embark on the "Death To Infidels World Tour 2010" in January. The band's first world trek since 1998 is sure to be a grand testament to one of the greatest heavy metal bands of all time. Don't miss the chance to see MANOWAR in all of its glory as it takes up the reins for its first globe-trotting assault in more than a decade.
Tickets for the first two shows in Germany are already on sale:
Jan. 18 - Fürth, Germany - Stadthalle
Jan. 31 - Cologne, Germany - Palladium
This is the first time MANOWAR goes on an indoor tour of Germany since 2007. Add to this up-and-coming Magic Circle Music artists HOLYHELL and METALFORCE and the "Death To Infidels World Tour 2010" is sure to be one of the "don't-miss" spectacles of the New Year.

MORE DATES, BOTH IN GERMANY AND ELSEWHERE, WILL BE ANNOUNCED SOON!
Nie żeby mnie to jarało, ale ciekaw jestem czy w Polsce też wystąpią?
Tickets for the first two shows in Germany are already on sale:
Jan. 18 - Fürth, Germany - Stadthalle
Jan. 31 - Cologne, Germany - Palladium
This is the first time MANOWAR goes on an indoor tour of Germany since 2007. Add to this up-and-coming Magic Circle Music artists HOLYHELL and METALFORCE and the "Death To Infidels World Tour 2010" is sure to be one of the "don't-miss" spectacles of the New Year.

MORE DATES, BOTH IN GERMANY AND ELSEWHERE, WILL BE ANNOUNCED SOON!
Nie żeby mnie to jarało, ale ciekaw jestem czy w Polsce też wystąpią?
kto chce obskoczyć 5 koncertów?
Guns N Roses has announced their first tour dates since releasing their highly anticipated studio album, "Chinese Democracy" in November of last year. The band will be performing a series of shows in Canada which will begin in January. The band are scheduled to begin rehearsing in Los Angeles shortly.
The tour dates are as follows:
January 13 - Winnipeg, MB - MTS Centre
January 16 - Calgary, AB - Pengrowth Saddledome
January 17 - Edmonton, AB - Rexall Place
January 19 - Saskatoon, SK - Credit Union Centre
January 20 - Regina, SK - Brandt Centre
January 24 - Hamilton, ON - Copps Coliseum
January 25 - London, ON - John Labatt Centre
January 27 - Montreal, PQ - Bell Centre
January 28 - Toronto, ON - Air Canada Centre
January 31 - Ottawa, ON - Scotiabank Place
February 1 - Quebec City, PQ - Colisee Pepsi
February 3 - Moncton, NB - Moncton Coliseum
February 4 - Halifax, NS - Metro Centre
The tour dates are as follows:
January 13 - Winnipeg, MB - MTS Centre
January 16 - Calgary, AB - Pengrowth Saddledome
January 17 - Edmonton, AB - Rexall Place
January 19 - Saskatoon, SK - Credit Union Centre
January 20 - Regina, SK - Brandt Centre
January 24 - Hamilton, ON - Copps Coliseum
January 25 - London, ON - John Labatt Centre
January 27 - Montreal, PQ - Bell Centre
January 28 - Toronto, ON - Air Canada Centre
January 31 - Ottawa, ON - Scotiabank Place
February 1 - Quebec City, PQ - Colisee Pepsi
February 3 - Moncton, NB - Moncton Coliseum
February 4 - Halifax, NS - Metro Centre
nie ma to jak wrócić z pzytupem/wykopem etc.Kat powraca po latach milczenia
Po kilku latach milczenia powraca legenda polskiego metalu zespół Kat.
Zespół o swoim powrocie w oświadczeniu przesłanym do mediów napisał (pisownia oryginalna):
"Po pięciu latach od wydania płyty »Mind Cannibals« wracamy ze zdwojoną siłą by nadal pożerać wasze umysły. Tym którzy mówią że KAT bez Romana Kostrzewskiego nie istnieje gratulujemy i życzymy samych miłych chwil przy jakże metalowym repertuarze projektu Roman & Kat wraz z piosenkami takimi jak »Dryfujący estrogen« czy »Kijanka« - sami z niecierpliwością czekamy na kolejne, po »Wodzie« żywioły które targają Romkiem... Przez tych pięć lat od momentu ukazania się "Mind Cannibals" odbyliśmy serię udanych koncertów m.in. po niemieckich agencjach towarzyskich, żaden z członków zespołu nie związał się z blodowłosą piosenkarką ale to akurat chyba in plus biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia... Otrzymaliśmy kilka ciekawych propozycji,zjedliśmy kilka kotów-żeby nikogo nie rozczarować, a także nawiązaliśmy korzystną dla nas współpracę z Ryszardem Nowakiem z Komitetu Obrony przed Sektami który docenił nasze kilkunastoletnie działania na swojej playliście".
Obecnie grupa Kat zamyka promocję krążka "Mind Cannibals" singlem "The Habitat Of Gods", szykuje nową stronę internetową oraz trasę koncertową w Polsce.
Założe się, że autorem tego 'czegoś' jest Luczyk
teraz tylko czekać na następcę mocarnego "Mind Cannibals"