Kult - Polska 2009

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Kult - Polska 2009

Post autor: Szajba »

Tobink pisze:Szajba napisał/a:
bo Ty jesteś rakiem toczącym to forum.
A Ty kim?
ja nie wykasowałem połowy forum jak się nawaliłem
Tobink pisze:(Szajbek, kupiłeś już oryginalną? )
tak
Tobink pisze:Pierwsze primo. Ceny pomarańczowej trasy. 45 zł? A za kogo oni sie uważają? Może teraz dam przykład dość banalny ale taki Behemoth, który, bądź co bądź, jest gwiazdą MIĘDZYNARODOWĄ, za koncert, gdzie była masa godziwych supportów brała 30, czy tam 35 zł. To jest dobra cena. 45 zł za koncert Kultu to zła cena
z jednej strony masz rację, fakt. Tylko, że widzisz, Kult to kapela w Polsce KULTOWA(nomen omen), od lat towarzysząca większym imprezom w tym kraju. Poza tym wynajęcie takiej "sali" jak Spodek kosztuje(i wierz mi, nie jest to koszt rzędu 1000zł). Poza tym, Behemoth, jak sam powiedziałeś, jest gwiazdą międzynarodową, grają koncerty na całym świecie, gdzie kasują grubą kasę za bilety. Każda międzynarodowa gwiazda, w swoim kraju ściąga mniejsza kasę na bilety. A Kult, który gra koncerty wyłącznie w Polsce, ewentualnie dla Polonii za granicą, kosztuje tyle samo. Ale, że Ty masz problemy z logicznym myśleniem to Ci to zobrazuje:
Kult. Bilety w Polsce: 45 zł. Bilety w Irlandii: 10 euro(ok. 40zł)
Behemoth: Bilety w Polsce: 35-40zł. Bilety w Niemczech: 25 euro(ok. 100zł)
Tankard: Bilety w Niemczech: 10euro(ok. 40zł). Bilety w Polsce 20euro(ok 80zł)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Szajba pisze:ja nie wykasowałem połowy forum jak się nawaliłem
Nie było Cię tam to po kiego sie wypowiadasz? Ja forum nie kasowałem. :-)
Szajba pisze:z jednej strony masz rację, fakt. Tylko, że widzisz, Kult to kapela w Polsce KULTOWA(nomen omen), od lat towarzysząca większym imprezom w tym kraju. Poza tym wynajęcie takiej "sali" jak Spodek kosztuje(i wierz mi, nie jest to koszt rzędu 1000zł). Poza tym, Behemoth, jak sam powiedziałeś, jest gwiazdą międzynarodową, grają koncerty na całym świecie, gdzie kasują grubą kasę za bilety. Każda międzynarodowa gwiazda, w swoim kraju ściąga mniejsza kasę na bilety. A Kult, który gra koncerty wyłącznie w Polsce, ewentualnie dla Polonii za granicą, kosztuje tyle samo. Ale, że Ty masz problemy z logicznym myśleniem to Ci to zobrazuje:
Tankard: Bilety w Niemczech: 10euro(ok. 40zł). Bilety w Polsce 20euro(ok 80zł)
Wiem ile kosztuje spodek, spokojnie. Może masz rację, może nie, ciężko ocenić. Jak dla mnie 45 zł to i tak stanowczo za dużo jak na tego pokroju 'gwiazdę'.
Poza tym, odpowiedziałes tylko na jeden z kilku argumentów więc nie przekonujesz mnie :(
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Tobink pisze:Nie było Cię tam to po kiego sie wypowiadasz? Ja forum nie kasowałem. :-)
nie było mnie przy drugiej fali, przy pierwszej byłem. I fakt, nie Ty naciskałeś przycisk [x]. Co jednak nie zmienia faktu.
Tobink pisze:Wiem ile kosztuje spodek, spokojnie. Może masz rację, może nie, ciężko ocenić. Jak dla mnie 45 zł to i tak stanowczo za dużo jak na tego pokroju 'gwiazdę'.
Poza tym, odpowiedziałes tylko na jeden z kilku argumentów więc nie przekonujesz mnie
pominąłem fakt alkoholizmu Kazika, owszem. Gdybyś jednak znał choć trochę środowisko około-Kultowe to byś inaczej o tym myślał.
El Dorado

Szajba pisze:pominąłem fakt alkoholizmu Kazika, owszem. Gdybyś jednak znał choć trochę środowisko około-Kultowe to byś inaczej o tym myślał.
To znaczy jak? :D Że to normalne, że on tak zawsze i trzeba się do tego przyzwyczaić i cieszyć się, że wychodzi chociaż na chwile na scene? :D
Szajba pisze:nie było mnie przy drugiej fali, przy pierwszej byłem. I fakt, nie Ty naciskałeś przycisk [x]
No widzisz :)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Tobink pisze:Że to normalne, że on tak zawsze i trzeba się do tego przyzwyczaić i cieszyć się, że wychodzi chociaż na chwile na scene?
wątpię, żebyś to zrozumiał.
Tobink pisze:No widzisz
Tobink, weź nie pie..gadaj głupot, obaj doskonale wiemy jak to wyglądało.
El Dorado

Szajba pisze:Tobink, weź nie pie..gadaj głupot, obaj doskonale wiemy jak to wyglądało.
tak, oni chcieli mnie przypalać roztopionym masłem więc musiałem podać hasło....
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

nie udawaj głupszego niż jesteś, dobrze?
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

chłopcy, buziak i spokój :pijak:
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Szajba pisze:że widzisz, Kult to kapela w Polsce KULTOWA(nomen omen)
Taaa - to uwielbiam. Kazik jest postacią kultową, więc ZAWSZE ma racje. Nie ważne, że jego ostatnie płyty to chłam, ale ale - nagrał kiedyś utwór Polska i kilkanaście innych więc trzeba się z nim liczyć. Nienawidzę tej mentalności Polaków - bo nie biję do Ciebie Szajba. Takie zdanie co chwilę słyszę.
Szajba pisze:Gdybyś jednak znał choć trochę środowisko około-Kultowe to byś inaczej o tym myślał.
A co to jest za argument. Jak pije i mu z tym dobrze to niech chociaż szanuje publiczność i nie przychodzi nawalony jak stodoła na koncerty. Ja też byłem na 2 koncertach w ostatnich latach i więcej się nie wybiorę. Pieniądze kompletnie wyrzucone.
Po prostu Kazik w swojej maglinie nie zauważył, że się lekko czasy zmieniły. Jego koncerty nie są już manifą, a mają być zwykłym rockowym występem. I nic go nie usprawiedliwia, że chla wódę i udaje, że występuje.
Szajba pisze:A Kult, który gra koncerty wyłącznie w Polsce, ewentualnie dla Polonii za granicą, kosztuje tyle samo. Ale, że Ty masz problemy z logicznym myśleniem to Ci to zobrazuje:
Kosztuje tyle samo - nie kumam tego - tyle samo co co? Bo napewno nie tyle samo co Behemoth. I gdzieś mam koszty Spodka - niech sobie nawet stadion Chorzowski wynajmuje. Behemoth w przeciwieństwie do Kazika jest milion razy bardziej profesjonalny.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Czytałem o tym co powiedział Kazik. I ma dużo racji, że nazwał tak, jak nazwał. Wystarczy spojrzeć na to obiektywnie. Świat stanął na głowie, ludziom we łbach się przewraca. Chcą mieć wszystko na 'zaraz' zero szacunku do niczego. Kiedyś się na płyty czekało, szanowało winyle. Popytajcie swoich rodziców czy kogoś, kto dostawał płyty z zagranicy. Kazik ma rację, że ten kto kradnie jest zwyczajnie złodziejem, mendą, kur** czy kimkolwiek jeszcze, ale zgodzę się, że mógł to bardziej profesjonalnie nazwać. Choć działał w przypływie emocji. No ale ja też zdenerwowałbym się jeśli, dajmy na to, ktoś wziął sobie coś, nad czym pracowałem długo, a on sobie upublicznia to bez MOJEJ zgody w internecie, za darmo. Tak samo jest ze zdjęciami. Ciekawe ilu z Was, drodzy forumowi koledzy, wkurzyłoby się nie na żarty, jeśli dajmy na to, po pikantnej sesji foto z Waszą sympatią, narzeczoną czy dziewczyną ona opublikowałaby to w necie bez Waszej zgody. Krew by zalała co? Przypadek Kazika jest trochę inny, ale problem ten sam.

Więcej gó**a typu MP3 i się ludzie pozabijają. Ja mam wszystko na audo + oryginały, mam 840 płyt, kolekcja ciągle się powiększa i nie żaluję za żadną płytę kasy! Kocham to, co słucham, i należy się szacunek temu, kto ot nagrał.

Wiadomo, że duży procent kasy idzie do wytwórni itp. Ale mimo wszystko... Szanujmy się nawzajem. Amen.
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

jeśli ktoś dzisiaj idzie - miłej zabawy :)
El Dorado

Szajba pisze:Gdybyś jednak znał choć trochę środowisko około-Kultowe to byś inaczej o tym myślał.
Ja muszę do tego wrócić. Powiedz mi co na ten temat sądzi środowisko około-Kultowe :)

Czy na koncerty Kultu chodzą tylko ludzie z tego środowiska?
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

jesteś idiotą. ale z drugiej strony czego się spodziewać po kimś kto podnieca się sraniem

___Deleted User 804___
Autor postu otrzymał ostrzeżenie
Nie będziemy tolerować tego typu zachowań na forum
Ostatnio zmieniony ndz paź 18, 2009 11:27 pm przez Szajba, łącznie zmieniany 1 raz.
El Dorado

Szajba, ja sie grzecznie pytam a Ty od razu mnie obrażasz (tak przy okazji... warn sie należy według trzeciego punktu rozdziału ''zabrania się'' tego forum...). Proszę Cię żebyś mi wytłumaczył swoją wypowiedź bo ja może mam zbyt płaską czaszkę na to. O co Ci chodzi?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

szczerze powiem, że też jestem ciekaw. bez złośliwości pytam, co usprawiedliwia gościa, który za pieniądze wychodzi na scenę, gdzie nie jest w stanie wykonywać tego, za co mu się płaci.

na odpowiedź jednak inną niż "jesteś żałosny" nie liczę, bo tutaj jest persona, która umie rzucać slogan (win xp jest do dupy), ale potem milczy. więc w sumie temat umiera...

na koncert nawet za darmo nie idę
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Szajba pisze:
Tobink pisze:Kultowi mówimy twarde i zdecydowane NIE !
to po co piszesz w tym temacie?
I to pisze osoba, która wsławiła się między innymi walką o czystość rasowo-muzyczną dopisując do tematów o koncertach wypowiedzi typu "Proponuję bojkot!!!"?
Szajba pisze:ja nie wykasowałem połowy forum jak się nawaliłem
A u was biją murzynów!!!
miki pisze:win xp jest do dupy
Mało wydajny...

Zgadzam się z tomtomalą i Tobinkiem, no może nie licząc argumentu o cenach biletów (bo te wyznacza rynek). Na koncerty Kultu już dawno przestałem chodzić, bo każdy kolejny był gorszy od poprzedniego, a i alkoholizm Kazika robi swoje. Z prawdziwym niesmakiem wspominam ostatni, gdy w czasie dni mojego rodzinnego miasta, grając między innymi za moje pieniądze Kazik miał problemy z utrzymaniem równowagi na scenie. Po tym jak nazwał swoich fanów "kurwami" na pewno nigdy nie pójdę na jego koncert. Brzydzę się.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Dwa koncerty zespołu Kult zaplanowane w warszawskim klubie Stodoła, spotkały się z tak dużym zainteresowaniem publiczności, że bilety na nie zostały wyprzedane. W związku z tym, 8 listopada 2009 r., odbędzie się trzeci koncert formacji w Stodole.

Przypomnijmy, że dwa pierwsze koncert Kultu w Stodole odbędą się 4 i 5 listopada. W niedzielę, 8 listopada, zespół wystąpi w stołecznym klubie po raz trzeci. Ceny biletów: 40 zł w przedsprzedaży, 45 zł w dniu koncertu.
El Dorado

cóż za kolosalne nieporozumienie :D
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

yankes pisze:odbędzie się trzeci koncert formacji w Stodole.
W sumie to z obiektywnego punktu widzenia trzeba Kultowi pogratulować. Mało zespołów w Polsce jest w stanie dwukrotnie wyprzedać Stodołę.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

Tobink pisze:cóż za kolosalne nieporozumienie
wieś tańczy i spiewa, nie ma sie co dziwic :)
ODPOWIEDZ