Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Newsy muzyczne

Post autor: Kuba »

Artur pisze:
Kat powraca po latach milczenia

Po kilku latach milczenia powraca legenda polskiego metalu zespół Kat.
Zespół o swoim powrocie w oświadczeniu przesłanym do mediów napisał (pisownia oryginalna):

"Po pięciu latach od wydania płyty »Mind Cannibals« wracamy ze zdwojoną siłą by nadal pożerać wasze umysły. Tym którzy mówią że KAT bez Romana Kostrzewskiego nie istnieje gratulujemy i życzymy samych miłych chwil przy jakże metalowym repertuarze projektu Roman & Kat wraz z piosenkami takimi jak »Dryfujący estrogen« czy »Kijanka« - sami z niecierpliwością czekamy na kolejne, po »Wodzie« żywioły które targają Romkiem... Przez tych pięć lat od momentu ukazania się "Mind Cannibals" odbyliśmy serię udanych koncertów m.in. po niemieckich agencjach towarzyskich, żaden z członków zespołu nie związał się z blodowłosą piosenkarką ale to akurat chyba in plus biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia... Otrzymaliśmy kilka ciekawych propozycji,zjedliśmy kilka kotów-żeby nikogo nie rozczarować, a także nawiązaliśmy korzystną dla nas współpracę z Ryszardem Nowakiem z Komitetu Obrony przed Sektami który docenił nasze kilkunastoletnie działania na swojej playliście".

Obecnie grupa Kat zamyka promocję krążka "Mind Cannibals" singlem "The Habitat Of Gods", szykuje nową stronę internetową oraz trasę koncertową w Polsce.
nie ma to jak wrócić z pzytupem/wykopem etc. :mryellow:

Założe się, że autorem tego 'czegoś' jest Luczyk :mrgreen:

teraz tylko czekać na następcę mocarnego "Mind Cannibals" :twisted:
Albo ten wielce fachowy menago (Dziewulski ?) Już zamiast nowych płyt to bym wolał reedycję "Szyderczego Zwierciadła" i "Jarocin Live" w digipackach. Bo mnie brakuje :jee:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Albo ten wielce fachowy menago (Dziewulski ?) Już zamiast nowych płyt to bym wolał reedycję "Szyderczego Zwierciadła" i "Jarocin Live" w digipackach. Bo mnie brakuje
podpisuję się pod tym zdaniem oburącz
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Artur pisze:
Kat powraca po latach milczenia

Po kilku latach milczenia powraca legenda polskiego metalu zespół Kat.
Zespół o swoim powrocie w oświadczeniu przesłanym do mediów napisał (pisownia oryginalna):

"Po pięciu latach od wydania płyty »Mind Cannibals« wracamy ze zdwojoną siłą by nadal pożerać wasze umysły. Tym którzy mówią że KAT bez Romana Kostrzewskiego nie istnieje gratulujemy i życzymy samych miłych chwil przy jakże metalowym repertuarze projektu Roman & Kat wraz z piosenkami takimi jak »Dryfujący estrogen« czy »Kijanka« - sami z niecierpliwością czekamy na kolejne, po »Wodzie« żywioły które targają Romkiem... Przez tych pięć lat od momentu ukazania się "Mind Cannibals" odbyliśmy serię udanych koncertów m.in. po niemieckich agencjach towarzyskich, żaden z członków zespołu nie związał się z blodowłosą piosenkarką ale to akurat chyba in plus biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia... Otrzymaliśmy kilka ciekawych propozycji,zjedliśmy kilka kotów-żeby nikogo nie rozczarować, a także nawiązaliśmy korzystną dla nas współpracę z Ryszardem Nowakiem z Komitetu Obrony przed Sektami który docenił nasze kilkunastoletnie działania na swojej playliście".

Obecnie grupa Kat zamyka promocję krążka "Mind Cannibals" singlem "The Habitat Of Gods", szykuje nową stronę internetową oraz trasę koncertową w Polsce.
nie ma to jak wrócić z pzytupem/wykopem etc. :mryellow:

Założe się, że autorem tego 'czegoś' jest Luczyk :mrgreen:

teraz tylko czekać na następcę mocarnego "Mind Cannibals" :twisted:
Po stylu pisania, jestem pewien że tego pięknego newsa spłodził sam Wielki Milord, webmaster Kata, człowiek z lekkimi defektami na umyśle : - )

Tutaj aktualny wywiad z Katem& i z samym Luczykiem:

http://www.tvs.pl/tv/video,made_by_silesia,4978.html

Denne pytania, wkurzający prowadzący i oczomęczący montaż (Luczyk jest w części 2, do wyboru po lewej).
herki pisze:Albo ten wielce fachowy menago (Dziewulski ?) Już zamiast nowych płyt to bym wolał reedycję "Szyderczego Zwierciadła" i "Jarocin Live" w digipackach. Bo mnie brakuje
Ja bym wolał reedycje na winylkach :dance: Nie wiem jak z Jarocinem, ale na reedycję Szyderczego na razie nie ma co liczyć, pozostaje kupić Boxa za 3 stówki, albo łapać na Allegro : - 0
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

herki pisze:http://www.tvs.pl/tv/vide...lesia,4978.html

Denne pytania, wkurzający prowadzący i oczomęczący montaż (Luczyk jest w części 2, do wyboru po lewej).
denny wywiad tak samo jak dennym człowiekiem jest Luczyk

a prywatnie dodam, że w części drugiej gra zespół Deprived, który znajduję się w stajni Crank Management.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Szajba pisze:a prywatnie dodam, że w części drugiej gra zespół Deprived, który znajduję się w stajni Crank Management.
To faktycznie szalenie interesujące! :jee: Dzięki za newsa!! :cool:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Wacek “Vogg” Kieltyka, guitarist & founding member of the Polish death metal band DECAPITATED, has issued the following statement:

"It’s time to come back! After a two-year break, DECAPITATED is coming back with new members. The official new line-up for DECAPITATED will be announced at the end of December.

“As you all know, the decision to continue the band was really, really hard for me, but everything I do now is to keep DECAPITATED alive. [Vocalist] Covan’s situation has not improved much and he is still in bed and unable to function on his own. He still fights to recover as we speak and we are all still 100% behind him and hope for the best. It has been the hardest thing for me to move on without [brother & drummer] Vitek by my side, but he would have wanted me to continue with the band.

“Finally, I have found some great musicians who can continue the work of Vitek and Covan. At the beginning of April, DECAPITATED will start to play our first reunion shows. We will visit the biggest cities in Australia and play some of the biggest summer festivals in Europe. Don’t worry, we won’t forget about the U.K.! After this, the band will concentrate on the making of a new album! I would like to thank all the people who have supported us all this time."

Maurizio Iacono of the artist management firm Hard Impact Music adds:

"I feel very privileged to have been given the management duties of guiding this great band’s future. DECAPITATED was a band on the verge of greatness until tragedy hit them and the band’s world stopped suddenly. Today, we have a man on a quest to bring the glory back that was taken from them prematurely. Vogg, the band’s last remaining founding member, has had the gut-wrenching task of forming a new line-up for DECAPITATED. You can bet that the mission has been accomplished and in honor of the fallen, their legacies will be given the justice they deserve. Our job at Hard Impact is to make sure that DECAPITATED are guided the right way back to the top."

Gerardo Martínez, Nuclear Blast USA’s Label Manager comments:

“I don’t think there’s anyone happier to know that the legacy of DECAPITATED will continue and the fact that Vogg has overcome the biggest obstacle of his life. We all at Nuclear Blast are extremely excited about the news and know that 2010 and beyond will bring a new chapter for DECAPITATED in the shape of live shows and the imminent new album. The masters of modern technical death metal are back!”

DECAPITATED’s Australian tour dates and Metalfest Open Air festival appearances are as follows:

2010 Australian Tour Dates
· April 1, 2010 The Transmission Room - Auckland, NZ
· April 2, 2010 The Esplanade Hotel - Melbourne, AUS
· April 3, 2010 The Gaelic Club - Sydney, AUS
· April 4, 2010 The Hi Fi Bar - Brisbane, AUS
· April 5, 2010 Fowlers Live - Adelaide, AUS
· April 6, 2010 Black Betty’s - Perth, AUS

2010 European Festivals
· May 13, 2010 METALFEST OPEN AIR AUSTRIA - Mining
· May 14, 2010 METALFEST OPEN AIR SWITZERLAND - Pratteln
· May 15, 2010 METALFEST OPEN AIR GERMANY - Dessau
· May 22, 2010 METALFEST OPEN AIR HUNGARY – Budapest
· May 23, 2010 METALFEST OPEN AIR CZECH REPUBLIC – Pilsen
A North American tour is on the horizon for the Summer of 2010. More DECAPITATED tour dates to come.
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Ascot »

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Arcturus: Wrócimy!
"Rozmawialiśmy już z Garmem, który aż się do tego pali. Musimy tylko wszystko ustalić i zgrać terminy" - dodaje.

Łooosz! Jak z Garmem jeszcze ruszą w traskę to będę wniebowzięty.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Mam nadzieję, że wszystkie lunety, lornetki, strzelby i czapki zabiorą znowu ze sobą :mrgreen:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Oto oświadczenie Piotra Luczyka:

"Myślę że nadal boli niektórych fanów Romka to, że nic ciekawego nie udało mu się ani nagrać ani napisać od momentu rozpoczęcia kariery w duecie z Lothem. Dowodzi to jednego - dla moich byłych kolegów z zespołu niewykonalnym jest stworzyć materiał muzyczny choć w połowie utrzymany na poziomie »Mind Cannibals«. W końcu to już pięć lat i nadal czekamy na jakąś odpowiedź. Żadne listy nie zmienią faktu iż Kostrzewski z Lothem nie skomponowali płyty choćby nawiązującej do dokonań KATa, a jedynie udowadniają iż ich wkład w KATa ze starych lat był taki jak ich obecne przedsięwzięcie pod szyldem Kat z Romanem - czyli niewielkie lub jedynie odtwórcze (nie piszę o tekstach bo żeby powstały to najpierw musiałaby powstać muzyka). Dlatego też nie ma sensu rozpisywać się w listach o duchu zespołu, charakterze kompozycji czy kwintesencji brzmienia jeśli do punktu odniesienia (czyli płyty KATa »Mind Cannibals« jak i starszych albumów) nie możemy nic porównać prócz solowego dzieła Romana »Woda«. Poczekajmy z ocenami naszych twórczości do momentu aż coś zostanie wydane, bo na razie jest tylko »Mind Cannibals«. Tak na marginesie życzę chłopakom jak najlepszej płyty bo na to zasługują i na to ich stać. Po drugie nasz rodzimy rynek metalowy czeka na muzykę a nie na eksperymenty socjologiczne.

Pozdrawiam wszystkich fanów Kata, i tych starych bez których by nas nie było, i tych nowych dla których jesteśmy jeszcze nieodkrytą kartą. Pozdrawiam również fanów Romana - jesteście takimi samymi odbiorcami muzyki jak ja. Macie swe zdanie i jesteście wierni swym przekonaniom. I za to Was szanuję".
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Kolejny muzyczny film się szykuję:

Until the Light Takes Us

http://www.apple.com/trailers/independe ... httakesus/
yankes
-#Clansman
-#Clansman

American doom legends SAINT VITUS have announcef the first of the confirmed dates for their upcoming February 2010 European tour featuring places that the band has never played or has not played in a very long time. A support band has not been chosen yet, but the preliminary dates are as follows:

Feb. 04 - Essen, Germany - Turock
Feb. 05 - Leipzig, Germany - Conne Island
Feb. 06 - Wurzburg, Germany - Posthalle
Feb. 07 - Rotterdam, Netherlands - Baroeg
Feb. 10 - London, England - Scala (w/ ORANGE GOBLIN)
Feb. 15 - Wien, Austria - Arena
Feb. 17 - Berlin, Germany - Columbia Club
Feb. 18 - Hamburg, Germany - Markthalle
Feb. 19 - Copenhagen, Denmark - Loppen
Feb. 20 - Oslo, Norway - Betong

Additional dates and support acts will be named soon.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

MOTÖRHEAD frontman Ian "Lemmy" Kilmister told ABORT Magazine's E.S. Day in a new interview that the band will hit the studio in February "to rehearse, write and record" its next album. The forthcoming CD will be the follow-up to "Motörizer"
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

i tak przy okazji Lemmiego:
Stand By Me
Awatar użytkownika
balcerek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: balcerek »

Już skopiowałeś?? ;)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

tak :P weź nie marudź tylko to ściągnij jakoś i mi podeślij czy cos :P
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

http://muzyka.onet.pl/10175,1583562,0,1,wywiady.html

Luczyk broni nie składa :???: Dziwny ten wywiad jak sam ten chłop :lol:

Dawać mi reedycję "Jarocina" i "Szyderczego Zwierciadła" :!:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Dziwny ?
Słuchałem tego, co dzieje się na polskim rynku i na rynku zachodnim. Słuchałem sobie nowych produkcji, czekałem na jakieś olśnienie. Słuchałem mojej ulubionej kapeli, o której sądzę, że jest jednym z najlepszych zespołów w historii. Cholernie dynamiczna, rewelacyjna muzyka…

O jakiej kapeli mówisz?

Dla mnie zespołem numer jeden jest Disturbed. Uważam, że to znakomite połączenie kilku gatunków. To autentyczne i dobre.
ładne kwiatki :mrgreen:

to teraz czekamy na nową płytę KATa z gościnnym udziałem Davida Draimana :twisted:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:Dziwny ?
Chodzi mi o to że przez pierwszą część wywiadu się chłop plumka kto które oświadczenie wydał. I z tym że Europę kilka razy przejechał to też chyba przesada ? A trasa z Helloween o której wspomina to były raptem 2-3 koncerty na Słowacji i w Czechach. Bo w Krakowie (byłem i czekałem !!!) i Warszawie się zagrać nie chciało (podobno Prędkiewicz miał jakiś wypadek). I dziwna polityka ~ KAT będzie teraz jak Beatlesi ~ koncertów grał nie będzie :lol: Chociaż nieeee.......koncerty, płytę, DVD nam p. Luczyk obiecał......

Dobra ~ już nie szydzę. Cierpliwie czekam ;-)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

ale ja sie z Tobą zgadzam - to pytanie "dziwny ? " to takie mocno ironiczne było, a chciałem to jeszcze bardziej podkreślić tym cytatem z Disturbed, bo czy ktoś normalny uzna Disturbed za jeden z najlepszych zespołów w historii ? :mrgreen: z całym szacunkiem oczywiście dla tej skądinąd sympatycznej kapelki :P

EDIT: a konstatacja jest taka jak mówisz. KAT Luczyka to jakiś śmieszny zespół (inna sprawa że ten Romana IMO też i akurat trafnie go punktuje Luczyk), tudzież quasi-zespół, albo jeszcze twór zespołopodobny. Szkoda że tak to sie potoczyło i zakopano jedną z niewielu metalowych legend w tym kraju. Romek niech gra koncerty, nic nie wydaje, Luczyk grał nie będzie ale będzie wydawał - może niech to jakoś połączą i Roman z kompanami odgrywałby na swoich koncertach materiał Luczyka ? :mrgreen:
Kuba pisze: I z tym że Europę kilka razy przejechał to też chyba przesada ?
to już w ogóle jakiś mega żart, musiałbym zaglądnąć w archiwalne daty koncertów KATa za granicą, bo aż ciekaw jestem cóż to za wojaże :lol:
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 3:44 pm przez Artur, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ