Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Newsy muzyczne

Post autor: yankes »

Kuba pisze:http://muzyka.onet.pl/10175,1583562,0,1,wywiady.html

Luczyk broni nie składa :???: Dziwny ten wywiad jak sam ten chłop :lol:

Dawać mi reedycję "Jarocina" i "Szyderczego Zwierciadła" :!:
:facepalm:
Śmiech na sali ten wywiad jak i osoba go udzielająca. Jak ma nagrać drugie Mind Cannibals to niech lepiej dalej słucha, co się dzieje na polskim i zachodnim rynku oraz swojego ulubionego Disturbed...Zwykły megaloman i pozer, który myśli że jest kimś ,bo zagrał jako support 30 koncertów w Europie w ciągu 5lat. No i najlepsze stwierdzenie z wywiadu:
A w czym niby Behemoth daje radę?
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Luczykowy KAT wyda co najwyżej gówno. A kAt z Romkiem jest w studio. I to nie jest domysł tylko fakt pochodzący bezpośrednio od Romana.
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

KAT z Romkiem to dla mnie prawie po jednych pieniądzach z Luczykiem, sorry.

a w studio to oni już mieli zdaje się siedzieć od kilku lat ? zresztą, to że w nim siedzą nie znaczy że z niego wyjdą :mrgreen:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Artur pisze:KAT z Romkiem to dla mnie prawie po jednych pieniądzach z Luczykiem, sorry.
:shock: uzasadnienie?
Artur pisze:a w studio to oni już mieli zdaje się siedzieć od kilku lat ?
no, MIELI być, tera SĄ ;)
Artur pisze:zresztą, to że w nim siedzą nie znaczy że z niego wyjdą
z tą różnicą, że jest wydawca na nowy album K&RK.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Szajba pisze: z tą różnicą, że jest wydawca na nowy album K&RK.
Mystic ?
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

yankes pisze:
Szajba pisze: z tą różnicą, że jest wydawca na nowy album K&RK.
Mystic ?
mhm

btw, kto to "dzieło" Luczykowego KATa wydawał? też Mystic?
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Min Cannibals też było mysticowskie.

Kat z Romkiem są w studiu niby już od 2004 roku, a jak się chwalili podpisaniem kontraktu z Mystic, to mówili że w kontrakcie jest zapis jakoby płyta miała wyjść do końca 2008 roku : - D W sumie w dupie mam nowe płyty obu zespołów (Mind Cannibals nawet nie słuchałem), ważne żeby Romkowy Kat grał koncerty i zmieniał setlistę i będę i

No i nie należy zapominać, że Kat&RK wydał mega DVD "Życie po życiu" : - D
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Artur pisze:ale ja sie z Tobą zgadzam - to pytanie "dziwny ? " to takie mocno ironiczne było, a chciałem to jeszcze bardziej podkreślić tym cytatem z Disturbed, bo czy ktoś normalny uzna Disturbed za jeden z najlepszych zespołów w historii ? :mrgreen: z całym szacunkiem oczywiście dla tej skądinąd sympatycznej kapelki :P
AAAAAAAAAA.............nie zjarzyłem :facepalm:

A Disturbed też lubię :pijak:

Odnośnie europejskich wojaży KAT`a : w 2005 roku to było +/- 15 koncertów w Niemczech/Austrii/Włoszech/Holandii o boku Six Feet Under + te 3/4 sztuki z Helloween. Miał jeszcze KAT zagrać na jakimś austrackim festiwalu w czerwcu 2006 roku ale raczej nie zagrał :D I tyle. No chyba ze Luczyk mówił o wyjazdach prywatno - turystycznych :lol:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Artur pisze:a w studio to oni już mieli zdaje się siedzieć od kilku lat ? zresztą, to że w nim siedzą nie znaczy że z niego wyjdą :mrgreen:
No ja czekam. Bo na razie były mega zapowiedzi, a skończyło się słabą Wodą. Mind Cannibals słuchałem raz i więcej nie będę.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

tomtomala pisze:a skończyło się słabą Wodą.
Tylko, że Woda to nie jest album K&RK ;)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Szajba pisze:Tylko, że Woda to nie jest album K&RK ;)
Naprawdę?? :B Nie no wiem przecież. Tylko mówię - miał być nowy alboom a wyszła Woda
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Tylko, że nawet Luczyk wspomina o tym, że Roman pracował nad Wodą jeszcze w czasach jednego KATa. Gdyby Irek i Romek nie zaczęli tworzyć drugiego zespołu to Woda i tak by się ukazała.

Chce zobaczyć minę Luczyka, gdy kAt z Romkiem wydadzą nową płytę, która na pewno będzie przynajmniej bardzo dobra(bo kAt jest jak Slayer czy Iron Maiden, poniżej pewnego, wysokiego poziomu po prostu nie schodzi).
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Szajba pisze: :shock: uzasadnienie?
Proszę bardzo - przez kilka lat gra same koncerty grając utwory KATa, nie proponując nic nowego, w dodatku , jak to mnie się widzi, same koncerty nieszczególnie porywają, wybrał sobie jakichś śmisznych grajków, nawet nieszczególnie brzmi to jak KAT no i sam szyld pod jakim gra - Kat & Roman Kostrzewski. Dżizys.

Ale spokojnie - jak komuś się koncerty podobają (bo to chyba najbardziej subiektywny aspekt z tego o czym piszę) to nie zamierzam się kłócić, no offence ;) Ja po prostu na ich koncert nie pójdę, chyba że będzie to na jakimś festiwalu jak to miało miejsce w marcu.
Kuba pisze:No chyba ze Luczyk mówił o wyjazdach prywatno - turystycznych :lol:
:lol: Zapewne tak, a bardziej to biznesowych - sam przecież mówi że poznał ten cały biznes muzyczny niejako "od podszewki" :mrgreen: może był dźwiękowcem ? :lol:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Artur pisze:wybrał sobie jakichś śmisznych grajków
wypluj to ziomuś ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

<wypluwa> :razz:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Szajba pisze: Chce zobaczyć minę Luczyka, gdy kAt z Romkiem wydadzą nową płytę, która na pewno będzie przynajmniej bardzo dobra(bo kAt jest jak Slayer czy Iron Maiden, poniżej pewnego, wysokiego poziomu po prostu nie schodzi).
Tylko że gdybyś ze Slayera wyprosił duet Hanneman/King bądź Tomka Araye to by to poziomu już mogło nie trzymać :lol: Podobnie jak Maiden na Virtual XI również ze swoim własnym poziomem ma niewiele wspólnego :D

Mind Cannibals jest jakie jest. Z Katem ma niewiele wspólnego. Albo i nic. A KAT i RK to......a szkoda gadać....wystarczy DVD sobie oglądnąć, też padaka wykonawcza.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Przeczytałem ten wywiad z Luczykiem, widać że facet żyje we własnym świecie :lol: Co do tej trasy z Helloween to chodzi mu o te 3-4 koncerty w Czechach,natomiast w Krakowie kiedy wyszedł powiedzieć że Kat nie zagra odpowiedziały mu oklaski :lol:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Żelazny pisze:Przeczytałem ten wywiad z Luczykiem, widać że facet żyje we własnym świecie :lol: Co do tej trasy z Helloween to chodzi mu o te 3-4 koncerty w Czechach,natomiast w Krakowie kiedy wyszedł powiedzieć że Kat nie zagra odpowiedziały mu oklaski :lol:

Zgadza się. Bo cudów naobiecywał różnych. Że będą koncerty, kwiaty, wizyty w zakładach pracy.... :lol:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Dziś obczaiłem nową płytę Halforda - Winter Songs. Spodziewałem się jakiś ballad i wydumanych utworów w stylu Nostradamusa - i się miło zaskoczyłem. Jak by tak wyglądały wszystkie kolędy to na bank byłbym zagorzałym katolikiem. Jest to przyzwoita płyta, chociaż gacie mi nie opadły. Daleko jej do Crucible i Ressurection, ale przynajmniej nie ma ckliwych balladek.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

tomtomala pisze:Jak by tak wyglądały wszystkie kolędy to na bank byłbym zagorzałym katolikiem.
No ta... ale że kolendy sa wiejskie, a Behemoth miażdży suty, to pewnie jestes zagorzałym szatanowcem? Bez jaj zią ;)
ODPOWIEDZ