A w sierpniu 2008 to czym niby byliRALF pisze:Na nadchodzącej trasie mają wykorzystać ED FORCE 1 w stopniu większym niż kiedykolwiek - ciekawe czy przylecą nim do nas!?
The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
No tak, ale ich Boeing nie był "odpowiednio ozdobiony" - te malunki i logo, toż to cały urok!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ed Force One bedzie wykorzystany tylko przy okazji kolejnej trasy "round the world" czyli tak jak na pierwszej i czwartej czesci trasy SBIT. Latanie samolotem po Europie czy USA byloby po prostu nieekonomiczne, bo dystanse pomiedzy poszczegolnymi miastami sa dosyc male i o wiele taniej wychodzi transport calego sprzetu truckami. Pomijam to, ze wtedy mozna zabrac cala produkcje, a przy EF1 ilosc branego ekwipunku jest dosyc mocno ograniczona.
W Warszawie Ed Force One przylecial tylko z Bruce'm jako pilotem oraz fanami lecacymi Bruce Air. Zespol przylecial prywatnym odrzutowcem.
Co do przyszlorocznej trasy to grafik bedzie pewnie wygladal nastepujaco:
Lipiec '10 (do 1.08) - festiwale europejskie w tym 6-8 koncertow Sonisphere: Hiszpania, Szwecja, Finlandia, Holandia, Niemcy, Anglia (Knebworth House) oraz prawdopodobnie Norwegia, Grecja czy Portugalia. Na gig w Polsce bym nie liczyl, bo watpie, zeby organizatorzy Sonisphere znalezli u nas chetnych do wspolpracy sponsorow czy patronow medialnych - predzej udaloby sie to w Czechach.
Sierpien-Wrzesien '10 - 4-5 tyg. tour po USA i Kanadzie.
Od polowy pazdziernika do swiat - halowy tour po Europie - i tutaj jak najbardziej mozliwy gig np. w Atlas Arena.
Luty-Marzec '11 - Tour dookola swiata z Ed Force One.
Nie wiem na jakiej zasadzie zaplanuja ewentualna letnia trase... Mysle, ze moga isc na latwizne i znow zabrac stage set Somewhere Back in Time oraz tegoroczna setliste, ktora poza Belgradem nie byla prezentowana w Europie (i dodac jeden kawalek z nowego LP na zachete). Nie wiem czy zaprezentowaliby scenografie albumowa jeszcze przed premiera plyty... Liczylbym raczej wlasnie na jakis best of, bo nie ma sensu przygotowywac oddzielnego show na raptem kilka czy kilkanascie wystepow.
Pozostaje jeszcze kwestia oglaszania poszczegolnych wystepow... Metallica grajac na Sonisphere oglosila kilka miesiecy wczesniej swoje wystepy halowe, a dopiero po ich wyprzedaniu dodali festiwale. Maiden raczej nie oglosi jesiennej trasy z blisko rocznym wyprzedzeniem, bo to juz przegiecie.
Pytanie czy organizatorzy takiego Sonisphere pozwola im na prawie jednoczesne ogloszenie zarowno wystepow festiwalowych, jak i wlasnych koncertow halowych. Watpie, bo to jednak wzajemna konkurencja - duzo osob wybierze albo gig w hali, albo festiwal.
W Warszawie Ed Force One przylecial tylko z Bruce'm jako pilotem oraz fanami lecacymi Bruce Air. Zespol przylecial prywatnym odrzutowcem.
Co do przyszlorocznej trasy to grafik bedzie pewnie wygladal nastepujaco:
Lipiec '10 (do 1.08) - festiwale europejskie w tym 6-8 koncertow Sonisphere: Hiszpania, Szwecja, Finlandia, Holandia, Niemcy, Anglia (Knebworth House) oraz prawdopodobnie Norwegia, Grecja czy Portugalia. Na gig w Polsce bym nie liczyl, bo watpie, zeby organizatorzy Sonisphere znalezli u nas chetnych do wspolpracy sponsorow czy patronow medialnych - predzej udaloby sie to w Czechach.
Sierpien-Wrzesien '10 - 4-5 tyg. tour po USA i Kanadzie.
Od polowy pazdziernika do swiat - halowy tour po Europie - i tutaj jak najbardziej mozliwy gig np. w Atlas Arena.
Luty-Marzec '11 - Tour dookola swiata z Ed Force One.
Nie wiem na jakiej zasadzie zaplanuja ewentualna letnia trase... Mysle, ze moga isc na latwizne i znow zabrac stage set Somewhere Back in Time oraz tegoroczna setliste, ktora poza Belgradem nie byla prezentowana w Europie (i dodac jeden kawalek z nowego LP na zachete). Nie wiem czy zaprezentowaliby scenografie albumowa jeszcze przed premiera plyty... Liczylbym raczej wlasnie na jakis best of, bo nie ma sensu przygotowywac oddzielnego show na raptem kilka czy kilkanascie wystepow.
Pozostaje jeszcze kwestia oglaszania poszczegolnych wystepow... Metallica grajac na Sonisphere oglosila kilka miesiecy wczesniej swoje wystepy halowe, a dopiero po ich wyprzedaniu dodali festiwale. Maiden raczej nie oglosi jesiennej trasy z blisko rocznym wyprzedzeniem, bo to juz przegiecie.
to by byla "żenua"WICKER MAN pisze:Mysle, ze moga isc na latwizne i znow zabrac stage set Somewhere Back in Time oraz tegoroczna setliste
Ale piniądze by leciałyBudziol pisze:to by byla "żenua"WICKER MAN pisze:Mysle, ze moga isc na latwizne i znow zabrac stage set Somewhere Back in Time oraz tegoroczna setliste
Cholera - WICKER - przeszło mi to przez głowę.
Ja bym się nie pogniewał, gdyby latem dali 20/22 koncerty festiwalowo - stadionowe, my nie ale Czechy, to jest prawdopodobne. Set z 2009 był ekstra, zamiast Feara mogliby zagrać jeden nowy song - może w końcu zagraliby Alexandra. Z egipską scenografią już nie zagrają, więc mnie by taki układ nie rozczarował. Mogliby znów na WACKEN zagrać - chętnie bym się wybrał, koncert z 2008 zabił.
Cieszmy się z każdej trasy, już długo nie pograją - "piniądze by leciały" przecież nie musisz kupować wejściówki - to jest biznes, a takie AC/DC to ostatnio nie robi szmalu "na chama" !? - robi, na ich miejscu wielu zrobiłoby to samo.
Ja bym się nie pogniewał, gdyby latem dali 20/22 koncerty festiwalowo - stadionowe, my nie ale Czechy, to jest prawdopodobne. Set z 2009 był ekstra, zamiast Feara mogliby zagrać jeden nowy song - może w końcu zagraliby Alexandra. Z egipską scenografią już nie zagrają, więc mnie by taki układ nie rozczarował. Mogliby znów na WACKEN zagrać - chętnie bym się wybrał, koncert z 2008 zabił.
Cieszmy się z każdej trasy, już długo nie pograją - "piniądze by leciały" przecież nie musisz kupować wejściówki - to jest biznes, a takie AC/DC to ostatnio nie robi szmalu "na chama" !? - robi, na ich miejscu wielu zrobiłoby to samo.
Z moich informacji wynika, że są bardzo duże szanse na koncert Maiden w Polsce za rok.Budziol pisze:I co najwazniejsze jak widzicie szanse Polski w tym tour?
Dlaczego? W 2003 uskuteczniony został dokładnie taki scenariusz.Budziol pisze:tylko ze trasa czerwiec/sierpien przed premiera plyty bylaby dosyc dziwna
No właśnie od jakiegoś czasu mówi się, że to NIE będzie ich ostatnia płyta.RALF pisze:Na dodatek co i rusz mówi się, że to ich pożegnalny album studyjny... Kto wie![]()
Nie ma na to najmniejszych szans.RALF pisze:Na nadchodzącej trasie mają wykorzystać ED FORCE 1 w stopniu większym niż kiedykolwiek - ciekawe czy przylecą nim do nas!?
Oby nie... Liczę na tour po USA w październiku, najwcześniej we wrześniu i trasę po Europie od listopada...WICKER MAN pisze:Sierpien-Wrzesien '10 - 4-5 tyg. tour po USA i Kanadzie.
Zdecydowanie tak!RALF pisze:a takie AC/DC to ostatnio nie robi szmalu "na chama" !?
dzis z zupelnie innego zrodla ale tez calkiem wiarygodnego uslyszalem ze sa prowadzone rozmowy z MAIDEN odnosnie wystepu w czerwcu w hali.
Albo to plotka,
albo premiera nowej plyty bedzie wczesniej niz nam sie wydaje,
albo przyjada na best of, zagraja jeden-dwa nowe numery a na trase promujaca nowy album wroca do Europy w 2011
Albo to plotka,
albo premiera nowej plyty bedzie wczesniej niz nam sie wydaje,
albo przyjada na best of, zagraja jeden-dwa nowe numery a na trase promujaca nowy album wroca do Europy w 2011
Jak znam Roda Smallwooda (znaczy - nie osobiście
) to jest pewne, że facet ciśnie na kapelę jak się da... A jak było z "BNW" - pracę nad kawałkami zaczęli w listopadzie 1999 a z końcem maja 2000 mieliśmy płytkę. To doświadczeni muzycy mogą się szybko uwinąć - powinni zrobić dwa koncerty w Polsce Łódź i Katowice za rozsądne ceny biletów. Jestem pewien, iż o nas nie zapomną...
myślę ,że scenariusz dwóch koncertów IM w Polsce w 2010 r. jest realny, oczywiście szanse nie są wielkie,ale jakieś tam są ,ew. może będzie można w lecie zobaczyć Ironów w lecie
myślę ,że trasa albumowa będzie mniej więcej w październiku,bo to w sumie ostatnio u Ironów tradycja, a w lecie zagrają coś w rodzaju best-offa i liczę tu na parę niespodzianek co przy braku nowych utworów jest bardzo prawdopodobne
myślę ,że trasa albumowa będzie mniej więcej w październiku,bo to w sumie ostatnio u Ironów tradycja, a w lecie zagrają coś w rodzaju best-offa i liczę tu na parę niespodzianek co przy braku nowych utworów jest bardzo prawdopodobne
na razie cisza jak makiem zasial, wszystko owiane tajemnica 
Nawet info o nagrodzie nie ma na oficjalnej. Sądzę, że koło grudnia poznamy realne plany zespołu.
-
Deleted User 804
w sumie prawie nic nowego tu nie napisali. Jest to po prostu zlepek informacji jakie pojawiały się w przeciągu kilku ostatnich miesięcy, a jedyne w miarę nowe co się pojawiło to że zespół rozpoczął pracę nad nowym albumem, o czym informowaliśmy wczoraj na naszej głównej 
Taa, my to już od kilkunastu godzin na GŁÓWNEJ mamy, moi Państwo !!!
czyli kolo marca plyta bedzie gotowa 
robi sie ciekawie
moze do konca roku podadza daty koncertow
czyli jeśli wchodzą w styczniu do studia, a więc trzy miesiące wcześniej niż przy okazji AMOLAD, to może i premiera wcześniej na przykład koło czerwca i stąd może te plotki o czerwcowym koncercie u nas w kraju
Co sadzicie o takim scenariuszu?
robi sie ciekawie
moze do konca roku podadza daty koncertow
czyli jeśli wchodzą w styczniu do studia, a więc trzy miesiące wcześniej niż przy okazji AMOLAD, to może i premiera wcześniej na przykład koło czerwca i stąd może te plotki o czerwcowym koncercie u nas w kraju
Co sadzicie o takim scenariuszu?
Myślę że wydanie albumu w maju byłoby bardzo prawdopodobne, nawet jeśli w kwietniu to bym się nie zdziwił. Znając ich pewnie premiera albumu nie będzie tak prędko, trzeba wziąć pod uwagę wydanie singla. Także ja obstawiam maj 2010 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Przy okazji AMOLAD wchodzili chyba do studia bodajze na poczatku lutego, a moze i wczesniej... Watpie, zeby wydali plyte juz w czerwcu zwlaszcza, ze od dawna zapowiadali premiere poznym latem/wczesna jesienia. Letnia trasa bedzie raczej w stylu best of, bo i granie 5-6 nowych kawalkow nie sprawdziloby sie na wielkich festiwalach.
sprawdzałem w newsach na oficjalnej wchodzili do studia w marcu.
A więc tak by przedłużali premierę aż do września?
A więc tak by przedłużali premierę aż do września?
Pewnie jak pierwsza data zostanie podana to już potem jak domino to runie.
A co do albumu, to obstawiam ,że najwcześniej sierpień.
A co do albumu, to obstawiam ,że najwcześniej sierpień.