Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
No może faktycznie trochę przesadziłemArtur pisze:Luźno, Twoje zdanie przecież i nie zamierzam go podważać. Zdziwiło mnie po prostu że na pierwszy rzut ucha aż tak bardzo duża różnica u Ciebie na korzyść CD2.
Po drugim przesłuchaniu mogę stwierdzić, że zdecydowanie się nie zawiodłem, bardzo dobry album im wyszedł. "Remember Me Lover" jest chyba najlepszym numerem na obu płytach, wspaniały.
a zaraz poleci:
moc \m/
Moscow to tragedia, Pussy przy M to majstersztykWrath pisze:Moskau to jeden z moich ulubionych kawałków R+ <3
Słuchałem właśnie Revolt i najnowszej, ta tegoroczna faktycznie super, Mansownowskie niektóre kawałki jak cholera, ten drugi po intrze wymiata, Vampire teżWrath pisze:Słuchałeś czegoś jeszcze? Najnowsza płyta, Somewhere on the Other Side of Nowhere, daje radę, posłuchaj koniecznie jeśli jeszcze nie słyszałeś
Na pewno lepsza od pierwszych dwóch, do Mutter wiadomo, nie ma startu, a Reise bardzo ciągną w górę dwa pierwsze kawałki, ale potem jest różnie, często przeceniana płyta. Ale jak last.fm pokazuje, najczęściej słuchane są pierwsze kawałki z płyt i single, wiedzą co robią ładując hity na początek, na najnowszej jest to samo.Wrath pisze:Mi też się coraz bardziej podoba ta płyta, raczej jest lepsza od Rosenrot... do reszty nawet nie ma co porównywać, daleko w tyle jest za nimi :] no ale w sumie nie tak źle jest.
Devin Townsend Project- Addicted
Tak jest, cieniusieńko, miałki omłot, rozmyte brzmienie kojarzące się z Ziltoidem, ale tam to jeszcze się jakoś kupy trzymało, tutaj wszystko mi się zlewa, dłuży- nudzi.
Ech.. gdzie czystość, selektywność i moc Aliena, Addicted miało nawiązywać do Syla niby, ale nijak to nie wyszło.
Ki o parę klas wyżej, Heaven Send samo bije całe Addicted. No i pani śpiewająca w tamtym kawałku także bardziej mi leży od tej na nowej płycie. Oby kolejny DTP był lepszy.
Ostatnie przesłuchanie się właśnie skończyło, szkoda czasu. Już nowy R+ wolę odpalić.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Them Crooked Vultures- s/t
Słucham, słucham i zupełnie nie może zaskoczyć. Niby fajne, niby lubię takie granie, ale nie przekonuje mnie to, słucham jednym uchem, wylatuje drugim. Na dzień dzisiejszy dziadzia z Led Zeppelin w odstawkę, zamiast niego wchodzi Olivieri i załączam Songs for the Deaf
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- Elevatorman
- -#Clansman

Nile- wszystko !:)
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Therapy?- Crooked Timber
trochę tak jest. Na początku bardzo się podjarałem, podekscytowałem, ale po paru przesłuchaniach przeszło. Są momenty. I już.panzerschreck pisze:Niby fajne, niby lubię takie granie, ale nie przekonuje mnie to, słucham jednym uchem, wylatuje drugim.

Jazz is not dead, it just smells funny.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Szkoda, mega potencjał, no ale same nazwiska nie grają. Przynajmniej ostudzi to trochę oczekiwanie na nowe QOTSA, bo Homme chyba nie jest w gazie ostatnioslayer pisze:trochę tak jest. Na początku bardzo się podjarałem, podekscytowałem, ale po paru przesłuchaniach przeszło. Są momenty. I już.panzerschreck pisze:Niby fajne, niby lubię takie granie, ale nie przekonuje mnie to, słucham jednym uchem, wylatuje drugim.
NP:

Therapy?- Troublegum
Fajny jest ten zespół, z 5 lat temu poznałem "Infernal Love" (dzięki MTV, jedna z 3 rzeczy których moja fascynacja zaczęła się od telewizji muzycznej
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Paradise Lost- Permanent Solution

RED SPAROWES Every Red Heart Shines Towards The Red Sun
-
El Dorado
Niech no tylko Budziol i ekipa to przeczytają........jesper pisze:... co za nudy nie dotrwałem do końca, shit totalny , ostatnio słuchałem tej płyty w 2007 roku i jak widać próby czasu nie przetrwała![]()
Archive- Controlling Crowds
Takiego rapu jak w Bastardised Ink mógłbym słuchać na okrągło. Urozmaicona w stosunku do poprzedniczki, tu rap, tu kobitka, słucha się super.