Spiritchaser nie znam, ale podobno też warto
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Koniecznie Toward the Within, geniusz nie mniejszy niż Within the Realm. Dalej Serpent's Egg i Aion.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
ja może nie tyle od czego zacząć, ale grzecznie zapytam - czy Electric Wizard, Cathedral i Reverend Bizarre łyknę bez popity ?
w ogóle zarzućcie jakimś fajnym doom metalem - Gates Of Slumber, Forsaken ?
Electric Wizard na pewno bez popity. \m/
rozumiem, że niechybnie skończy się to wizytą na Asymmetry ? 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Panie, weź Pan od klasyki zacznijArtur pisze:ja może nie tyle od czego zacząć, ale grzecznie zapytam - czy Electric Wizard, Cathedral i Reverend Bizarre łyknę bez popity ?![]()
Jeśli chodzi o Cathedral to proponowałbym zacząć od "Ethereal Mirror" (taki "Midnight Mountain" to przehicior
Electric Wizard to "Dopethrone"- jak tego posłuchasz to myślę, że za rok też się widzimy na browarze we Wrocku
Reverend Bizarre zostaw sobie na koniec, co nie oznacza że to gorszy band od powyższych. I myślę, że tutaj Trójka będzie dobra na początek
Szczerze polecam też Sons of Otis
A potem spróbuj wciągnąć troszkę bardziej hardkorowe sprawy- Esoteric i Disembowelment. Po takiej wprawce będziesz miał łatwiej
Dankeschon.
O St. Vitus to w sumie myślałem, na pewno cosik się pościąga. Póki co to już "pożyczam" EW, RB, Cathedral. A'propos Cathedral:
http://www.allegro.pl/item807602636_cat ... ts_cd.html
cena tak śmieszna, że aż bym w ciemno wziął, warto ? Bo tę akurat bardzo chwalą, nawet pamiętam jak wychodziła i dobre recenzje zbierała
O St. Vitus to w sumie myślałem, na pewno cosik się pościąga. Póki co to już "pożyczam" EW, RB, Cathedral. A'propos Cathedral:
http://www.allegro.pl/item807602636_cat ... ts_cd.html
cena tak śmieszna, że aż bym w ciemno wziął, warto ? Bo tę akurat bardzo chwalą, nawet pamiętam jak wychodziła i dobre recenzje zbierała
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Misiu, toż to drugi najlepszy Cathedral
I trzeci w kolejności który powinieneś słuchać 
no to biorę
Dzięki Misiek :*
Laibach- znam WAT, Volk, Jesus Christ Superstar i teraz poznaję NATO. Jest coś jeszcze w ich dysko interesujacego? Opus Dei przedpotopowe 
WAT i Volk odkryłem na nowo, tej pierwszej to ja nie wiem jak wczesniej słuchałem, przecież to jest geniusz.
WAT i Volk odkryłem na nowo, tej pierwszej to ja nie wiem jak wczesniej słuchałem, przecież to jest geniusz.
ano.syzygy pisze:Laibach- znam WAT, Volk, Jesus Christ Superstar i teraz poznaję NATO. Jest coś jeszcze w ich dysko interesujacego? Opus Dei przedpotopowe
ale Kapital, Nova akropola czy s/t są bardziej kluczowe dla sceny. Stary Laibach to mocny martial, ale bez przesady, tam już się dużo zaczyna dziać, tam już słychać, że pewne struktury zostają rozwinięte. Kapital jest właśnie tym maksimum, gdzie doszli do perfekcji, gdzie gatunek martrial industrial opracowali na nowo. Nie wiem czy Cię zachęcać czy nie, bo WAT i Volk to zupełnie inna muzyka. Jakoś mam wrażenie, że im niżej to będziesz bardziej cierpiał, ale przecierp się na nowo w szczególności z Kapital.
Bo na razie to wolisz po prostu to z czego Rammstein rżnie;))
przyjedz w czwartek na koncert:)
Jazz is not dead, it just smells funny.
No fakt, Laibach ma taki fajny totalitarny charakter, który lubię też i R+.slayer pisze:Bo na razie to wolisz po prostu to z czego Rammstein rżnie;))
Ale Laibach z Volk zalatuje Samaelem troszkę, tzn. te wokale z Anglii np....
noooo daaaaaaaaaaaaaaj spokoj 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

syzygy pisze:No fakt, Laibach ma taki fajny totalitarny charakter, który lubię też i R+.slayer pisze:Bo na razie to wolisz po prostu to z czego Rammstein rżnie;))
Ale Laibach z Volk zalatuje Samaelem troszkę, tzn. te wokale z Anglii np....
Poproszę o wskazówkę (po 3 najlepsze albumy na start):
1. U.D.O
2. UFO
3. Uriah Heep
4. Scorpions
dziękuję
1. U.D.O
2. UFO
3. Uriah Heep
4. Scorpions
dziękuję
Scorpions w ciemno coś z lat 70, naprawdę cokolwiek, to jest zespół, który nie nagrał w tamtym czasie słabej płyty oprócz debiutu. Albo coś z początku lat 80-tych. Uriah Heep... hmm... (1971) Look At Yourself, (1971) Salisbury (są dwie wersje US i UK, ja wolę US i taką też bym polecał
), (1972) Demons & Wizards. Ciekawe co powie Herki na UH. UFO... (1979) Strangers In The Night (live) 
-
Deleted User 357
Najlepiej posłuchaj koncertówki Mastercutor Alive, przekrój przez całą twórczość i do tego najlepsze utwory Acceptyankes pisze:U.D.O
jak dla mnie: Look at Yourself, Demons and Wizards i Sweet Freedomyankes pisze:3. Uriah Heep
-
Deleted User 622
U.D.O - proponuje Holy
UFO - High Stakes & Dangerous Men, Walk on Water, Sharks, a z najstarszych to Phenomenon
Uriah Heep - jak slayer i jak cellman
Scorpions - Blackout, In Trance, Virgin Killer
UFO - High Stakes & Dangerous Men, Walk on Water, Sharks, a z najstarszych to Phenomenon
Uriah Heep - jak slayer i jak cellman
Scorpions - Blackout, In Trance, Virgin Killer
straaaasznie słabemetal pisze:proponuje Holy
Johny Cash?
Primus- warto?
Primus- warto?