Spodobało się jak widzęKronos pisze:Godflesh
NP:
The Flaming Lips- Embryonic
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Spodobało się jak widzęKronos pisze:Godflesh
Jak najbardziejpanzerschreck pisze:Spodobało się jak widzę
znakomite, najlepsze TFL, piękna płyta - czołówka:)panzerschreck pisze:The Flaming Lips- Embryonic

Nie znam innych FLIPS-ów, ale to mi się cholernie podoba, bardzo hmmm...wielowymiarowa płytaslayer pisze:znakomite, najlepsze TFL, piękna płyta - czołówka:)panzerschreck pisze:The Flaming Lips- Embryonic

to już nie poznawaj.panzerschreck pisze:
Nie znam innych FLIPS-ów, ale to mi się cholernie podoba, bardzo hmmm...wielowymiarowa płyta

U mnie wręcz przeciwnie. Gdyby nie nazwiska nie przesłuchałbym tego więcej niż 3 razy, bardzo wtórna rzecz (szczegolnie wobec tego co robi QOTSA) i na dodatek bez jakiegoś spechalnego polotu. Rozczarowanie roku.M@ti pisze:
Z każdym przesłuchaniem jakby coraz lepiej. Chciałbym taki skład na żywo zobaczyć.

E tam. Ma sporo fajnych momentów. Przyjemna muza, płytą roku to to nie będzie ale jest co najmniej ok IMO.panzerschreck pisze:U mnie wręcz przeciwnie. Gdyby nie nazwiska nie przesłuchałbym tego więcej niż 3 razy, bardzo wtórna rzecz (szczegolnie wobec tego co robi QOTSA) i na dodatek bez jakiegoś spechalnego polotu. Rozczarowanie roku.

zią, ogarnij siępanzerschreck pisze:Artur weź Ty tego w końcu posłuchaj, bo chyba nie znasz z tego co pamiętam

Na Assymetry coś tam jęczałeś że nie znaszArtur pisze: zią, ogarnij sięTo że nie znam 80% ich dyskografii nie znaczy że "Shades Of God" nie znam
wiadomix że pierwsza klasa, może i wolę od "Icon", nie wiem. Muszę teraz intensywnie przysiąść z PLost, na spokojnie wszystkiego posłuchać (a przynajmniej większości). Wczoraj bodaj zapodałem "OS", "H" i "BIN" i najbardziej z tego na pierwszy rzut ucha przypasował mi..... "Host"
a te pozostałe 2 trochę przynudziły, ale posłucham jeszcze, naturalnie.
te cytaty z Sabbath na "Shades Of God" mi sie chyba w uszy rzuciły, nie kojarze teraz tylko gdzie ale na dniach postaram sie wyłapaćbył też jeden z Metalliki, chyba
![]()
wypraszam sobiepanzerschreck pisze:thrashowca
no ale to w kwietniu byłopanzerschreck pisze:Na Assymetry coś tam jęczałeś że nie znasz
Ja tam lubię, fakt że to takie rozmiękczone "Icon" ale słucha się dobrze.panzerschreck pisze:Z Draconian Times warto kilkuutworową ep-kę sobie zrobić, na całość szkoda czasu![]()
teraz nie - fakt, ale może kiedyś jak znajdę czaspanzerschreck pisze:Celtic Frost, ale to Cię nie zainteresuje
Coś mi po głowie chodzi skojarzenie z "Fade To Black", ale głowy nie dam. ale to kilka taktów byłopanzerschreck pisze:Metallici nie zanotowałem- poproszę o wskazówkę![]()

Domyślam się o co może Ci chodzić, ale tutaj myslę, że właściwe inne źródło- Morbid Angel, jakkolwiek dziwnie może to brzmićArtur pisze: Coś mi po głowie chodzi skojarzenie z "Fade To Black", ale głowy nie dam. ale to kilka taktów było

No może, w każdym razie w "Mortals Watch The Day" jest jeden riff, który zaczyna się niemal identycznie jak riff z "Fade To Black" kiedy Hetfield śpiewa "No one but me can save myself, but it's too late". Co śmieszniejsze, w którymś z późniejszych utworów (nie powiem Ci dokładnie czy 7 czypanzerschreck pisze:Domyślam się o co może Ci chodzić, ale tutaj myslę, że właściwe inne źródło- Morbid Angel, jakkolwiek dziwnie może to brzmić![]()
no to bardzo dobrze, płyta już czeka na mnie do odebrania w siedzibie Omniopanzerschreck pisze:Cathedral- Garden of Unearthly Delights
Tą płytę można skomentować tylko w jeden sposób- UGH!
industrialna????syzygy pisze:w sumie to pierwsza industrialna płyta, którą się jarałem. I nadal w ścisłej czołówce.