01 i 02/12/2009 - Paradise Lost & Samael - Warszawa/Krak

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 01 i 02/12/2009 - Paradise Lost & Samael - Warszawa/Krak

Post autor: panzerschreck »

Jest całkiem możliwe, że do końca roku na trasie nie będzie grał Greg Mackintosh. Wrócił do Anglii, bo jest ojciec jest w ciężkim stanie i póki co odwołał swój udział w trasie. Ale najprawdopodobniej jego ojciec umarł już dzisiaj i być może wróci do chłopaków. No lipa, nie wyobrażam sobie koncertu bez niego...
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

ktoś się piszę na jakiś browarek przed koncertem w Wawie? :B
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Trzeba tutaj wspomnieć, że decyzja Grega o odpuszczeniu pozostałej części trasy jest ostateczna, także na polskich koncertach Mackintosha nie zobaczymy. I tak trza się cieszyć - przypadające zaraz po polskich koncerty musieli przełożyć ze względu na zobowiązania macierzystego zespołu zastępującego Grega muzyka - notabene technicznego Paradajsów.

Tak czy siak jednak pójdę, muszę tylko na dniach się po bilet udać.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Artur i inni którzy będą w Krakowie- jakieś bro przed? ;) Ja Samaela chyba sobie w ogóle daruję :B

Tak jest, Greg nie wróci i wcale nie cieszy mnie ta sytuacja. Powiem więcej- uważam, że dobrze by się stało gdyby odwołali również i polskie koncerty a najlepiej całą trasę. PL od conajmniej 5 lat nie jest w dobrej formie kocnertowej- panowie trochę się zestarzeli i nie dają rady jak niegdyś szczególnie Holmes. Dlatego robienie koncertu na pół gwizdka, bez filaru czyli Grega nie ejst dobrym wcale rozwiązaniem ;) Ja Grega rozumiem i skoro taka jest decyzja to OK ale jeśliby odwołali to wróciliby za pół roku, już z Gregiem- ja mógłbym poczekać ;) Inna sprawa- obecnie to techniczny zastępuje Grega i setlista nie dość, że została skrócona (póki co) to jeszcze wyleciały z niej najlepsze utwory- Eternal, Gothic, Pity the Sadness, True Belief, Embers Fire. Także ja się nie napalam na nadzwyczajne widowisko. A te koncerty które zostały odwołane, padły przez to, że techniczny ma wtedy koncerty ze swoim zespołem (sic!) i nie może grać- odwoływanie koncertów przez technicznego to parodia, daliby sobie spokój, poczekali jeszcze i potem ruszyli, ale lajf. Zresztą odwoływanie tras to dla nich nic nowego- w 2005 mieli grać trasę z Judas Priest, ale Gregowi pękł wyrostek i odwołali, nie jest to nic niewykonalnego więc.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

panzerschreck pisze:Artur i inni którzy będą w Krakowie- jakieś bro przed? ;) Ja Samaela chyba sobie w ogóle daruję :B
naturlich :) chociaż Samael chętnie zobaczę, bo jeszcze nie miałem okazji :P
panzerschreck pisze:Pity the Sadness, True Belief, Embers Fire
fuck.........
Deleted User 804

ej no jaja sobie robią z tym setem? To co teraz grają? :roll:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No właśnie.... żeby wypieprzyć 2 kawałki z "Icon" i 1 z "SoG" to trza niezły tupet mieć. Swoją drogą na tym secie co Panzer wkleiłeś na poprzedniej stronie nie było "True Belief" a to jeszcze z Mackintoshem było. To grali ten kawałek na tej trasie w ogóle ? Bo 1 utwór z "Icon" to megabieda, zwłaszcza że np. 3 z "Draconian Times"..
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Artur pisze:No właśnie.... żeby wypieprzyć 2 kawałki z "Icon" i 1 z "SoG" to trza niezły tupet mieć. Swoją drogą na tym secie co Panzer wkleiłeś na poprzedniej stronie nie było "True Belief" a to jeszcze z Mackintoshem było. To grali ten kawałek na tej trasie w ogóle ? Bo 1 utwór z "Icon" to megabieda, zwłaszcza że np. 3 z "Draconian Times"..
Powiem więcej- z Icony ostatnio nie grali nic ;) Tak, z True Belief jest ten problem, że ze stałego setu wyleciało o ile się nie mylę na trasie po Symbol of Life czyli 2002/2003. Potem raz grali raz nie, w zeszłym roku im się zdarzało, a ostatnio nie grali w ogóle. To jest po prostu skandal, najlepszego swojego utworu nie grać :P Na oficjalnym brytysjkim forum wybuchła ostatnio poważna dyskusja dlaczego od kilku lat nie zmieniają utworów które grają (poza tymi świeżymi które akruat promują), a jak zmieniają to tylko na gorsze, wywalając prawdziwe killery, zespół sobie pożartował tam z fanów napisali że mają to gdzieś i dalej grają to samo do bólu :facepalm:

Setlista z 14.11 z Berlina

Rise of Denial
Pity the Sadness
Erased
I Remain
As I Die
The Enemy
First Light
Enchantment
Frailty
One Second
Forever Failure
In Requiem
-----

Faith Divides Us, Death Unites Us
The Last Time
Say Just Words

Akurat Pity jest, na wcześniejszym gigu nie było. To ejst najgorsza setlista w historii tego zespołu, 15 utworów jak na headlinera to jakaś żenada, wychodzi niecała godzina. Wcześniej, z Gregiem grali 18 utworów, co też mistrzostwem świata nie jest... I te gówna- Forever Failure, The Last Time, Say just Words, One Second- grają to na każdym koncercie od kolejno 14 i 12 lat nie rozumiem jak im się to nie nudzi, tym bardziej teraz kiedy zrobili swój niby powrót do korzeni. I powtórzę się- NIC Z ICON! Po co aż dwa utwory z In Requiem który promowali ejszcze w zeszłym roku? Żenada, inaczej nie da się tego nazwać :facepalm:
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 9:19 pm przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 804

i jeszcze As horizons end .Wywalać kawałki z nowej płyty na trasie ją promującą :roll: Może techniczny się douczy je grać do grudnia :roll: Oby się coś zmieniło i to na plus
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Też wkrótce bilet kupię, choć po informacji o braku Grega i zobaczeniu setlisty - średnio mam ochotę na ten koncert. Żeby niczego z Icon nie grać :facepalm: No ale co poradzić...mimo wszystko liczę na fajny występ, wydanych pieniędzy raczej nie będę żałował nawet jak wypadną średnio na żywo, w końcu jest też Samael, który nie powinien zawieść ;)

A propos Samaela - wie ktoś może jakie kawałki grają jako support PL? Bo nie mogę znaleźć żadnej setlisty z ostatnich koncertów.

Browar jak najbardziej :)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Deleted User 804 pisze:i jeszcze As horizons end .Wywalać kawałki z nowej płyty na trasie ją promującą :roll: Może techniczny się douczy je grać do grudnia :roll: Oby się coś zmieniło i to na plus
E tam, ten utwór i tak jest słabiutki, więc mi go nie brakuje :B Ale jak już wywalać coś z nowej to wsadzać coś sensownego, a nie wywalać ejszcze więcej ;)
Wrath pisze: A propos Samaela - wie ktoś może jakie kawałki grają jako support PL? Bo nie mogę znaleźć żadnej setlisty z ostatnich koncertów.
Tak, ja też poproszę, chociaż nie wiem czy coś to zmieni- dzisiaj odpaliłem sobie takie "Passage" po kilku latach niesłuchania i o borze- jak to śmiesznie brzmi :D Baphomet's Throne i Into the Pentagram grają? :D

A ejszcze co do PL to teraz nadchodzi okazja żeby poczytać sobie jakie to kiedyś potężne koncerty dawali, ale nikt z Was nie chciał więc pozostaje to co mamy teraz :B
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Bo Passage jest trochę śmieszny :P
Reigna sobie przypomnisz, to same kolana Ci się ugną. :P Znowu mam fazę na tą płytę.
Deleted User 804

zmienili może coś set?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

mam bilet. Ale średnio jestem napalony na ten koncert, biorąc pod uwagę brak Mackintosha jak i set...
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Deleted User 804 pisze:zmienili może coś set?
Tak, wywalili Forever Failure i wsadzili No Celebration. RZARD!
Artur pisze:mam bilet. Ale średnio jestem napalony na ten koncert, biorąc pod uwagę brak Mackintosha jak i set...
Ja w sumie to nie wiem po co tam jadę. Jeszcze dzień później mam mega ważne kolokwium i jakoś odbiera mi to resztki zapału na ten koncert, no ale trudno, najwyżej więcej nie pojadę.
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 10:25 pm przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

panzerschreck pisze:Tak, wyjebali Forever Failure i wsadzili No Celebration. RZARD!
:facepalm:

możesz się pocieszyć tym, że przynajmniej mnie zobaczysz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Artur pisze: możesz się pocieszyć tym, że przynajmniej mnie zobaczysz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No tak, przecież po to głównie tam jadę :mrgreen:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

:*
Deleted User 804

w sumie set paradise lost w wersjach studyjnych zajmuje 64 minuty :roll:
A i jeszcze Carnal gra przed nimi

Teraz mam dylemat o której jutro tam się zjawić by nie przegapić nic z krótkiego setu PL, a zobaczyć jak najmniej supportów :B
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W Hannoverze ich łączny występ, ze wszystkimi przerwami, w tym z przerwą przed bisami wyszedł 72 minuty. Totalna kpina, ale to już mówiłem ;) Gdyby chociaż ta żałosna godzinka była wypełniona porządnym setem... No i też najchętnie wszystkie supporty bym odpuścił, przeprosiłem się z dyskografią Samael i stwierdzam, że to nie jest już zespół dla mnie :B

Dodatkowo mnie martwi to, że Kraków jest w zasadzie ostatnim ich koncertem w tegorocznej części trasy (późniejsze zostały odwołane) i się zastanawiam czy przypadkiem nie położą i nie zleją zupełnie tego występu bo im się nie będzie chciało. Jeśli tak to najwyżej po koncercie będę szukał kupca na swoje 15 ich płyt które mam :roll:
ODPOWIEDZ