The Final Frontier World Tour 2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2010
http://www.lastfm.pl/event/1339994+Iron ... +June+2010
Ciekawe czy faktycznie coś z tego będzie.
Ciekawe czy faktycznie coś z tego będzie.
O ile last.fm to zerowe źródło informacji to o koncercie w Łodzi krąży sporo plotek, więc być może faktycznie coś jest na rzeczy. Chociaż szczerze mówiąc wątpię, żeby koncert odbył się akurat tego dnia.
Niektóre źródła wspominają jeszcze o koncercie w Pradze, który miałby się odbyć dzień przed (lub dzień po) koncercie w Polsce.
'oficjalne potwierdzenie już w styczniu ' No to nie ma co spekulować. Czekamy na potwierdzone i wiarygodne informacje 
skad wiesz ?Brave pisze:'oficjalne potwierdzenie już w styczniu '
na bank jest cos na rzeczy
mysle ze moze cos z tego bedzie,byloby w pyte zeby7 nas znowu odwiedzili 
Na last fm tak twierdzą... małym druczkiemBudziol pisze:
skad wiesz ?
fajny plakat tam promuje to wydarzenie 
Byłoby super gdyby przyjechali do nas w przyszłym roku. Słucham Maiden od 4 lat, bez wątpienia jest to mój ulubiony zespół, mój wyjazd na koncert w 2008 roku niestety nie wypalił, a zobaczenie ich na żywo to byłoby spełnienie moich marzeń. Trzymamy kciuki za Łódź 2010.
to już TEN rok :Pablo1919 pisze:Byłoby super gdyby przyjechali do nas w przyszłym roku. Słucham Maiden od 4 lat, bez wątpienia jest to mój ulubiony zespół, mój wyjazd na koncert w 2008 roku niestety nie wypalił, a zobaczenie ich na żywo to byłoby spełnienie moich marzeń. Trzymamy kciuki za Łódź 2010.
Prawdopodobnie w tym roku (2010
) nie doczekamy się trasy albumowej, oczywiście jeśli wierzyć McBrainowi. Koncerty letnie (maj - sierpień) będą związane z obchodami 35 lecia istnienia Maiden, pewnie set lista okaże się najbardziej "przekrojową" w historii choć niewykluczone, że przedstawią parę niespodzianek. Nie przypadkiem na Wacken zagrają na "Night To Remember" - swoistym koncercie życzeń, jeśli ktoś oglądał Scorpions z 2006 - wie o czym mówię. Teoretycznie jakaś szansa na show w Polsce w 2010 jest, ale nie 27 czerwca, jeśli już to raczej sierpień. Wówczas koncert np. w Łodzi w Atlas Arena by wypalił nawet pomimo wysokiej ceny kart wstępu. Ja zobaczę Maiden na Wacken 2010 i oczekuję podobnych wrażeń co w 2008! Coś mi mówi, że w takich Czechach to "na Bank" zagrają w tym roku.
w najbliższym tygodniu kilka newsów powinno pojawić się na OFICJALNEJ, - trzymajmy kciuki za POLSKĘ

w najbliższym tygodniu kilka newsów powinno pojawić się na OFICJALNEJ, - trzymajmy kciuki za POLSKĘ
mógłbyś rozwinąć?Wacken zagrają na "Night To Remember" - swoistym koncercie życzeń, jeśli ktoś oglądał Scorpions z 2006 - wie o czym mówię.
tak naprawde to wszystko spekulacje
koncert MAIDEN tak samo mozliwy jest w czerwcu jak i w sierpniu w Polsce.
A jesli maja grac u nas na rozgrzewkę przed festiwalami, oraz wierzyć przeciekom z LN to bardziej prawdopodobny jednak czerwiec
koncert MAIDEN tak samo mozliwy jest w czerwcu jak i w sierpniu w Polsce.
A jesli maja grac u nas na rozgrzewkę przed festiwalami, oraz wierzyć przeciekom z LN to bardziej prawdopodobny jednak czerwiec
"NTR" na Wacken to rodzaj Best of z całej kariery, taki wianuszek "po hicie z każdej płyty" - idealne na podsumowanie 35 lat!
Problem w tym, że w czerwcu Maiden też będą grali parę festiwali w Europie, czekamy więc na daty.
Problem w tym, że w czerwcu Maiden też będą grali parę festiwali w Europie, czekamy więc na daty.
Muszę powiedzieć, że znajomy dzwonił jakiś czas temu do typka, który sprzedaje bilety i tamten ponoć powiedział, że Maideni będą w Polsce tym roku. Uruchomiłem także swój kontakt, i myślę, że we wtorek będę coś wiedział, a może też nie... pożyjemy zobaczymy.
ostatnio też było a night to remember i wiązały się z tym tylko bardzo marne koszulki.RALF pisze:"NTR" na Wacken to rodzaj Best of z całej kariery, taki wianuszek "po hicie z każdej płyty" - idealne na podsumowanie 35 lat!
Uaaaa Scorpionsowe Night To Remember miało tak skrajnie genialny set, że ja dziękuję. 3h grania, nie tylko same hiciory, mało smętów i ogólnie masakra!
Nie do końca. Po prostu jest to specjalnie przygotowywany koncert na tą szczególną noc. Scorpions pozapraszali mnóstwo gości, Saxon zrobił głosowanie wśród fanów na utwór z każdej płyty i tak złożyli setlistę. Teraz był to pożegnalny koncert Running Wild, a na przykład w 2005 to był zwykły koncert Accept. Nie zawsze to jest "po hicie z każdej płyty".RALF pisze:"NTR" na Wacken to rodzaj Best of z całej kariery, taki wianuszek "po hicie z każdej płyty" - idealne na podsumowanie 35 lat!
www.MetalSide.pl
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A w tym roku będzie to do bólu przewidywalny set Iron Maiden
Przecież jeśli to faktycznie będzie trasa Best Of, a na taką się zanosi, to bez problemu można wytypować przynajmniej 90% setu, a mają przecież tyle genialnych, niegranych od lat (a nawet nigdy) utworów... No ale już taki jest urok tej kapeli - mimo, że w kółko grają to samo, to i tak chce się chodzić na ich koncerty 
Swoją drogą, to czy koncert Saxon z Wacken ukazał się w końcu na DVD? Bo pamiętam, że kiedyś czytałem o takim wydawnictwie, ale oficjalna zespołu milczy na ten temat...
Swoją drogą, to czy koncert Saxon z Wacken ukazał się w końcu na DVD? Bo pamiętam, że kiedyś czytałem o takim wydawnictwie, ale oficjalna zespołu milczy na ten temat...
No cóż... jakie jest Iron Maiden - to każdy widzi. Tutaj to nie ma, że boli. Trochę szkoda, bo inne zespoły naprawdę potrafią się wykazać na takim koncercie.Mr.Hankey pisze:A w tym roku będzie to do bólu przewidywalny set Iron Maiden![]()
www.MetalSide.pl
Już na nich byliście, że wiecie
Jak mam być szczery, to wolę ich klasyki live niż wynalazki z takiego "The X-Factor" czy "DoD" - ale to tylko moje zdanie