The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
Szkoda. Liczyłem na jakieś szybkie i krótkie kawałki. Chociaz patrząc na ostatnie ich szybkie kawałki to już sam nie wiem
Ostatnim genialnym był Be quick może też Wicker także nie wiem czy ich stać nagrać typowo szybki album.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Deleted User 2259
ej to będzie to tylko 8 wałków,bo skoro tak to może album będzie krótki ok godziny?
gotowych jest 8, ile bedzie niewiadomo
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Tylko niech nie ma nic wspólnego z DT! Bo się obrażę! Tzn. żeby nikogo nie urazić (bo mam ostatnio do tego tendencje) niech DT sobie gra tak jak DT, a IM niech sobie gra jak IM. A te zwierzątka (nie pamiętam jakie) niech zawijają dalej w te papierki...
-
Deleted User 1499
Mi tam pasuje ta progresywnosc w Maiden , a nowy album mysle ze bedzie podobny do A Matter . . . , czyli ok 10 numerow z czego kazdy srednio z 6-7 min.
A przy okazji witam po dlugiej nieobecnosci i nowym roku
A przy okazji witam po dlugiej nieobecnosci i nowym roku
ale że jak ? Dream Theater ma dożywotni kontrakt na koncerty w Progresji ?Invader pisze:Nigdy im się to nie uda,w Progresji rządzi Dream Theater od dawna już:)
no właśnie, ja raczej wole jak już grają te dłuższe, bardziej epickie kawałki (bo progresywnymi to bym ich nie nazwałvyrus pisze:Ostatnim genialnym był Be quick może też Wicker także nie wiem czy ich stać nagrać typowo szybki album.
dziś se pare kawałków z "AMOLAD" dla przypomnienia puściłem i jak nowy album będzie na takim poziomie, to ogólnie będę zadowolony.
i tak se myślę, że im mniej kawałków tym lepiej, 7-8 byłoby w sam raz. I wtedy będzie dobra płyta. Od Iron Maiden świetnych płyt już nie wymagam.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Chyba wszystkie 4Artur pisze:Na "Brave New World" co prawda krótsze numery były świetne i to chyba wszystkie 3
A co do płyty, to kiedy będzie to będzie - nie mam jakiegoś specjalnego ciśnienia na ten album, może dlatego, że nie spodziewam się jakiejś rewelacji, a jedynie czegoś w stylu AMOLAD, co w zasadzie mnie usatysfakcjonuje. Oby tylko Dickinson nie wył za bardzo.
"The Wicker Man"Mr.Hankey pisze:Chyba wszystkie 4![]()
"The Mercenary"
"The Fallen Angel"
i .. ? :>
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Out Of The Silent Planet?
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

ghost of the navigator
WICKER MAN,Blood brothers,dream,nomad - to moja wielka 4, i takiego chce nowego albumu, czyli jakieś szybkie i skoczne jak wicker, balladkowe jak brothers, długie i mocne jak dream i epickie jak nomad.
Dziwne że już ktokolwiek ma takie informacje, myślę że będzie to album zbliżony do AMOLAD ale 2/3 szybsze utwory myślę że na bank się na nim znajdą. Brzmienie/riffy mogły by być właśnie mocniejsze, coś w stylu Brighter/Reincarnation.WICKER MAN pisze:Czyli wg. slow technicznego Dave'a zapowiada sie jeszcze bardziej progresywny album.
ja tam bym go nie nazwał takim typowym maidenowym 'wymiataczem'. Choć mniejsza o to, bo jakby go nie traktować, to też świetny.Mr.Hankey pisze:Out Of The Silent Planet?
+1jArO pisze:Dziwne że już ktokolwiek ma takie informacje, myślę że będzie to album zbliżony do AMOLAD
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cala ekipa Maiden od poniedzialku jest juz na Bahamach i dzisiaj zaczela nagrywanie albumu w studiu Compass Point - tym samym, w ktorym nagrano Piece of Mind, Powerslave i Somewhere In Time.
Jak pisze Kevin Shriley na swoim profilu na Facebooku:
Jak pisze Kevin Shriley na swoim profilu na Facebooku:
New album session begins today - dinner with the band last night and hoping for some good music. Blustery and windy outside - not that you'd notice once we're inside our windowless studio!!!
brzmi super!WICKER MAN pisze:Piece of Mind, Powerslave i Somewhere In Time.
no to sie zaczelo
Dobre wieści 
Fajnie jakby zapodali jakieś video z przebiegu nagrań ale raczej nie ma na to co liczyć
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
teraz rok domyslow nas czeka i oczekiwan? 
Takie rzeczy to nie Maiden...vyrus pisze:Fajnie jakby zapodali jakieś video z przebiegu nagrań ale raczej nie ma na to co liczyć