Tak, byłem na A night to remember w 2008 na Wacken. Set bez zmian, tyle, że dużo więcej pirotechniki. No i jeszcze Bruce prosił, żeby ludzie z przodu się nie zabijali.RALF pisze:Już na nich byliście, że wiecie![]()
![]()
The Final Frontier World Tour 2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2010
Na tegorocznych też już byliście...
Poczekamy - zobaczymy, niech pierw ogłoszą daty!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie trzeba być żeby wiedzieć, że będzie Iron Maiden, Wratchild, Number, Run, Hallowed, Trooper, 23:58, TETMD czy Fear i ponad połowę setu już masz pewną
Choć w sumie nie ma co aż tak bardzo narzekać, ostatnio był Rime czy Moonchild, które chyba dla wszystkich były mega zaskoczeniem... Inna sprawa, że notoryczne omijanie takich numerów jak Flight Of Icarus, Caught Somewhere In Time czy Be Quick Or Be Dead i wałkowanie ciągle tego samego jest naprawdę mocno irytujące...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Astraeus Airlines potwierdzily, ze Iron Maiden uzyja ich Boeinga 757 "Ed Force One" podczas trasy w 2011 roku.
Podejrzewam, ze w tym roku zespol poprzestanie na letniej trasie po USA i Kanadzie oraz Europie, a w 2011 roku zacznie od trasy "round the world" (luty-marzec, w lutym planowane podobno wystepy na Rock in Rio w Brazylii oraz Quilmes Rock Festival w Argentynie). Do Europy mogliby zawitac np. w kwietniu lub maju.
Podejrzewam, ze w tym roku zespol poprzestanie na letniej trasie po USA i Kanadzie oraz Europie, a w 2011 roku zacznie od trasy "round the world" (luty-marzec, w lutym planowane podobno wystepy na Rock in Rio w Brazylii oraz Quilmes Rock Festival w Argentynie). Do Europy mogliby zawitac np. w kwietniu lub maju.
Jeszcze jest Azja i Oceania, no i USA/Kanada już z nowym stuffem albumowym! 
Nie no... ale zapewne zrobią setlistę z jednego utworu z każdej płyty, w dodatku odrzucą swoje żelazne klasyki. Ponadto zaproszą byłych muzyków do wykonania kilku kawałków, oraz w kilku numerach pojawią się muzycy innych kapel... no proszę cię.RALF pisze:Już na nich byliście, że wiecie![]()
![]()
Jak dla mnie to bez różnicy co zagrają. Specjalnych oczekiwań nie mam, bo te byłyby w tych okolicznościach i tak nierealne.RALF pisze:Jak mam być szczery, to wolę ich klasyki live niż wynalazki z takiego "The X-Factor" czy "DoD" - ale to tylko moje zdanie
www.MetalSide.pl
No dokładnie ja też uważam że za dużo tych oklepanych hitów w kółko grają na koncertach, a przecież tyle innych mniej znanych a także fantastycznych piosenek mają. Ale nie będę tu wybrzydzał tym bardziej, że nie dane było mi oglądać na żywo ich występów, więc cokolwiek zagraliby na koncercie w Polsce byłbym zadowolony. 
Ostatnio set odświeżyli jak na Maiden nawet bardzo. Nie ogarniam tylko dlaczego tak rzadko grali niektóre np Powerslave czy Killers chociaż grali go już w 99 roku. Niech zagrają jeszcze Be quick i Fliht of Icarus plus niech w końcu zaczną grać kawałki z ostatniego setu częściej (Moonchild choćby) i można zrobić z tego kosmiczny set
Marzenia 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Afraida tez nie grali dawno, a zacny utwor 
A ja myślę, a przynajmniej mam nadzieję, że zagraliby coś z czasów Blaze... o tak.
Czytacie w moich myślach koledzy, ja tak od siebie to bym jeszcze zaproponował Genghis Khan, Mother Russia czy The Assassin, to też całkiem niezłe, nieco inne kawałeczki, a tak rzadko grane na koncertach, Maiden powinni czasem zagrać coś z tych mniej znanych utworów.
-
Deleted User 2259
te 2 nigdy nie były grane na żywoPablo1919 pisze:Genghis Khan, Mother Russia
Ghenghis Chan leci z taśmy jak sie Raising Hell zaczyna:P
a ja uważam że hity typu Be quick, Afraid, czasy Blaza trzymaja na jakąś traskę promującą lata 90-te przy okazji wydania, załóżmy 4 części historii IM z 6 jakie były kiedyś tam zapowiedziane. na pewno zaraz powiecie że oni za starzy i długo nie pograją - wątpie w to po obejrzeniu koncertu dziadków z Heaven and Hell. Również kiedyś ktoś mówił że nie będzie wiecej historycznych tras bo 90te lata to nie historia, wg mnie nie musiałaby to być stricte historyczna trasa, ale takie lekkie uświetnienie kawałków z 90tych lat poprzez dodanie 3 lub 4 hitów do tradycyjnej setlisty
a ja uważam że hity typu Be quick, Afraid, czasy Blaza trzymaja na jakąś traskę promującą lata 90-te przy okazji wydania, załóżmy 4 części historii IM z 6 jakie były kiedyś tam zapowiedziane. na pewno zaraz powiecie że oni za starzy i długo nie pograją - wątpie w to po obejrzeniu koncertu dziadków z Heaven and Hell. Również kiedyś ktoś mówił że nie będzie wiecej historycznych tras bo 90te lata to nie historia, wg mnie nie musiałaby to być stricte historyczna trasa, ale takie lekkie uświetnienie kawałków z 90tych lat poprzez dodanie 3 lub 4 hitów do tradycyjnej setlisty
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A z Adrianem zabrzmiałby tylko lepiejBudziol pisze:Afraida tez nie grali dawno, a zacny utwor
AC/DC potwierdzilo koncert w Polsce
a Maiden nadal milczy
juz nie mowie nawet o koncercie u nas, ale w ogole nie oglasza kolejnych dat poki co
a Maiden nadal milczy
juz nie mowie nawet o koncercie u nas, ale w ogole nie oglasza kolejnych dat poki co
Cierpliwości - Meta też milczy, ogłoszą lada dzień festiwale!!!
ale ile META ma dat, a ile MAIDEN
Ale Meta ciągle promuje album, natomiast letnie koncerty Maiden to takie "ni z gruchy, ni z pietruchy" troche sąBudziol pisze:ale ile META ma dat, a ile MAIDEN
Okazję, to akurat mają przednią, 30 lecie "Iron Maiden" i 35 lat istnienia. Cierpliwości 
troche racji w tym jestKuba pisze:Ale Meta ciągle promuje album, natomiast letnie koncerty Maiden to takie "ni z gruchy, ni z pietruchy" troche sąBudziol pisze:ale ile META ma dat, a ile MAIDEN
dla mnie MAIDEN to moga codziennie grac i codziennie moglbym ich ogladac, ale ta trasa to tak faktycznie "ni z gruchy, ni z pietruchy"