Blaze Bayley - Promise And Terror
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Gov't Mule
Re: Blaze Bayley - Promise And Terror
Płytę zaliczam do kategorii "bez pilotowej" czyli podczas jej słuchania nie myślę o tym, gdzie jest pilot by zmienić utwór a to jest dla mnie najważniejsze. Nie spodziewałem się ciężkiej czy lekkiej płyty po prostu spodziewałem się kolejnego solidnego i równego albumu i to właśnie otrzymałem.
Swoją drogą nie pamiętam kiedy Maiden się to udało... 
Musi dojrzeć po prostu.ironlemon pisze: Tu się chyba zgodzę, ale na razie przesłuchałem płytę 2,5 raza i za każdym następnym razem zaczynał podobać mi się jakiś kawałek, który mi nie podszedł za pierwszym. Także grower i to dość szybko działający
Pozdrawiam
Świetny album, niejednoznaczny, z niemal progresywnymi zmianami tematów (4 ostatnie kawałki). Bardzo monumentalny i momentami wręcz epicki. "The Trace of Things That Have No Words" - po prostu numer życia Blaze'a.
Ostatnie 4 kawałki razem brzmią prawie jak miniaturowy concept-album. Zdecydowanie EPICKIE.
- Obiekt 626
- -#Charlotte

Równy, solidny album. Uważam, że BB po raz kolejny utarł nosa wszystkim, którzy spisali go na straty... Zresztą każda jego płyta trzyma pewien poziom, oby tak dalej 
bardzo dobry album, ale ja nigdy nie mialem awersji do BB, a 1633 miadzy swoim ciezarem
dopiero 3 przesluchania za mna wiec bedzie lepiej
dopiero 3 przesluchania za mna wiec bedzie lepiej
Ta płyta im dłużej się jej słucha, tym bardziej kapitalna się staje. Mnóstwo rzeczy wychodzi po parokrotnym przesłuchaniu (w sumie z wszystkimi albumami tak jest heh, ale z "Promise and Terror" w szczególności). Niebanalne aranże, każdy utwór ma to "coś"...Fajno by było jakby Iron Maiden taką płytę nagrali w końcu ponownie po BNW....
Swoją drogą, kumpela z Wrocka zaskoczyła mnie, bo mi dała info, że tam już w jakimś sklepie muzycznym ponoć można kupić już "Promise and Terro"
Ale nazwa mi wypadła...coś z "Rock" chyba.
Swoją drogą, kumpela z Wrocka zaskoczyła mnie, bo mi dała info, że tam już w jakimś sklepie muzycznym ponoć można kupić już "Promise and Terro"
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Shockrock.asdf pisze:
Swoją drogą, kumpela z Wrocka zaskoczyła mnie, bo mi dała info, że tam już w jakimś sklepie muzycznym ponoć można kupić już "Promise and Terro"Ale nazwa mi wypadła...coś z "Rock" chyba.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
Gov't Mule
wiocha, wolę Rocky na czwartym piętrze DH Fenikspanzerschreck pisze:Shockrock.
A co do płyty, to oby cały rok był taki jak początek
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie wiesz co mówisz, Shockrock to najlepszy sklep we WrocławiuGov't Mule pisze:wiocha, wolę Rocky na czwartym piętrze DH Fenikspanzerschreck pisze:Shockrock.![]()
-
Gov't Mule
Owszem, wiem co mówię... Poziom wiedzy o muzyce Ivara z Feniksa miażdżypanzerschreck pisze:Nie wiesz co mówisz, Shockrock to najlepszy sklep we WrocławiuGov't Mule pisze:wiocha, wolę Rocky na czwartym piętrze DH Fenikspanzerschreck pisze:Shockrock.![]()
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No i tym samym udowodniłeś, że naprawdę nie wiesz o czym mówiszGov't Mule pisze:panzerschreck pisze:do shockrocka to ja mogę iść po Iron MaidenGov't Mule pisze: wiocha, wolę Rocky na czwartym piętrze DH Feniks![]()
-
Gov't Mule
Byłem, widziałem zapomniałem... zagiąłem ich 3 wydawnictwami, które chwile wcześniej zamówiłem u Ivara, dla mnie strata czasu i jużpanzerschreck pisze:No i tym samym udowodniłeś, że naprawdę nie wiesz o czym mówiszPolecam przejrzenie oferty Shockrocka na allegro; poziom wiedzy ludzi którzy tam pracują też będzie dla Ciebie jasny.
-
Deleted User 804
skro już mają płytę to teoretycznie powinna być z przedsprzedaży czyli podpisana, bo normalna sprzedaż się jeszcze nie rozpoczęła.
Premiera w poniedziałek, czyli w magazynach sklepowych może już być. Ktoś się pośpieszy, wystawi na półkę i jest.Deleted User 804 pisze:skro już mają płytę to teoretycznie powinna być z przedsprzedaży czyli podpisana, bo normalna sprzedaż się jeszcze nie rozpoczęła.
No dokładnie:
http://www.allegro.pl/item902389587_bla ... or_cd.html
www.MetalSide.pl
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No w porządku, myślę, że każdy sklep można czymś zagiąć. Ale skoro nie jesteś pod wrażeniem tego co jest w Shockrock to znaczy, że po prostu nie mieścisz się w ich targecie, co się zdarzaGov't Mule pisze:Byłem, widziałem zapomniałem... zagiąłem ich 3 wydawnictwami, które chwile wcześniej zamówiłem u Ivara, dla mnie strata czasu i jużpanzerschreck pisze:No i tym samym udowodniłeś, że naprawdę nie wiesz o czym mówiszPolecam przejrzenie oferty Shockrocka na allegro; poziom wiedzy ludzi którzy tam pracują też będzie dla Ciebie jasny.
Dobry sklep, nie ma co narzekać. Mi pasuje, bo na allegro przeglądam ofertę i odbieram sobie płytkę w sklepie 
Nowego Blaze sprawdzę w innych sklepach, może będzie taniej
"TMWWNT" (limitowany digi) kupiłem za 40 zł...
Nowego Blaze sprawdzę w innych sklepach, może będzie taniej
www.MetalSide.pl
Ale wtedy była to edcyja Metal Mindu, a teraz nie ma licencji na wydanie "Promise and Terror", więc taniej niż ~50 zł nie będzie imo.gumbyy pisze:Nowego Blaze sprawdzę w innych sklepach, może będzie taniej"TMWWNT" (limitowany digi) kupiłem za 40 zł...
Nie. To z preorderu jest takie samo, tyle, że ma podpisy.