Hawkwind - Hall Of The Mountain Grill
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Raczysz żartować, ostatnia jest strasznie nudna i najzwyczajniej w świecie nie ma w sobie niczego czym mogłaby utrzymać przy sobie, ot panowie sobie nagrali płytę i tyle. Świadczy o tym chociażby to, że Wrong wcale nie jest jakimś wybitnym utworem a jest najlepszy na płycie, więc cóż.Tomek(JMM) pisze:Ostatnia o wiele lepsza od Angela, spuścić w kiblu to można ich pierwsze płyty.panzerschreck pisze:Ale to tyle jeśli chodzi o nowsze DM- ostatnia i Exciter nadają się tylko do spuszczenia w kiblu.
No jeśli jakieś inspiracje to akurat nie to, tylko Ultrasyzygy pisze: hehe, słuchałem dawno już jakichś podrób w postaci Host Paradise Lost, a inspiracji nie znalemJak zwykle wszystko odwrotnie
Genialna jest ta płyta.
Też próbowałem poznać, ale to jest zbyt porąbane, żeby przesłuchać to w całościCaptain Beefheart and His Magic Band- Trout Mask Replica
A poznaję dopiero

A Angel był jakąś lepszą płytą? Sounds of the Universe chociaż lepiej wchodzi, jest bardziej spójna, są tam lepsze wokale. Ale od Excitera to przecież zupełnie inny zespół niż wcześniej, i nie każdy to musi akceptować.panzerschreck pisze:Raczysz żartować, ostatnia jest strasznie nudna i najzwyczajniej w świecie nie ma w sobie niczego czym mogłaby utrzymać przy sobie, ot panowie sobie nagrali płytę i tyle. Świadczy o tym chociażby to, że Wrong wcale nie jest jakimś wybitnym utworem a jest najlepszy na płycie, więc cóż.
panzerschreck pisze:A druga część zdania- nie wiem, może, ja nie znam płyt sprzed Music For the Masses

Bez przesadyErton pisze:Też próbowałem poznać, ale to jest zbyt porąbane, żeby przesłuchać to w całościCaptain Beefheart and His Magic Band- Trout Mask Replica
A poznaję dopiero![]()
Oczywiście, że był lepszą płytą, mnie zachwyciła od początku i trzyma do dziś. Nie wiem, trudno to wyjaśnić- wg mnie PtA ma w sobie mnóstwo uroku, potrafi zachwycić głębią, Sounds po prostu mnie znudziła, nie widzę w niej niczego do czego móglbym wracać, te lepsze wokale to trochę naciągane jak dla mnieTomek(JMM) pisze:
A Angel był jakąś lepszą płytą? Sounds of the Universe chociaż lepiej wchodzi, jest bardziej spójna, są tam lepsze wokale. Ale od Excitera to przecież zupełnie inny zespół niż wcześniej, i nie każdy to musi akceptować.