nauka piosenek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

nauka piosenek
jakie sa najlatwiejsze piosenki IM na elektryka?
Re: nauka piosenek
Running Free
banalny
Wicker Man, 2 minutes to midnight
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
2 AM
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
szatanista
- -#Long distance runner

Revelations
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Moim zdaniem The trooper. Prosty i jakże efektowny
Solówki też w nim nie należą do grupy "Michael Angelo".
Ogólnie najlepiej samemu oceniać czy coś jest proste dla nas do zagrania czy nie, bo każdy ma inne predyspozycje.
Ogólnie najlepiej samemu oceniać czy coś jest proste dla nas do zagrania czy nie, bo każdy ma inne predyspozycje.
Puknij się w czoło
Od ręki mogę wymienić kilkanaście prostszych utworów Maiden 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Dlatego piszę, że powinno się samemu dojść do tego co jest dla nas proste a co nie.
Ta i na pewno doszedłeś do wniosku, że Lord Of The Flies jest dla Ciebie trudniejszy 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Nie wiem, nie znam się. Umiem grać tylko intro z Nothing Else Matters 
Ja raczej Troopera zaliczyłbym do jednego z trudniejszych kawałków Maiden. Choćby ze względu na tempo. Predyspozycje predyspozycjami, ale obiektywnie rzecz biorąc nie polecam tego kawałka na początek. Wiem to po sobie jak zaczynałem, próbowałem go grać i była kaszana. Wicker Man wszedł mi bez większych oporów, ale Trooper, nawet dziś pomimo 7 letniego doświadczenia musiałbym nad nim przysiąść parę dni.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Ja na gitarce gram już od 3 miesięcy, z utworów Iron Maiden najlepiej wychodzi mi Fear of the Dark, Hallowed by thy Name, Transylvania i Mother Russia, innych jeszcze nie próbowałem ale twierdzę, że każdy utwór jest do nauczenia, niektóre są bardziej skomplikowane ale przy codziennym treningu i takich da się nauczyć, polecam też the Godfather Slasha
super się go gra i Master of Puppets Metalliki!
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Mother Russia łącznie z solówkami?
Dobra nie śmieje się, bo sam nie umiem
Dobra nie śmieje się, bo sam nie umiem
Na początek polecam każdemu maniakowi iron Madien - Murders in the rue Morgue
I jużnawet nie ze względu na to ze jest dośc prosty ale co najważniejsze gra się go bardzo Przyjemnie. Przyjemnie dla tego ze wiodacy motyw jest bardzo melodyjny i fajnie sie z nim ,,płynie'' - gra sie sam. Serdecznie polecam
Soleówekcza - jedna Skala możan naprawde szybko sie naumieć i wozić przed kumplami - Kolezankami
Murders in The Rue Morgue
I jużnawet nie ze względu na to ze jest dośc prosty ale co najważniejsze gra się go bardzo Przyjemnie. Przyjemnie dla tego ze wiodacy motyw jest bardzo melodyjny i fajnie sie z nim ,,płynie'' - gra sie sam. Serdecznie polecam
Soleówekcza - jedna Skala możan naprawde szybko sie naumieć i wozić przed kumplami - Kolezankami
Murders in The Rue Morgue
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

children of the damned jest dosyc latwe
- Alkochochlik
- -#Trooper

Hmm może uznacie mnie za dziwnego ja najpierw się nauczyłem Aces High, The Trooper, Fear of the Dark i Different World (włącznie z solówkami), szczególnie Aces High bym polecił (nauczyyłem się go bardzo szybko, zaledwie pare godzin)
Lol, co to znaczy bardzo szybko ? Jakbym się zaczął uczyć Aces High 5 lat temu to uczyłbym się pewnie kilka miesięcy albo i więcej a jak dzisiaj to zagrałbym pewnie z miejsca nie licząc solówek, które jakie by nie były trzeba zapamiętać 
Solówki jak i większość granych fraz leci orientacyjnie... Przeciez da sie grać z zamknietymi oczami 
Widzę, co jeden to większy kozak.
Chciałbym usłyszeć te Aces High w Waszym wykonaniu. Bo ja się go uczyłem, co by razem z Kro nagrać (Kro, sprzęt mam spierdzielony, więc na razie nie dam rady nagrać nic
), ale kawałek łatwy nie był. Wcale nie na parę godzin.
http://www.youtube.com/watch?v=6GWxL-8wy28 wybacz za jakość i wykonanie... ostatni raz kiedy się starałem to był 9 kwietnia.