14/08/2010 - IM - Węgry [ wyjazd z Krakowa ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 14/08/2010 - IM - Węgry [ wyjazd z Krakowa ]
Bilety najlepiej kupić na stronce festu jak się pojawią i wydrukować u siebie w drukarce;] Zaoszczędza się na wysyłce;]
Ja tak zrobiłem w 2008:) Pamiętam, że za bilet jednodniowy zabrało mi z konta jakieś 118zł:)
Ja tak zrobiłem w 2008:) Pamiętam, że za bilet jednodniowy zabrało mi z konta jakieś 118zł:)
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Lepiej dać parę zł więcej i mieć oryginalny bilecik a nie jakąś popierdółkę z drukarki :p
Hm... zależnie z jakiego miejsca, ale ja tez może bym się pisał 
no to jak potwierdza, bedzie osobny temat, zglosza sie chetni, zbierze sie kase i zamowi busa, bo inaczej to kazdy gada duzo, a jak przychodzi do placenia...
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 10:15 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak będzie duży autokar to wypadałoby go wypełnić, to cena na pewno spadnie. Ja również się na to pisze...
autokar się zrobi nie wiem czy uda mi się utrzymać cenę 95 zł na osobę (za tyle robię autobus z Krakowa na Metallike do Budapesztu 14 maja - brak miejsc) - ale raczej to będzie zbliżona wielkość - oczywiście mówimy o dużym autobusie a nie o jakimś busiku (przy busiku byłoby drożej) - w 2008 bilety zamawiałem przez internet - i teraz tez da się tak kupić - jak będą dostępne papierowe to mogę przywieźć fizycznie.
co do biletów to -węgierski eventim ma tylko karnety na całość - ale piszą że punkty sprzedaży będą podane później
na stronce festiwalu piszą że jednodniowe to 45 Euro ale na ten moment da się zamówić też tylko karnety...... musimy czekać...
ps.
może niech najpierw potwierdza termin ??
co do biletów to -węgierski eventim ma tylko karnety na całość - ale piszą że punkty sprzedaży będą podane później
na stronce festiwalu piszą że jednodniowe to 45 Euro ale na ten moment da się zamówić też tylko karnety...... musimy czekać...
ps.
może niech najpierw potwierdza termin ??
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 10:49 pm przez piter, łącznie zmieniany 1 raz.
dokladnie tak. Potwierdza termin na oficjalnej to zaczniemy dzialac i zbierac ludzi
sa nawet na polskim eventimie - tyle że na razie mają tylko karnety:
http://www.eventim.pl/portal/pl/muzyka/ ... 010/69409/
ale może jednodniowe tez będą - a skoro jest na stronie eventim.pl to i w empikach to tez bedzie ?
http://www.eventim.pl/portal/pl/muzyka/ ... 010/69409/
ale może jednodniowe tez będą - a skoro jest na stronie eventim.pl to i w empikach to tez bedzie ?
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 11:19 pm przez piter, łącznie zmieniany 1 raz.
mysle ze skoro tak, beda na eventim na poszczegolne dni, a poki co nie ma bo nawet nie wiadomo ktora kapela kiedy gra 
w empikach chyba nie
w empikach chyba nie
zazwyczaj to co jest na eventim.pl jest tez w empikach - niby empik w rynku pracuje do 24-tej - ale nikt telefonu nie odbiera - jutro sprawdzę
nigdzie nie ma na poszczególne dni ale na stronce eventimu piszą ze to 45 Euro wiec pewnie będą tez mieć
nigdzie nie ma na poszczególne dni ale na stronce eventimu piszą ze to 45 Euro wiec pewnie będą tez mieć
Kumpel dziś kupował bilety na sonisphere w Czechach. Bilety są w polskim eventimie, jednak w empikach nie widzieli ich w systemie, nie wiedzieć dlaczego. W każdym razie w Saturnie już kupił ( płatność w złotówkach po kursie NBP), wiem też, ze można w Media Markt kupić, ale tam robią "swój" kurs...piter pisze:zazwyczaj to co jest na eventim.pl jest tez w empikach - niby empik w rynku pracuje do 24-tej - ale nikt telefonu nie odbiera - jutro sprawdzę
dzwoniłem do empiku - na Sziget festiwal maja dostępne karnety (podobnie jak na stronce eventimu)
- jednak pani ostrzegła mnie ze na imprezy zagraniczne ilość jest ograniczona
- jednodniowych oczywiście nie ma i nie wie czy będą mieli więc jak tylko się pojawia trzeba będzie kupić
- jest oczywiście taka opcja że przywiozę z Budapesztu ichniejsze ale to dodatkowe koszty itd - szczególnie że przeliczenie 45 euro po kursie NBP może być korzystniejsze niz przeliczanie forintów.
ps.
bez paniki w 2008 można było kupić bilety nawet w dniu koncertu
BTW
mowię kobiecie w empiku że to jest w Budapeszcie - a ta mnie się pyta jakie to państwo - no to mówię że Węgry - a ono na to "a faktycznie Hungary" - zupełnie jak w Misiu
- jednak pani ostrzegła mnie ze na imprezy zagraniczne ilość jest ograniczona
- jednodniowych oczywiście nie ma i nie wie czy będą mieli więc jak tylko się pojawia trzeba będzie kupić
- jest oczywiście taka opcja że przywiozę z Budapesztu ichniejsze ale to dodatkowe koszty itd - szczególnie że przeliczenie 45 euro po kursie NBP może być korzystniejsze niz przeliczanie forintów.
ps.
bez paniki w 2008 można było kupić bilety nawet w dniu koncertu
BTW
mowię kobiecie w empiku że to jest w Budapeszcie - a ta mnie się pyta jakie to państwo - no to mówię że Węgry - a ono na to "a faktycznie Hungary" - zupełnie jak w Misiu
Póki nie ma newsa na stronie Maiden, nic nie jest pewne i tyle 
... właśnie oficjalna potwierdziła SZIGET 2010, będzie to JEDYNY koncert MAIDEN w Europie Wschodniej w TYM ROKU (...) 
To będzie trzeba się jednak zdecydować, jak tylko będą bilety...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bilety już są, z tym, że na cały festiwal (110 Euro więc nie drogo jak na 6-dniowy event). Niestety bardzo możliwe, że ze względu na za dużą liczbę osób w 2008 (widzowie z biletami jednodniowymi, a także karnetami na cały fest) w tym roku biletów na jeden dzień festiwalu nie będzie.
no nie duzo, ale mnie tam wali pozostale 5 dni, chyba ze maja mete i acdc w pozostale dni
Lepiej zeby byly jednodniowe. No i cos sie prosi zeby cos wcisneli po norwegii albo przed udine.
czyli, potwierdzone i wiadomo ze jesli sie gdizes szykowac to tylko tam
bylo chyba napisane na stronie sziget ze jednodniowy wstep 45 euro, wiec raczej beda takie bilety
oto jaka odpowiedz uzyskalem od eventim:
Witam,
Za pośrednictwem polskiej strony http://eventim.pl istnieje możliwości zakupu tylko i wyłącznie karnetów na wszystkie dni festiwalu. Odnośnie biletów jednodniowych oraz programu proszę skontaktować się z węgierskim oddziałem naszej firmy pod adresem info@etex.hu
Pozdrawiam,
Luiza Chojnowska
Eventim PL
bylo chyba napisane na stronie sziget ze jednodniowy wstep 45 euro, wiec raczej beda takie bilety
oto jaka odpowiedz uzyskalem od eventim:
Witam,
Za pośrednictwem polskiej strony http://eventim.pl istnieje możliwości zakupu tylko i wyłącznie karnetów na wszystkie dni festiwalu. Odnośnie biletów jednodniowych oraz programu proszę skontaktować się z węgierskim oddziałem naszej firmy pod adresem info@etex.hu
Pozdrawiam,
Luiza Chojnowska
Eventim PL
wegierski eventeam tez ma takie fajne ceny za wysylke jak niemiecki?? Czyli 30 ojro??
14/08/2010 - Iron Maiden - Węgry
tu przenosimy dyskusje na temat jedynego show tego lata IRON MAIDEN w Europie Wschodniej.
Zostało właśnie potwierdzone przez oficjalna stronę zespołu, że wystąpią na tegorocznej edycji SZIGETFESTIVAL, wiec teraz można sie zając planowaniem wyjazdu oraz możliwościami zakupu biletu.
Zostało właśnie potwierdzone przez oficjalna stronę zespołu, że wystąpią na tegorocznej edycji SZIGETFESTIVAL, wiec teraz można sie zając planowaniem wyjazdu oraz możliwościami zakupu biletu.