na MAIDEN akurat beda wypoczeci i gotowi na koncert
14/08/2010 - IM - Węgry [ wyjazd z Wrocławia ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 14/08/2010 - IM - Węgry [ wyjazd z Wrocławia ]
no ja zycze powodzenia ludziom stojacym od rana pod barierka 
Ja w Warszawie stałem pod bramą stadionu od 6 rano , potem następne pół dnia pod sceną bez żadnej butelki wody i przyznam że pod koniec koncertu Maiden już mdlałem więc po cichu liczę że opcja Zwiedzanie + Obiadek + spokojne dostanie się blisko sceny pod wieczór jest realna 
www.last.fm/user/darkfuneral18
innej nie biorę pod uwagę 
Wiesz przyjacielu , warto zauwazyć że jest to festiwal ' Nie Metalowy ' a raczej taki gdzie grają zespoły i wykonawcy innego typu. Dlatego myślę że parcie o bycie pod scena i w okolicach będzie o wiele mniejsze niż na takim Wacken dla przykładu.Stąd po cichu myślę że nie powinno być problemu z tym by kulturalnie obadać co miasto ma do zaoferowania zamiast od rana stać ' Na hardkora ' pod sceną : P
To jest cena, a bilety kupujemy sami czy organizator załatwi?IRONSPARTAN pisze:Koszt wyjazdu z Wroclawia + bilet to 350-400zł.
Może i głupie pytania, ale nie mam głowy do myślenia dzisiaj
Przeczuwam, że na tym festiwalu problem z miejscem pod sceną będzie dużo mniejszy niż na pojedynczym koncercie. Przykładowa na naszym rodzimym Open'erze wystarczy przyjść pod scenę 10-20 minut przed koncertem headlinera, bym mieć przyzwoita miejscówkę. Owszem, fani Iron Maiden inaczej podchodzą do koncertów niż fani Arctic monkeys, ale chyba tylko najwytrwalsi z nich będą dzielnie koczować pod sceną od rana, z nic mając głód, pragnienie, słońce, deszcz, znosząc przewijających się ludzi i zespoły. Z resztą wszystko okaże się na miejscu.
Osobiście planuję spędzić cały dzień na terenie festiwalu, nie tylko po to, by mieć stały wgląd w sytuację i wybadać, kiedy należy zacząć grzać barierki, ale też by zobaczyć jak w całej okazałości wygląda jeden z większych festiwali w Europie tudzież posłuchać grających na nim zespołów. Budapeszt można zwiedzić zawsze, a na duży zagraniczny festiwal pewnie nieprędko pojadę po raz kolejny.
Osobiście planuję spędzić cały dzień na terenie festiwalu, nie tylko po to, by mieć stały wgląd w sytuację i wybadać, kiedy należy zacząć grzać barierki, ale też by zobaczyć jak w całej okazałości wygląda jeden z większych festiwali w Europie tudzież posłuchać grających na nim zespołów. Budapeszt można zwiedzić zawsze, a na duży zagraniczny festiwal pewnie nieprędko pojadę po raz kolejny.
no trzeba przyznać,że skład festivalu wyjątkowo nieciekawy, poza Ironami oczywiście, szkoda, to trochę taki pech, bo pierwszy raz jadę na coś takiego...z drugiej strony i tak nie stać mnie by było na cały zestaw, mam nadzieję ,że w dzień gdzie będą grali Ironi zagra jak najmniej kapel
a uwaga Kevina trafna, myślę że łatwo w miarę będzie się tam dopchać ,choć trzeba pamiętać ,że płyta nie jest dzielona na dwie części...zobaczymy
a uwaga Kevina trafna, myślę że łatwo w miarę będzie się tam dopchać ,choć trzeba pamiętać ,że płyta nie jest dzielona na dwie części...zobaczymy
Płyta nie jest dzielona ale to nic. Po prostu godzinkę przed rozpoczęciem przeciągniesz się , dopijesz piwko , i zaczniesz pewnym krokiem iść pod scenę wpychając się między ludzi-piknikowców powtarzając jak mantrę " Excuse me , Sorry , Pardon , Entschuldigung! etc " lądując na barierkach bądz w okolicach. Stary to nie jest Wacken , Graspop czy co. Tutaj myślę że nie będzie nawet słynnego ' piekiełka ' czyli wielkiego ścisku że nie da się oddychać po wyskoczeniu Maidenów na scene. Tutaj będzie raczej do 200 osób z międzynarodówki , my i ktoś tam jeszcze a reszta to będzie jeden wielki piknik. To nie jest ten typ festiwalu żeby stresować się o miejsca. Dla nas paradoksalnie to plus.Bo możemy sobie spokojnie robić co nam się żywnie podoba a pod scenę udać się o godzinie 0 , miast głodować i umierać w skwarze nie mając potem sił na zabawę. Wszystko jest jak najbardziej In plus. !

-
Deleted User 357
Tak tak, oczywiścieKevin18 pisze:Tutaj będzie raczej do 200 osób z międzynarodówki ,
Nie no, nic nie mówię. Miłego zaskoczenia na miejscu
optymistaKevin18 pisze:Tutaj będzie raczej do 200 osób z międzynarodówki
spokojnie tam można przejść ale już po rozpoczęciu koncertu - wcześniej się będą wkurzać - polecam taktykę "z boku" - czyli dochodzisz całkiem bokiem na wysokość 10 rzędu a potem idziesz w stronę środka.
a na terenie festiwalu jest piwko więc po dopiciu ostaniego i zaliczeniu toi-toja idziemy pod barierkę - spokojnie i bez stresu.
a na terenie festiwalu jest piwko więc po dopiciu ostaniego i zaliczeniu toi-toja idziemy pod barierkę - spokojnie i bez stresu.
Mówicie że pewnie okaże się że będzie 2-3 tysiące Maidenowej międzynarodówki ?
No koledzy nie strasznie
Tak naprawdę wszystko wyjaśni się już przed koncertem ale myślę Piter że nie będzie mi się chciało w trakcie koncertu przepychać do przodu. Już naprawdę wolę mimo wszystko te pół godziny przed po prostu wziąć parę osób z naszej grupy co by łatwiej było sobie drogę utorować i wbić się kulturalnie pod scenę drogą " Excuse Me , Pardon " etc. Chyba że będzie tak jak mówisz ' spokojnie i bez stresu ' , nie jak na innych Wackenach i będzie dało się 'bez niczego' dojść w najlepsze miejsce.
ja tam slyszalem ze w 2008 roku na sziget byla niezla rzez, wiec nie wiem czy bedzie taka kulturka...........
tez tak słyszałem od Jacka, bo był wtedy
Kevin no tu żeś przesadził!
Zwróć uwagę ,że to jest jedyny koncert IM w tej części Europie, dlatego właśnie Ci wszyscy fani z Grecji, Serbii, Bułgarii ,Polski,Czech, Słowacji itd. właśnie zjadą się tam i na pewno będzie to liczba nie 200 osób, a raczej 10-15 tys. i będą to właśnie najbardziej zagorzali fani zespołu, festival festivalem ale ten dzień to przede wszystkim będzie normalny koncert Iron Maiden
Ale ogólnie to nie offtopujmy
Zwróć uwagę ,że to jest jedyny koncert IM w tej części Europie, dlatego właśnie Ci wszyscy fani z Grecji, Serbii, Bułgarii ,Polski,Czech, Słowacji itd. właśnie zjadą się tam i na pewno będzie to liczba nie 200 osób, a raczej 10-15 tys. i będą to właśnie najbardziej zagorzali fani zespołu, festival festivalem ale ten dzień to przede wszystkim będzie normalny koncert Iron Maiden
Ale ogólnie to nie offtopujmy
nie wiem czy teraz Ty żeś nie przesadził, chyba że liczysz też WęgrówIM_Power pisze:a raczej 10-15 tys
no liczę ,po za tym będzie z 20 tys. osób które przyjdą na IM ,ale nie będę specjalnie walczyć o miejsce, w większości Węgrzy, a także kolejne 20 tys. ludzi którzy będą poprostu mieli wykupione na 6 dni festival
Ty no stary już nie przesadzajmy z liczbami. Realnie to może być 7-8 tysięcy osób z za granicy specjalnie na Maidenów + 2-3 kafle Madziarów . Skoro będzie niezła rzeż to ja już się gubię w takim razie.Nie widzi mi się stanie od rana żeby być blisko . No ale cóż , się okaże się. 
-
Deleted User 357
Oczywiście - 3 tysiące Węgrów na węgierski koncert Maiden przyjedzieKevin18 pisze:Realnie to może być 7-8 tysięcy osób z za granicy specjalnie na Maidenów + 2-3 kafle Madziarów .
Wszystko zależy od pojemności miejsca festiwalowego.
Moja kryształowa kula mówi o około 15-20 tysiącach Węgrów i od 5 do 10 zagraniczniaków.
Moja kryształowa kula mówi o około 15-20 tysiącach Węgrów i od 5 do 10 zagraniczniaków.