10 ulubionych Zespołów/Artystów

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: 10 ulubionych Zespołów/Artystów

Post autor: ttomasz »

IM_Power pisze:Tak ale co innego słuchać tylko Ironów jak się słucha ze 3 albumy , best off i jakiegoś koncertu ciągle, jak pewnie słucha większość mptrójkowców, a co innego jak się ma oryginalne płyty, słucha całej dyskografii, koncertówek, tych rzadkich też, b-sidów, bootlegów itd.
Dokładnie.
Te same utwory z rożnych koncertów brzmią każdy inaczej, pozatym 14 albumow + kilka koncertów to już jest sporo ;-)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Przy czym zaznaczam ,że ja słucham wielu różnych zespołów, ale nieraz mam takie momenty ,że mam tylko ochotę na Ironowców, robię sobię zresztą z Ironami przerwy, ale właśnie mam tak ,że mam fazę na jedną kapelę, np. Queen pod koniec 2008 r. ,albo AC/DC na tamtych wakacjach ,po za tym Iron Maiden to dla mnie nie tylko muzyka, to też zbieranie różnych informacji, ciekawostek itd.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

W moim wypadku każdy zespół, ktory mi się bardzo spodoba to coś więcej niż muzyka. Zawsze sprawdza się o nich ciekawostki, biografie itp.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

ttomasz pisze:W moim wypadku każdy zespół, ktory mi się bardzo spodoba to coś więcej niż muzyka. Zawsze sprawdza się o nich ciekawostki, biografie itp.
ttomasz pisze: Co do perkusisty to go nie znam, bo nie interesuję się historią black sabath. Wiem tyle co z bloga Dio i wikipedii;)
:lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Black Sabath akurat mało słucham, bardziej interesuję się Dio ;-)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

ttomasz pisze:1.Iron Maiden
Amon Amarth
TSA
Heaven & Hell
Black Sabath
Pink Floyd
Tenacious D
nie ma
nie ma
nie ma
:lol:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

:mryellow: :mryellow: :mryellow:

Serio mało ich słucham, tylko trochę z Dio i to wszystko.
Walnąłem ich na tej liście żeby nie było połowy pustych miejsc, zresztą zobacz sam:
Obrazek
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

ttomasz pisze:W moim wypadku każdy zespół, ktory mi się bardzo spodoba to coś więcej niż muzyka. Zawsze sprawdza się o nich ciekawostki, biografie itp.
ttomasz pisze: Co do perkusisty to go nie znam, bo nie interesuję się historią black sabath. Wiem tyle co z bloga Dio i wikipedii;)
ttomasz pisze:Black Sabath akurat mało słucham, bardziej interesuję się Dio ;-)
Hmmm, no to z Twoich wypowiedzi wynika, że znasz perkusistę na tych albumach DIO:

Holy Diver (1983)
The Last in Line (1984)
Sacred Heart (1985)
Intermission (1985)
Dream Evil (1987)
Strange Highways (1994)
Angry Machines (1996)
Inferno - Last in Live (1998)

...
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

ttomasz pisze::mryellow: :mryellow: :mryellow:

Serio mało ich słucham, tylko trochę z Dio i to wszystko.
To nie pisz debilizmów tylko skup się na tematach typu "w co wierzą ironi".
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Tak i nie.
Na razie interesuje się głównie Dio, głównie z powodu jego raka trzustki i mojej Sonisphery w Czechach.
Obejmuje to codzienne wchodzenie na jego blog+to co jest napisane na wikipedii i stronie heaven & hell.
I tyle.
Tylko u Ironów interesuję się całym zespołem, z tym, że jest to skład dzisiejszy (reszta króciutko była, wiec ich olałem :cool: )
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ale Ci muzycy którzy "byli króciutko" zwłaszcza Ci którzy brali udział w nagrywaniu płyt studyjnych to także ,część Iron Maiden, jeśli ich olewasz to sorry ale ciężko nazwać Cię fanem, poza tym co znaczy "interesuję się całym zespołem" mi chodziło o fakty z historii zespołu ,dotyczące płyt, utworów ,ich genezy oraz tras koncertowych oraz najróżniejszych wydawnictw

oj, długa droga przed Tobą
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

To też, ale tylko od 1982. O tym co było wcześniej wiem tylko to co na stronie w dziale dyskografia było napisane.
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

ttomasz pisze:Tak i nie.
Na razie interesuje się głównie Dio, głównie z powodu jego raka trzustki i mojej Sonisphery w Czechach.
I co ze zdrowiem Dio?
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Całkiem dobrze, rak całe szczęście został szybko wykryty (w Hallowen) i potraktowany chemią. Dio mówił, że zaczął się już zmniejszać.
Co dziwne ma chemię dwa razy na tydzień, a włosy mu z głowy nie wypadają (Wendy, jego żona pisała to ze zdziwieniem po pierwszych chemiach, a na )[url=http://www.roadrunnerreco...wsitemID=137635]tym[/url] filmiku (WICKERMAN pokazał go w temacie H&H) widać, że nadal ma wszystkie.
Martwię się tylko, że DIO ma już 70 lat i może już niewiele zdzialać w muzyce po tej chorobie.
Obejrzyj filmik, strasznie zmeczony jest tą całą chorobą :cry:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

A powiesz mi czy Dio jest satanistą ? :D

I IM_Power . Uwierz , nie przesadzam z tysiącami. Jak siedzisz tylko w komercyjnej muzyce to jasne , obracasz się dookoła sprawdzonych i popularnych zespołów. A ja np codziennie od paru lat odkrywam jakieś perełki w Black Metalu , Death Metalu, Ambient czy czymkolwiek i mam z tego wielką satysfakcje. Tak więc wiesz. No każdy ma inne gusta , ale dla mnie słuchanie takiego Iron Maiden non stop to byłaby lekka przesada. No zresztą ja oprócz Żelaznej dziewicy , Grave Digger i czegoś tam jeszcze nie słucham Heavy Metalu więc pewnie inaczej na to patrze

No ale każdy od czegoś zaczynał tak więc :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ja zacząłem słuchać muzyki rockowej od KISS, potem był Black Sabbath, Deep Purple i AC/DC, dopiero potem jeszcze kilka zespołów ,wśród których był Iron Maiden, od początku stwierdziłem ,że ten zespół jest wyjątkowy, pod wieloma względami : koncertów, tekstów, stosunku do fanów, licznych występów w Polsce ,a także samej muzyki, jednak wcale nie od razu był u mnie nr.1

moje spektrum zainteresowań to klasyczny rock: hard-rock, wczesny heavy-metal, czasem stary rock progresywny( ten bardziej "lajtowy" ) ,heh ,czasami jakiś thrash, lub z drugiej strony bardziej przebojowy rock .... ekstremalny metal nigdy mnie nie interesował
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Kevin18 pisze:Jak siedzisz tylko w komercyjnej muzyce to jasne , obracasz się dookoła sprawdzonych i popularnych zespołów. A ja np codziennie od paru lat odkrywam jakieś perełki w Black Metalu , Death Metalu, Ambient czy czymkolwiek i mam z tego wielką satysfakcje.
No, to gratulacje, zajebisty z Ciebie undergroundowiec
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

a mnie obecnie interesuje wszystko nawet neoclassical ostatnio i darkwave aż sam się sobie dziwie :]
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Żelazny - Łosiu masz jakiś problem ? Nie jestem żadnym undergroundowcem , tylko normalnie mówię czego słucham więc Ironia-Off fanie ległej.

Elevator- No Darkwave jest świetny. Diary of Dreams nawet często sobie lubię posłuchać . Ciekawa muzyka.
www.last.fm/user/darkfuneral18
El Dorado

Post autor: El Dorado »

ttomasz pisze:Na razie interesuje się głównie Dio, głównie z powodu jego raka trzustki i mojej Sonisphery w Czechach.
o matko, prawie zwieracze mi ze śmiechu puściły !
ODPOWIEDZ