Tak trzymaj!
Czy wyobrażacie sobie życie bez Iron Maiden`ów?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Re: Czy wyobrażacie sobie życie bez Iron Maiden`ów?
↑
↑
Tak trzymaj!
Tak trzymaj!
Te pytanie będzie miało większy sens gdy Ironi skończą karierę ,ja na pewno należeć będe do tych którzy dalej będą ich słuchać (bo muzyka zostanie ! ), choć nie powiem ,świadomość ,że już się ich nigdy nie zobaczy będzie trochę boleć ,dlatego teraz trzeba korzystać....
Ja wiem jak to będzie, bo przeżyłem coś takiego z Republiką. Wprawdzie w 2001 roku, jak GC umarł, to nie do końca świadomie słuchałem tego zespołu i głównie znałem utwory z płyty 82-85, bo tylko taką miałem w domu. Ale moment kiedy dowiedziałem się o jego śmierci był jednym ze smutniejszych w moim życiu. Wtedy miałem 14 lat i marzyłem, że jak będę parę lat starszy, to w końcu uda mi się pójść na koncert. Niestety 22 grudnia 2001 roku okazało się, że już nigdy nie będzie to możliwe.IM_Power pisze:Te pytanie będzie miało większy sens gdy Ironi skończą karierę ,ja na pewno należeć będe do tych którzy dalej będą ich słuchać (bo muzyka zostanie ! ), choć nie powiem ,świadomość ,że już się ich nigdy nie zobaczy będzie trochę boleć ,dlatego teraz trzeba korzystać....
A z IM może być tylko gorzej. Bo ja, tak samo jak czester, nie wiem gdzie bym teraz był, gdyby nie ten zespół. W czasie dorastania wszystko, co niosła ze sobą ich muzyka i teksty, miało ogromny wpływ na mnie. W moim gimnazjum byłem głównym "brudasem" w szkole. Otoczony głównie dresiarstwem, nie miałem łatwego życia, ale Maideni i reszta bardzo mi wtedy pomogli i nie dałem się złamać, a co więcej - potrafiłem zawalczyć o swoje. Myślę, że dzięki temu do dzisiaj cieszę się dużym szacunkiem wśród kumpli i towarzystwa z tamtej szkoły i okolic [tak się chwalę, że na warszawskiej Woli mam plecy
Dodatkowo byłem już na kilku ich koncertach i perspektywa, że jeszcze będę miał okazję wybrać się na niejedno ich show, jest bardzo przyjemna.
Może od paru lat już nie słucham ich tak często, nie jaram się aż tak bardzo njusami o nowej płycie czy trasie, nie kolekcjonuję już bootlegów i nawet nie słucham tych co mam, ale zawsze będę miał do tego zespołu wielki sentyment i zawsze będę ich słuchać.
Nie wyobrażam sobie 
-
szatanista
- -#Long distance runner

No bez przesadyczester52 pisze:Na pewno byłoby inaczej w Polsce.
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Życie bez Maiden byłoby na pewno mniej kosztowne. Przynajmniej dla mnie. 
- Elevatorman
- -#Clansman

bez Iron Maiden tak... ale bez Slayer- nie! 
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Oczywiscie, ze TAK ! Czlowiek nigdy nie jest swiadomy tego, co stracil, gdy tego nie mial...
Teraz nawet nie chce dopuścić takiej informacji, że ich by nie było ;o
"Scream for mee....!!"
[quote="IRONSPARTAN"]Życie bez Maiden byłoby na pewno mniej kosztowne. Przynajmniej dla mnie.
[/quote]
swieta racja,ale trzeba w zyciu miec jakiegos zajoba
swieta racja,ale trzeba w zyciu miec jakiegos zajoba
Ostatnio w jakąś sobotę postanowiłem zrobić sobie tydzień przerwy od ironów...
Cudem przeżyłem smętną niedzielę i poniedziałek. We wtorek wpadłem na pomysł żeby w nagrodę za wytrwałość posłuchać hallowed by thy name z flight 666...domyślacie się ile zostało z postanowienia:d
Cudem przeżyłem smętną niedzielę i poniedziałek. We wtorek wpadłem na pomysł żeby w nagrodę za wytrwałość posłuchać hallowed by thy name z flight 666...domyślacie się ile zostało z postanowienia:d
To chyba fanatyzm.ttomasz pisze:Ostatnio w jakąś sobotę postanowiłem zrobić sobie tydzień przerwy od ironów...
Ja na przykład nie umiałbym żyć bez podróżowania, nie wyobrażam sobie miesiąca, żebym gdzieś nie poleciał. Nie wyobrażam sobie tygodnia bez czytania, gdy jestem w domu - czytam codziennie. Nie potrafiłbym egzystować bez jeszcze kilku innych rzeczy. Też nazwiesz to fanatyzmem, a mnie - fanatykiem? Nie, to po prostu pasja i nic ponadto.S1MON pisze:To chyba fanatyzm.ttomasz pisze:Ostatnio w jakąś sobotę postanowiłem zrobić sobie tydzień przerwy od ironów...
Wszyscy fanatycy tak mowia!!Da5id pisze:Też nazwiesz to fanatyzmem, a mnie - fanatykiem? Nie, to po prostu pasja i nic ponadto.
Może i fanatyzm, ale mi to nie przeszkadza:) po prostu po dłuższym niesłuchaniu nonstop myślę o jakimś utworze i nie przestanę dopóki go nie usłyszę:d
Cięty ostatnio jesteś na mnieDa5id pisze:Ja na przykład nie umiałbym żyć bez podróżowania, nie wyobrażam sobie miesiąca, żebym gdzieś nie poleciał. Nie wyobrażam sobie tygodnia bez czytania, gdy jestem w domu - czytam codziennie. Nie potrafiłbym egzystować bez jeszcze kilku innych rzeczy. Też nazwiesz to fanatyzmem, a mnie - fanatykiem? Nie, to po prostu pasja i nic ponadto.S1MON pisze:To chyba fanatyzm.ttomasz pisze:Ostatnio w jakąś sobotę postanowiłem zrobić sobie tydzień przerwy od ironów...
Gdy pisałem tu nieraz nieskładnie i chaotycznie jako 20 latek "przed Chorzowem" to mogło to być śmieszne, ale teraz jestem o 5 lat starszy i wiem jak ważny jest dla mnie ten zespól,ale też wiem ile osób w wieku -/+ 18 lat składa takie deklaracje i nic z tego nie zostaję, ostatecznie tylko Ci najbardziej wytrwali w tym zostają i ja mogę śmiało powiedzieć ,że to już jest pasja do końca życia ,myślę że na to składają się dwie rzeczy, sentyment ,jest coraz większy ,wraz z kolejnymi godzinami z muzyką oraz koncertami a także człowiek wzrasta w ten zespół, poprzez muzykę bo staję się ona ideałem pod względem gustu a także emocji .
Oczywiście człowiek łapie też pewien dystans, nie zawsze emocjonuję się teledyskiem w TV czy wzmianką kolejną, na co też wpływ ma internet,który sprawia że wszystko staję się
takie"codziennie" ,ale te dwa pierwsze czynniki biorą górę.
Up the Irons
Oczywiście człowiek łapie też pewien dystans, nie zawsze emocjonuję się teledyskiem w TV czy wzmianką kolejną, na co też wpływ ma internet,który sprawia że wszystko staję się
Up the Irons
mam podobnie widac to przychodzi z wiekiem bo za niedlugo bede swietowal 25 wiosneIM_Power pisze:Gdy pisałem tu nieraz nieskładnie i chaotycznie jako 20 latek "przed Chorzowem" to mogło to być śmieszne, ale teraz jestem o 5 lat starszy i wiem jak ważny jest dla mnie ten zespól,ale też wiem ile osób w wieku -/+ 18 lat składa takie deklaracje i nic z tego nie zostaję, ostatecznie tylko Ci najbardziej wytrwali w tym zostają i ja mogę śmiało powiedzieć ,że to już jest pasja do końca życia ,myślę że na to składają się dwie rzeczy, sentyment ,jest coraz większy ,wraz z kolejnymi godzinami z muzyką oraz koncertami a także człowiek wzrasta w ten zespół, poprzez muzykę bo staję się ona ideałem pod względem gustu a także emocji .
Up the Irons
Czy mogłabtm żyć bez muzyki IM? Zdecydowanie nie. To zanaczy teraz, kiedy bardzo dobrze znam i podziwiam ich twórczość, od 8 lat słucham ich muzyki, nie wyobrażam sobie, że mogłoby zabraknąć Ironów. Oczywiście zdaję sobie sprawę, z tego, że kiedyś (oby jak najpóźniej) zakończą działalność muzyczną, ale ja i tak pozostanę ich fanką.
NIE!
IRON MAIDEN TO MOJE ŻYCIE !!!!
a kto uważa inaczej tego pozdrawiam@@!!!!!!!! albo pierdole checheche
IRON MAIDEN TO MOJE ŻYCIE !!!!
a kto uważa inaczej tego pozdrawiam@@!!!!!!!! albo pierdole checheche