Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
PAIN OF SALVATION "ROAD SALT ONE"

17th May, 2010.
Three versions of the album will be available:
- standard edition (tracklist below), jewel case with 20-page booklet
- limited edition, fold-out digipack with 24-page booklet, extended versions of
"No Way" and "Road Salt", plus a bonus first track "What She Means to Me"
- vinyl edition
1. No Way
2. She Likes to Hide
3. Sisters
4. Of Dust
5. Tell Me You Don't Know
6. Sleeping Under the Stars
7. Darkness of Mine
8. Linoleum
9. Curiosity
10. Where It Hurts
11. Road Salt
12. Innocence
Nowy numer:
http://www.youtube.com/watch?v=ADabadqOjpo
lol, jaki Gildenlow
A numer bardzo ładny
Właśnie miałem w planach odświeżyć sobie ich dyskografię, więc się świetnie składa
No i na jakiś koncercik w Krk czekam niecierpliwie.
EDIT: posłuchałem tych dwóch nowych kawałków Soulfly - cóż, lepszej niż "Conquer" płyty to one nie zapowiadają wg mnie

17th May, 2010.
Three versions of the album will be available:
- standard edition (tracklist below), jewel case with 20-page booklet
- limited edition, fold-out digipack with 24-page booklet, extended versions of
"No Way" and "Road Salt", plus a bonus first track "What She Means to Me"
- vinyl edition
1. No Way
2. She Likes to Hide
3. Sisters
4. Of Dust
5. Tell Me You Don't Know
6. Sleeping Under the Stars
7. Darkness of Mine
8. Linoleum
9. Curiosity
10. Where It Hurts
11. Road Salt
12. Innocence
Nowy numer:
http://www.youtube.com/watch?v=ADabadqOjpo
lol, jaki Gildenlow
Właśnie miałem w planach odświeżyć sobie ich dyskografię, więc się świetnie składa
EDIT: posłuchałem tych dwóch nowych kawałków Soulfly - cóż, lepszej niż "Conquer" płyty to one nie zapowiadają wg mnie
się zgodzę. Ale jak utrzyma ten poziom, rozczarowany nie będę.Artur pisze:EDIT: posłuchałem tych dwóch nowych kawałków Soulfly - cóż, lepszej niż "Conquer" płyty to one nie zapowiadają wg mnie
już nie mam tu najwięcej postów

Piękny news!Artur pisze:PAIN OF SALVATION "ROAD SALT ONE"
z wokalu też go trudno poznać w niektórych momentachArtur pisze:lol, jaki Gildenlow
- Mike Patton
- -#Trooper

yankes pisze:Z racji tego, że to na razie nie jest potwierdzone, nie ma daty, ani miejsca, to wrzucam tutaj
Mike Patton z Mondo Cane w Polsce?
W lipcu gramy trasę w Europie. Z różnych powodów o wiele łatwiej jest grać w Europie. Może jesienią, zagram kilka koncertów w Stanach. W trakcie każdego z występów będzie inna orkiestra. Gramy w Polsce z polską orkiestrą. Najpierw jednego z dnia grasz z nimi próby, a następnego koncert. Kolejny dzień - Rosja!
http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92327 ... lsce_.html
Ktoś wie coś więcej?
W przyszłym tygodniu organizator Era Nowe Horyzonty ma potwierdzić Mondo Cane we Wrocławiu:)
A a propos Pattona to da jeszcze taki wyjątkowy koncert w czerwcu w Amsterdamie:
Mike Patton is not one to shy away from experiments. The frontman of Faith No More guest stars in a programme featuring Luciano Berio’s 1965 masterpiece Laborintus II, a modern concert chamber opera based on works by Dante, TS Eliot and Ezra Pound. Ictus, the Nederlands Kamerkoor and video-collective Visual Kitchen support Patton and his musical guests. Laborintus II mixes a whole range of musical styles, from dramatic opera to ‘60’s European jazz. After the break Patton will hold an improvisation session with a host of greats from the international jazz scene. The evening is rounded off with a steaming DJ-set inspired by Italian B-movies.
Jakiś czas temu w mediach pojawił się taki komunikat:
http://www.eventim.pl/portal/pl/ticket_ ... t_alarm705
Nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki, żeby się to potwierdziło.
Dziś natomiast na eventim.pl pojawił się ticketalarm "Roger Waters-The Wall"Roger Waters szykuje się do serii koncertów, podczas których wykonywać będzie w całości legendarny album Pink Floyd, "The Wall".
Na razie basista zaplanował występy w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych. Pierwszy z nich odbędzie się 15 września w Toronto, ostatni 13 grudnia w Anaheim. W 2011 roku, artysta zamierza wyruszyć z projektem po Europie.
Podczas show na scenie ustawiona będzie gigantyczna ściana, która w trakcie będzie stopniowo burzona.
Dotąd, koncepcyjne dzieło z 1979 roku, wykonane było na żywo tylko 31 razy.
Waters nie po raz pierwszy szykuje projekt związany z Pink Floyd. Ostatnio, między 2007 a 2008 rokiem grał w całości "The Dark Side of the Moon".
http://www.eventim.pl/portal/pl/ticket_ ... t_alarm705
Nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki, żeby się to potwierdziło.
za onet.pl
Przykre, że już nigdy nie usłyszymy nowego albumu Type O Negative z tym jego niesamowicie charakterystycznym głosem
EDIT:
"fajny" tydzień, nie ma co :///Peter Steele nie żyje
Jak podaje amerykański serwis KNAC, Peter Steele lider amerykańskiej grupy Type O' Negative zmarł na atak serca w wieku 48 lat.
Śmierć artysty miał potwierdzić wieloletni przyjaciel i muzyk Kenny Hickey. Steele, wokalista i basista Type O' Negative i Carnivore miał polskie korzenie - naprawdę nazywał się Petrus T. Ratajczyk.
"W zasadzie mój ojciec był Rosjaninem, ale moja babka była Polką, warszawianką, z domu Ratajczak. Z kolei moja matka to już mieszanka irlandzko-islandzka, można więc powiedzieć, że jestem typowym, amerykańskim kundlem" - mówił o sobie w wywiadzie, który przeprowadził z nim w 2000 roku Marcin Prokop.
"W moim życiu było kilka rzeczy, które zawsze uważałem za stałe, nieprzemijające i bezpieczne. W ostatnim czasie okazało się, że byłem w błędzie. Ludzie, których kochasz - odchodzą. Zmieniają się żony, dziewczyny, kochanki... jak pory roku. Przy okazji zdajesz sobie sprawę z własnej śmiertelności, zaczynasz rozumieć, że jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas. To nie jest coś, co mnie specjalnie rozwesela" - opowiadał. Czytaj cały archiwalny wywiad z muzykiem
W 2005 roku pojawiły się plotki o śmierci Steele'a. Zostały one jednak zdementowane, gdyż historia była zmyślona przez samego muzyka. Steel znany był z tego, że często mówił o śmierci. Przed laty powiedział nawet, że rozważał popełnienie samobójstwa. "Jest zbyt wielu ludzi, którzy umierają latami w szpitalnym łóżku, na raka albo inną chorobę, podłączeni igłami do tych wszystkich rurek... Ja nie chcę tak umrzeć".
Ostatnią płytę z zespołem Type O' Negative Peter Steele wydał w 2007 roku - krążek nosił tytuł "Dead Again".
Przykre, że już nigdy nie usłyszymy nowego albumu Type O Negative z tym jego niesamowicie charakterystycznym głosem
EDIT:
Więc cholera to wie jak jest naprawdę.Jeszcze wczoraj serwis blabbermouth podawał informację dotyczącą śmierci Petera Steela – frontmana Type o Negative. Miała ona nadejść 14 kwietnia, a spowodowana przez zawał serca. Zespół oficjalnie zdementował tę informację, podając jednocześnie, że pracuje nad nowym albumem, którego nagrywanie rozpocznie się jeszcze w tym roku. Type O Negative znany jest z dość oryginalnej ścieżki promocyjnej swojej muzyki. Płyta ta ukaże się nakładem SPV Records
Edit: Wciąż nie ma potwierdzenia, bądź oficjalnego zaprzeczenia tej informacji.
Może znowu gość zmyśla. Równo pod sufitem to ona nie ma, kiedyś ponoć w psychiatryku leżał jakiś czas. Wielka strata by była.
EDIT:
ktoś na forum Onetu napisał, że Josh Silver potwierdził tę informację, a z kolei na anglojęzycznej wikipedii wzmianka się pojawiła po czym znikła, a inne serwisy światowe dementują plotkę. Dziwne.
EDIT:
ktoś na forum Onetu napisał, że Josh Silver potwierdził tę informację, a z kolei na anglojęzycznej wikipedii wzmianka się pojawiła po czym znikła, a inne serwisy światowe dementują plotkę. Dziwne.
Cholera, mam nadzieję, że to jednak nieprawda 
Chyba jednak prawda, bo już 2 członków zespołu potwierdziło.
OZZY OSBOURNE - "Let Me Hear You Scream"
do odsłuchania:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=138536
do odsłuchania:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=138536
cholerka oby to była plotkaArtur pisze:za onet.pl"fajny" tydzień, nie ma co :///Peter Steele nie żyje
Jak podaje amerykański serwis KNAC, Peter Steele lider amerykańskiej grupy Type O' Negative zmarł na atak serca w wieku 48 lat.
Śmierć artysty miał potwierdzić wieloletni przyjaciel i muzyk Kenny Hickey. Steele, wokalista i basista Type O' Negative i Carnivore miał polskie korzenie - naprawdę nazywał się Petrus T. Ratajczyk.
"W zasadzie mój ojciec był Rosjaninem, ale moja babka była Polką, warszawianką, z domu Ratajczak. Z kolei moja matka to już mieszanka irlandzko-islandzka, można więc powiedzieć, że jestem typowym, amerykańskim kundlem" - mówił o sobie w wywiadzie, który przeprowadził z nim w 2000 roku Marcin Prokop.
"W moim życiu było kilka rzeczy, które zawsze uważałem za stałe, nieprzemijające i bezpieczne. W ostatnim czasie okazało się, że byłem w błędzie. Ludzie, których kochasz - odchodzą. Zmieniają się żony, dziewczyny, kochanki... jak pory roku. Przy okazji zdajesz sobie sprawę z własnej śmiertelności, zaczynasz rozumieć, że jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas. To nie jest coś, co mnie specjalnie rozwesela" - opowiadał. Czytaj cały archiwalny wywiad z muzykiem
W 2005 roku pojawiły się plotki o śmierci Steele'a. Zostały one jednak zdementowane, gdyż historia była zmyślona przez samego muzyka. Steel znany był z tego, że często mówił o śmierci. Przed laty powiedział nawet, że rozważał popełnienie samobójstwa. "Jest zbyt wielu ludzi, którzy umierają latami w szpitalnym łóżku, na raka albo inną chorobę, podłączeni igłami do tych wszystkich rurek... Ja nie chcę tak umrzeć".
Ostatnią płytę z zespołem Type O' Negative Peter Steele wydał w 2007 roku - krążek nosił tytuł "Dead Again".
EDIT:
Więc cholera to wie jak jest naprawdę.Jeszcze wczoraj serwis blabbermouth podawał informację dotyczącą śmierci Petera Steela – frontmana Type o Negative. Miała ona nadejść 14 kwietnia, a spowodowana przez zawał serca. Zespół oficjalnie zdementował tę informację, podając jednocześnie, że pracuje nad nowym albumem, którego nagrywanie rozpocznie się jeszcze w tym roku. Type O Negative znany jest z dość oryginalnej ścieżki promocyjnej swojej muzyki. Płyta ta ukaże się nakładem SPV Records
Edit: Wciąż nie ma potwierdzenia, bądź oficjalnego zaprzeczenia tej informacji.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Steele
Nie wiem jak to jest z tym źródłem, ale wszystko wskazuje na to, że nie jest to chyba kolejna akcja z cyklu dead again...
Bardzo szkoda, ostatnia płyta naprawdę rokowała dobrze na przyszłość.
Nie wiem jak to jest z tym źródłem, ale wszystko wskazuje na to, że nie jest to chyba kolejna akcja z cyklu dead again...
Bardzo szkoda, ostatnia płyta naprawdę rokowała dobrze na przyszłość.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
http://www.youtube.com/watch?v=k5yp19t4 ... r_embedded#!
Accept z Markiem Tornillo na wokalu. Jak dla mnie dają radę
-
Deleted User 622
Świetne!Kuba pisze:http://www.youtube.com/wa...layer_embedded#!
-
Szkieletor
- -#Invader

I'd rather die on my feet than keep living on my knees...

As the June 15 release date approaches for OZZY OSBOURNE’s SCREAM (Epic Records)--his first album in three years and 10th studio album overall--the album cover artwork (seen above) and full track listing have been revealed. Song Titles:
“Let It Die”
”Let Me Hear You Scream”
”Soul Sucker”
”Life Won't Wait”
”Diggin’ Me Down”
”Crucify”
”Fearless”
”Time”
”I Want It More”
”Latimer’s Mercy”
”I Love You All”
EDIT:
W piątkową noc poznamy skład Ozzfestu 2010. Ploty mówią o:
Metallica
Ozzy Osbourne
Mastodon
Down
Black Label Society
Devil Driver
Otep
36 Crazyfists
Dirge Within
War of Ages
wymienia się także Alice in Chains, Fear Factory, Limp Bizkit
Mam nadzieję, że to będzie dobra płyta, chciałabym usłyszeć coś w klimacie Blizzard of Ozz.