Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 357

Re: Teraz słucham...

Post autor: Deleted User 357 »

Stokrotka pisze: Wasze zdanie. Ale to też forma ignorancji, że niby gotycki kawałek Ciryam zły, a za to byle umca umca GaGi lepsze.
Szczerze mówiąc, to po przesłuchaniu tego kawałka Ciryam też stwierdzam że wolę Lady Gagę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

Matek pisze:
Stokrotka pisze:
Matek pisze: o fak. chyba nie 'chyba' ;)
Wasze zdanie. Ale to też forma ignorancji, że niby gotycki kawałek Ciryam zły, a za to byle umca umca GaGi lepsze.
ah, ah, napiszesz jeszcze coś śmiesznego czy to już szczyt możliwości? ;) gdzie jest ingorancja w wyrażaniu opinii nt przesłuchanego numeru? a może gdzieś między wierszami wyczytałaś pogarde dla całego gatunku? :lol: w tym kawałku fatalne jest w sumie wszystko z akcentem na śpiewającą panią. ma straszny głos, tekst jest okropny i aż razi ucho. 'krrrrólowo'. i już nie chodzi o jego wartość poetycką (powiedzmy ;) ). poprostu pewnych tekstów nie powinno się śpiewać bo to nie brzmi w ogóle ;)

Śpiewająca pani jest akurat super, miałam okazję poznać ją osobiście, ale także od strony wokalnej jest dobra. ;-)
Szczyt możliwości zostawię sobie na inną okazję :twisted:
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Tankard... :) piękne tylko piwo pić i słuchać
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Elevatorman pisze:piękne tylko piwo pić i słuchać
... i piwo pić. ;]

A u mnie:

Obrazek
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

M@ti pisze:Elevatorman napisał/a:
piękne tylko piwo pić i słuchać

... i piwo pić. ;]
pije pije . wojak musi być!
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Stokrotka pisze:
Wasze zdanie. Ale to też forma ignorancji, że niby gotycki kawałek Ciryam zły, a za to byle umca umca GaGi lepsze.
Koleżanko, ten utwór nawet w kategoriach gotyckich to jest totalna padaka :lol: Osobiście na tzw. gotyku zjadłem dobrych kilka lat temu zęby; w zasadzie każdy utwór z choćby KARYKATURALNEGO debiutu Artrosis jest lepszy niż TO. Zresztą tamto to było 15 lat temu-więc tym gorzej dla Ciryam. Laska może i jest fajna w realu jak mówisz, nie wiem, nie mam ochoty poznać, ale ma beznadziejny akcent (ta końcówka "tajemnicy"- brrrr), beznadziejny głos (czyste śpiewanie to nie wszystko) i pisze beznadziejne teksty (jak mniemam to ona). Ale już pal licho wokal- muzycznie to jest jeszcze większy dramat :lol: PROGRESSIVE GOTHIC :lol: :lol: :lol: Wobec tego, ogłaszam konkurs- proszę o typy utworów z całej historii muzyki które byłyby gorsze od tego Ciryam ;)
NP:
Obrazek

Furia- Płoń

Obrazek

Furia- Halny

Obrazek

Furia- Huta Laura/Katowice/Królewska Huta
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Lacuna Coil - Comalies. Świetne.
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

panzerschreck pisze:
Stokrotka pisze:
Koleżanko, ten utwór nawet w kategoriach gotyckich to jest totalna padaka :lol: Osobiście na tzw. gotyku zjadłem dobrych kilka lat temu zęby; w zasadzie każdy utwór z choćby KARYKATURALNEGO debiutu Artrosis jest lepszy niż TO. Zresztą tamto to było 15 lat temu-więc tym gorzej dla Ciryam. Laska może i jest fajna w realu jak mówisz, nie wiem, nie mam ochoty poznać, ale ma beznadziejny akcent (ta końcówka "tajemnicy"- brrrr), beznadziejny głos (czyste śpiewanie to nie wszystko) i pisze beznadziejne teksty (jak mniemam to ona). Ale już pal licho wokal- muzycznie to jest jeszcze większy dramat :lol: PROGRESSIVE GOTHIC :lol: :lol: :lol: Wobec tego, ogłaszam konkurs- proszę o typy utworów z całej historii muzyki które byłyby gorsze od tego Ciryam ;)
NP:
Obrazek

Furia- Płoń

Obrazek

Furia- Halny

Obrazek

Furia- Huta Laura/Katowice/Królewska Huta
Kolego! Ok, podałeś argumenty, z którymi na pewno sporo osób się zgodzi, ja jednak pozostaję przy swoim zdaniu - podoba mi się ten kawałek i cała płyta tego zespołu. Koniec. Kropka. ;-)
PS. pewien paradkos - napisałeś, że "w ciszy" Ciryamu to najgorszy kawałek jaki w życiu słyszałeś, a potem zacząłeś wymieniać jeszcze słabsze kawałki.
Pozdrawiam. ;-)
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek
Deleted User 357

Obrazek
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

U mnie Exo nowe. Szczerze mówiąc..nie doszedłem nawet do połowy a już mi się ta płyta dłuży i męczy mnie jej słuchanie. Może po kilku przesłuchaniach będzie lepiej, ale na razie jest średnio.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

pierwszy kawałek jest mistrzowski też mnie na początku męczyła teraz już absolutnie nie :) Nanking też świetny, Burn Hollywood Burn, narazie po kawałkach nie znam, ale coraz bardziej mi się podoba. O wiele lepsza płyta od Nevermore nowego, strasznie zawiedziony jestem The Obsidian Consipracy
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

No to widzę, że trzeba na miasto wziąć trochę nowości - Nevermore, Exo i Pain of Salvation. Akurat po Nevermore poziomu "This Godless Endeavor" się nie spodziewam, bo raz, że słyszałem zajawki a dwa wystarczy poczytać co Loomis mówił o płycie i połączyć to z faktem Wichersa jako producenta :neutral: Ale tytułowy, którego wczoraj posłuchałem b. fajny. Exodus zewsząd czytam, że coraz bardziej przynudza, także z obawami podchodzę. Chociaż "Exhibit A" jak ostatni raz słuchałem (nie wiem kiedy to było co prawda :P ) to zajebiście mi nadal pasował.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

na Obsidian riffy są tak bezpłciowe że szok... a Exodus jest za długi ale są świetne kawałki i ogólnie mi się podoba obecnie nanking i pierwsza chyba najbardziej, bardzo dobra płyta w moim odczuciu
Deleted User 357

Artur pisze:Pain of Salvation.
Płyta roku jak na razie.

Exo raz słuchałem i brzmi dobrze, ale chyba rzeczywiście za długa, ciężko ją łyknąć na raz. Za Nevermore się właśnie zabieram.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Ja nie ogarniam na razie tego NM nowego. Brzmienie jakieś nie takie. Warrel'a wiadomo fajnie posłuchać, ale muzyka jakoś mi nie siedzi. Tzn, fajnych kilka momentów jest ale tak ogólnie bez szału chyba.

Może to trza głośniej słuchac? :j :f

Ale fajne wydanie ma być tego albumu ( Album na 12" + covery na 7" ), choć ja bym wolał chyba zamiast tej 7'' CD jak to było z solowym Warrel'em
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

warrel brzmi super muzyka słaba
Deleted User 357

Obrazek
No rewelacja.

A Nevermore po 1 przesłuchaniu marny raczej, jedynie tytułowy mi się jakoś wkręcił bardziej.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Obrazek

kurde no, do Gdańska...?
ODPOWIEDZ