kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Entombed- Wolverine Blues
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ach, świetne są te słuchawki
Czyli ile dałeś? Kupując słuchawki półtora roku temu właśnie mocno się wahałem, czy nie brać Porta Pro, ale w końcu wziąłem Sennheiser PX100.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

130 w takim sklepie dla audiofilów we Wrocku
W Saturnie kosztują 190.
Cena ok, normalna po prostu: http://www.allegro.pl/item1048113712_ko ... ancja.html
Ogólnie nie warto w ogóle kupować jakichś multimedialnych rzeczy po sklepach, choć oczywiście lepiej jeśli cena ta sama, jak w Twoim przypadku
Rozpieprzają mnie te promocje w MM, Avansach itp, wszystko na allegro chodzi taniej o paręnaście, parędziesiąt procent taniej nieraz...
Who cares?panzerschreck pisze:W Saturnie kosztują 190.
Ogólnie nie warto w ogóle kupować jakichś multimedialnych rzeczy po sklepach, choć oczywiście lepiej jeśli cena ta sama, jak w Twoim przypadku
Rozpieprzają mnie te promocje w MM, Avansach itp, wszystko na allegro chodzi taniej o paręnaście, parędziesiąt procent taniej nieraz...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Jakoś nie chciałbym takiego sprzętu kupować przez allegro
Podróbkę zapewne dałoby się odróżnić, więc to jakoś by mi snu z powiek nie spędzało, ale to oczekiwanie i myśli o transporcie (po pracy w DHL jestem trochę przewrażliwiony
) by mnie irytowało
No i ewentualna gwarancja to po prostu pójście do sklepu i nie ścieranie się z wysyłką- dlatego ta cena mnie ucieszyła (jeszcze kilka miesięcy temu znajomy je kupił za dychę więcej w tym samym sklepie). A powiedz mi, jak te Sennki, bo je też brałem pod uwagę, to chyba standardowy dylemat w powiedzmy, że podobnym przedziale cenowym 
A Saturn czy MM to rzecz jasna istnieją tylko dla płyt
A Saturn czy MM to rzecz jasna istnieją tylko dla płyt
Ja mam wszystko z allegro- monitor, kolumny, xboksa (używany), zegarek.. itp. Aha, dobra, to już się pochwalę moim nowym sprzętem:panzerschreck pisze:Jakoś nie chciałbym takiego sprzętu kupować przez allegro Podróbkę zapewne dałoby się odróżnić, więc to jakoś by mi snu z powiek nie spędzało, ale to oczekiwanie i myśli o transporcie (po pracy w DHL jestem trochę przewrażliwiony ) by mnie irytowało
Iriver Spinn
Ogólnie super, ale ma mankamenty typowe dla przebajerowanych sprzętów. Dźwięk super, mocy ma aż za dużo, bo na Senkach 25/40 to już głośno, więc spokojnie uciągnie jakieś większe słuchawki.
Filmy da się swobodnie oglądać, ekranik śliczny. Nawet soft Iriver rippuje filmy z napisami
Ale trochę taki lanserski jest, aż za bardzo
Za wiele nie powiem, oprócz tego, że dla mnie dźwięk super. Nie mam wielkiej skali porównawczej, Portę Pro testowałem tylko w jakimś sklepie, na szybko i wziąłem Senki w końcu, ale wtedy były tańsze sporo, więc o ile dobrze pamiętam, to zadecydowałopanzerschreck pisze:A powiedz mi, jak te Sennki, bo je też brałem pod uwagę, to chyba standardowy dylemat w powiedzmy, że podobnym przedziale cenowym
Masz dożywotnią gwarancję?:P
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Mam, ale to aż tak fajnie podobno nie działa, no ale jestsyzygy pisze:
Masz dożywotnią gwarancję?:P
A jak to jest z tym, że słuchawki muszą się "rozgrzać"? Bo z tego co widzę jest w tej kwestii powiedzmy, że spór w doktrynie
No nie wiem, ja niby czułem jakąś różnicę, ale podejrzewam, że to efekt placebo byłpanzerschreck pisze:A jak to jest z tym, że słuchawki muszą się "rozgrzać"? Bo z tego co widzę jest w tej kwestii powiedzmy, że spór w doktrynie
aha, tzw. "wygrzewanie" sprzętu które dotyczy też głośników oczywiście, obejmuje także "przyzwyczajenie" się naszych uszu do nowego źródła dźwięku
czyli skoro sami to przyznają niektórzy audiofile, to może cały ten efekt to po prostu przyzwyczajenie się do sprzętu, a nie "upgrade" głośników po rozgrzaniu
Ogólnie to taka trochę śmieszna sprawa, nie wiem, co o tym sądzić w sumie.
Słuchaj uwaznie, może dojdziesz do jakichś wniosków
-
AnarchyMen
- -#Invader

No to jak się już tak chwalicie to powiem wam że kupuje ds-a za 150 zł lite 
Ja to mam szczęscie do konsol rok temu kupiłem za 150 ds-a sprzedałem za 330 potem kupiłem za 200 i sprzedałem za 400 ^^
Ja to mam szczęscie do konsol rok temu kupiłem za 150 ds-a sprzedałem za 330 potem kupiłem za 200 i sprzedałem za 400 ^^
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nine Inch Nails- Things Falling Apart
W sumie dość średnia to jest płyta, ale za 9.90 grzech było nie wziąć
W sumie dość średnia to jest płyta, ale za 9.90 grzech było nie wziąć
ja od jakiegoś roku bardzo mocno chwalę sobie:panzerschreck pisze:Obrazek
Ach, świetne są te słuchawkiI niesamowite jak tanio można je we Wrocławiu kupić

ale jakoś po wakacjach chyba zainwestuje jeszcze w coś bardziej "domowego". Te na "miasto" są super.
A z płytowych zdobyczy to ostatnio:
BLACK SABBATH Master of Reality LP (cholera, dostałem w prezencie, no i teraz już nie ma przebacz, czas zainwestowac w gramofon...a tyle się broniłem
MGŁA Mdłości + Further Down the Nest CD
KRIEGSMASCHINE Altered States of Divinity CD
KILLING JOKE Pandemonium CD
ŚWIETLIKI Złe Misie CD
TOM WAITS Small Change CD
TOM WAITS Glitter and Doom Live 2CD
THE FLAMING LIPS Embryonic CD
Jazz is not dead, it just smells funny.
I jak? Warto? Jakie wrażenia po obejrzeniu?Kronos pisze:U2 360 At The Rose Bowl DVD
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Zdecydowanie warto.I jak? Warto? Jakie wrażenia po obejrzeniu?
-
Deleted User 2868
Dla mnie to jest rewelacja, już same ujęcia sceny jak i cały koncert powalają. Do tego wersja w polskiej cenie kosztuje tylko 40 zł, więc zdecydowanie warto. Z łezką w oku wspominam koncert w Chorzowietomtomala pisze:I jak? Warto? Jakie wrażenia po obejrzeniu?
Dzięki za info! Ja mam co prawda parę doskonałych bootów z tej trasy ale zawsze nie ma to jak profesjonalne wydawnictwo. Pytanie może głupie - czy to wydanie za 40 zł jest tożsame z tymi polskimi wydawnictwami płyt CD? Czyli poza płytą nie ma nic?
-
Deleted User 2868
Tak, poza płytą jest jedynie dwustronnicowa wkładka. Warto kupić wersję deluxe ze względu na drugą płytę z wieloma ciekawymi dokumentami, wybranymi najlepszymi materiałami z trasy itd. Jest tam również New Year's Day z Chorzowa
Niestety nie było mnie na nią stać 
No to mnie przekonałeś, że warto to deluxe kupić.
-
Deleted User 2868
Tutaj masz napisane co dokładnie znajduje się na drugiej płycie
Sam teraz trochę żałuje, że nie kupiłem tej wersji deluxe