Sabaton - Polska 2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
Re: Sabaton - Polska 2010
W niedz. 16 maja o godz. 20.00 w gdyńskim klubie Rockz przy ul. Warszawskiej 5 odbędzie się release party nowego albumu walecznych Szwedów z grupy SABATON, którego oficjalna premiera przypada na 21 maja, a jego tytuł to Coat Of Arms. Specjalnym gościem imprezy, a zarazem jej prowadzącym będzie Pär Sundström, czyli basista i lider zespołu! Bilety w ściśle limitowanej liczbie 130 sztuk kosztują 13 PLN i dostępne są od pon. 10 maja wyłącznie w klubie. Kilka godzin przed imprezą, tzn. o godz. 16.00, w Rockz odbędzie się zamknięte spotkanie dla mediów (w sprawie akredytacji należy e-mailowo lub telefonicznie zgłaszać się do klubu), również z udziałem Pära Sundströma, na którym będzie można posłuchać płyty Coat Of Arms, artysta zaś chętnie odpowie na pytania dotyczące poszczególnych utworów. Będzie można także dowiedzieć się ciekawych rzeczy odnośnie nadchodzących koncertów zespołu SABATON w Polsce, z których pierwszy odbędzie się już w pt. 4 czerwca w monumentalnej scenerii Zamku w Malborku, a każdy uczestnik tego wspaniałego wydarzenia może mieć nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wśród tłumu publiczności wypatrzy siebie na oficjalnym DVD, na które materiał SABATON planuje zarejestrować właśnie podczas Coat Of Arms Malbork Feast!
Obecnych i przyszłych wielbicieli twórców m.in. słynnego "40:1" zapewne zelektryzuje informacja, że SABATON właśnie został włączony do elitarnego składu brytyjskiej edycji festiwalu SONISPHERE, który w tym roku odbędzie się na przełomie lipca i sierpnia, a jego gwiazdami będą m.in. IRON MAIDEN, RAMMSTEIN, ALICE COOPER, ALICE IN CHAINS, SLAYER I EUROPE - trudno o większą nobilitację dla zespołu rockowego niż zaproszenie go do tak prestiżowego grona!
SABATON ma w zwyczaju kończyć swoje fenomenalne koncerty piosenką o tematyce niemilitarnej, np. "Metal Crue", która jest hołdem złożonym przez nich zespołom rockowym i metalowym, jakie wywarły najmocniejszy wpływ na ich twórczość i fascynacje muzyczne. Trwają spekulacje, czy występ w Malborku po raz pierwszy w Polsce po wydaniu nowego albumu nie zakończy się utworem, który się na nim znalazł, tzn. "Metal Ripper". W tym przypadku jest to swoista gra prowadzona ze słuchaczami, którzy mogą wytropić tu mnóstwo cytatów ze znanych piosenek innych artystów, na co trochę ironicznie wskazuje tytuł oznaczający "metalowego rzeźnika", ale i "metalowego zrzynacza" - możliwe także, że pobrzmiewa tu krytyka wszechobecnego w internecie piractwa muzycznego. Oczywiście wspomnianego utworu również będzie można posłuchać w gdyńskim klubie Rockz już w najbliższy weekend.
www.youtube.com/watch?v=I7UZ5RrV_Tw
COAT OF ARMS MALBORK FEAST: SABATON, BLAZE BAYLEY (ex-IRON MAIDEN), TURBO, LONT
Zamek w Malborku, pt. 4 czerwca, wstęp od 19.00, start o 20.00
koncert pod patronatem burmistrza Malborka
bilety: 70 PLN / 85 PLN, dostępne w sieci Eventim i kilkuset ich placówkach w całej Polsce (pełna lista tych miejsc na Eventim.pl), np. Media Markt, Saturn, EMPiK, Kolporter, Ruch, a także w Miejskim Domu Kultury w Malborku oraz Malbork Welcome Center
COAT OF ARMS RELEASE PARTY (gość specjalny: Pär Sundström)
klub Rockz, Gdynia, ul. Warszawska 5, niedz. 16 maja, start o 20.00
bilety ściśle limitowane do 130 sztuk: 13 PLN, dostępne wyłącznie w klubie od pon. 10 maja
Obecnych i przyszłych wielbicieli twórców m.in. słynnego "40:1" zapewne zelektryzuje informacja, że SABATON właśnie został włączony do elitarnego składu brytyjskiej edycji festiwalu SONISPHERE, który w tym roku odbędzie się na przełomie lipca i sierpnia, a jego gwiazdami będą m.in. IRON MAIDEN, RAMMSTEIN, ALICE COOPER, ALICE IN CHAINS, SLAYER I EUROPE - trudno o większą nobilitację dla zespołu rockowego niż zaproszenie go do tak prestiżowego grona!
SABATON ma w zwyczaju kończyć swoje fenomenalne koncerty piosenką o tematyce niemilitarnej, np. "Metal Crue", która jest hołdem złożonym przez nich zespołom rockowym i metalowym, jakie wywarły najmocniejszy wpływ na ich twórczość i fascynacje muzyczne. Trwają spekulacje, czy występ w Malborku po raz pierwszy w Polsce po wydaniu nowego albumu nie zakończy się utworem, który się na nim znalazł, tzn. "Metal Ripper". W tym przypadku jest to swoista gra prowadzona ze słuchaczami, którzy mogą wytropić tu mnóstwo cytatów ze znanych piosenek innych artystów, na co trochę ironicznie wskazuje tytuł oznaczający "metalowego rzeźnika", ale i "metalowego zrzynacza" - możliwe także, że pobrzmiewa tu krytyka wszechobecnego w internecie piractwa muzycznego. Oczywiście wspomnianego utworu również będzie można posłuchać w gdyńskim klubie Rockz już w najbliższy weekend.
www.youtube.com/watch?v=I7UZ5RrV_Tw
COAT OF ARMS MALBORK FEAST: SABATON, BLAZE BAYLEY (ex-IRON MAIDEN), TURBO, LONT
Zamek w Malborku, pt. 4 czerwca, wstęp od 19.00, start o 20.00
koncert pod patronatem burmistrza Malborka
bilety: 70 PLN / 85 PLN, dostępne w sieci Eventim i kilkuset ich placówkach w całej Polsce (pełna lista tych miejsc na Eventim.pl), np. Media Markt, Saturn, EMPiK, Kolporter, Ruch, a także w Miejskim Domu Kultury w Malborku oraz Malbork Welcome Center
COAT OF ARMS RELEASE PARTY (gość specjalny: Pär Sundström)
klub Rockz, Gdynia, ul. Warszawska 5, niedz. 16 maja, start o 20.00
bilety ściśle limitowane do 130 sztuk: 13 PLN, dostępne wyłącznie w klubie od pon. 10 maja
We Wrocławiu Sabaton nie zagra. wROCK for Freedom został odwołany!
"W związku z trwającym stanem zagrożenia powodziowego oraz nieustabilizowaną sytuacją pogodową organizatorzy, w porozumieniu ze służbami porządkowymi Wrocławia, podjęli decyzję o odwołaniu festiwalu wROCK for Freedom.
Festiwal miał się odbyć w dniach 4,5 czerwca na wrocławskiej Wyspie Słodowej."
http://www.wrockfest.pl/2010/02/sabaton ... m-5-06-10/
"W związku z trwającym stanem zagrożenia powodziowego oraz nieustabilizowaną sytuacją pogodową organizatorzy, w porozumieniu ze służbami porządkowymi Wrocławia, podjęli decyzję o odwołaniu festiwalu wROCK for Freedom.
Festiwal miał się odbyć w dniach 4,5 czerwca na wrocławskiej Wyspie Słodowej."
http://www.wrockfest.pl/2010/02/sabaton ... m-5-06-10/
6.06.2010, Teren "Wojskowej Akedemii Technicznej"
Wstęp: 12:00
Koncerty:
Neuronia (13:00-13:25)
Silver Samurai (13:45-14:10)
Pathology (14:30-15:10)
Horrorscope (15:30-16:10)
Born Again (16:30-17:10)
Grail Knights (17:30-18:20)
Blaze Bayley (18:40-19:50)
U.D.O (20:10-21:20)
Sabaton (21:40-23:00)
Wstęp: 12:00
Koncerty:
Neuronia (13:00-13:25)
Silver Samurai (13:45-14:10)
Pathology (14:30-15:10)
Horrorscope (15:30-16:10)
Born Again (16:30-17:10)
Grail Knights (17:30-18:20)
Blaze Bayley (18:40-19:50)
U.D.O (20:10-21:20)
Sabaton (21:40-23:00)
Chcemy, aby zespół rockowy „Sabaton” zrobił utwór o ks. Popiełuszko i jego heroizmie. Zaapelujmy o to razem!
6 czerwca jest beatyfikacja ks. Jerzego. Tego samego dnia wystąpi w Warszawie szwedzki zespół „Sabaton”. Jego utwory o Powstaniu Warszawskim, polskich bohaterach walczących pod Wizną w 1939 i pod Monte Cassino powstały, bo ludzie zgłosili im takie tematy.
Nasz cel: żeby 6 czerwca "Sabaton" odpowiedział na nasz apel! Dlatego głosuj na http://www.PLjestNAJ.pl !
Powiadom o akcji swoich przyjaciół i znajomych!
http://www.PLjestNAJ.pl
- Elevatorman
- -#Clansman

ale żal 
hmmm, "Polska jest najważniejsza" to hasło wyborcze Jarka K. Czyżby PiS za tym stało? Zresztą czy PiS czy nie PiS i tak akcja po prostu smutna. Tylko w Polsce takie rzeczy... Może im jeszcze zaproponują wykonywanie hymnu Polski na Euro 2012.... 
to akurat już sobie pewnie Górniak zaklepała 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Znając zespół Sabaton to jeszcze mogą podłapać temat i będzie dobra zlewa. 
Jako Wierny i Prawdziwy Fan Sabaton, odbyłem dziś wyprawę na dalekie Stare Bemowo, gdzie w dniu jutrzejszym rozpocznie się wspaniały festiwal Military Camp Festival. Jakież wielkie moje zdziwienie było gdy zobaczyłem scenę. Spodziewałem się, że określenie położenia festiwalu "przy klubie Progresja" oznaczać będzie stadion WATu znajdujący się za ową Progresją. Okazało się jednak, że festiwal naprawdę odbędzie się *obok* klubu Progresji, a dokładniej pomiędzy nią a biblioteką WATu. Wszystko na załączonych zdjęciach. Wiem, że moja rada jest dosyć spóźniona, ale nie polecam nikomu kupnabiletu na ten festiwal, gdyż wszystko będzie można usłyszeć i zobaczyć bez kupowania biletu. O ile kiedy Sabaton grał w Amfiteatrze Bemowo im. Michaela Jacksona mieliśmy doskonały dźwięk, ale tylko prostopadły widok na scenę, o tyle teraz widok będzie idealnie na wprost. I to za darmo!
oto moje zdjęcia sceny:

Dodatkowo udało mi się zrobić zdjęcia z muzykami grupy Sabaton. Niestety w wyniku silnych emocji, zapomniałem z nimi porozmawiać o piosence dedykowanej księdzu Jerzemu.

Dodatkowo koncert będzie kręcony przez pana Raginisa, który kręcił się przy scenie.
oto moje zdjęcia sceny:

Dodatkowo udało mi się zrobić zdjęcia z muzykami grupy Sabaton. Niestety w wyniku silnych emocji, zapomniałem z nimi porozmawiać o piosence dedykowanej księdzu Jerzemu.

Dodatkowo koncert będzie kręcony przez pana Raginisa, który kręcił się przy scenie.
ale było!
Żeby było śmieszniej to bardziej się cieszę na Alestorm - High Seas&Low Lands Tour z Tyrem i Heidevolkiem był genialny 
A że "przy okazji" będzie Sabaton to też fajnie
chociaż ich ostatni koncert w Krakowie mnie trochę zawiódł.

A że "przy okazji" będzie Sabaton to też fajnie
"Just like a mirror reflecting the moves of your life and in the river reflections of me"
Sabaton na swojej stronie podał, że nagrywają jakąś piosenkę w studiu i teledysk też jakiś robili. Ciekawe czy chodzi o zrobienie teledysku do drugiego singla z albumu, czy jakaś niespodzianka - nowy utwór.... ktoś coś wie więcej ??
EDIT: kusi mnie żeby się wybrać na któryś koncert w listopadzie, ostatni album grupy pozamiatał jak dla mnie
EDIT: kusi mnie żeby się wybrać na któryś koncert w listopadzie, ostatni album grupy pozamiatał jak dla mnie
Będę w Krk albo w Kato:)
Wie ktoś, czy Sabaton będzie w Grudniu we Wrocławiu razem z TSA i Acid Drinkers w Hali Orbit?
Na szczęście nie. I koncert odbędzie się w nowym klubie pod kinem Helios (tam gdzie w zeszłym roku przez kilka miesięcy działała pralnia kasy o nazwie XO).
Jakoś szczególnie ich nie lubię, ale fajnie jakby byli.
Dzięki za info.
Dzięki za info.
Dzięki temu bilety są tańsze. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 30-35 zł.
nie podobno tylko tak.Kronos pisze:Podobno katowicki koncert wyprzedany
ale możesz wygrać bilet:
więcej info na stronie www.sabaton.pl
już nie mam tu najwięcej postów