Chyba raczej nie bardzo. Tylko Brusio!IM_Power pisze:ale pod warunkiem gościnnego udziału Blaza'e BayleyaKai. pisze:ttomasz pisze: Sign of the Cross ...Poezja
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
-
Deleted User 2259
Co będzie to będzie,setlist nie zmieniają więc tylko 1 wieczór napięcia nie to co Dream Theater.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Myślę, że poniższy set jest całkiem prawdopodobny, przynajmniej w sporej części:
Be Quick Or Be Dead
Wrathchild
These Colours Don't Run
The Reincarnation of Benjamin Breeg
El Dorado
The Wicker Man
Brave New World
Paschendale
No More Lies
Hallowed Be Thy Name
Fear of The Dark
Iron Maiden
---------------
2 Minutes To Midnight
The Number of The Beast
Run To The Hills
Be Quick Or Be Dead
Wrathchild
These Colours Don't Run
The Reincarnation of Benjamin Breeg
El Dorado
The Wicker Man
Brave New World
Paschendale
No More Lies
Hallowed Be Thy Name
Fear of The Dark
Iron Maiden
---------------
2 Minutes To Midnight
The Number of The Beast
Run To The Hills
raczej do jutra ranaJack pisze:Ja czekam z niecierpliwością do wieczora większą niż do odliczania.
ile osób tyle setlist i życzeń
zajebiście jakby od Be Quick zaczęli - zawsze mi sie to marzyło
ta co podał Wicker niezbyt mi się podoba, jestem osobiście zainteresowany, bo zobaczę ten set, z tego setu nie widziałem na żywo tylko Wicker Man i Be Quick or Be Dead i oczywiście nowego kawałka... w sumie mało, choć BQOBD to oczywiście bardzo duży plus, fajnie będzie jeszcze sobie Paschendale przypomnieć po 7 latach, a tak poza tym to trochę bieda
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Set Wickera bardzo dobry, ale nie ma chyba bata żeby na trasie typu best of nie było Troopera. No i wielka szkoda jeśli nie będzie nic z ery Blejza...
-
AnarchyMen
- -#Invader

Wiceker bez Aces Hight i Troopera też się nie obędzie 
mówię -niepotrzebne jest to No More Lies, Clansman byłby dla tego setu wręcz jak tlen, w tym utworze jest najwięcej takiego melodyjnego heavy z kawałków począwszy od płyty No Prayer for Dying do dziś...poza tym te dwa utwory z A Matter trochę bez sensu, jeden z nich zamienić na coś z 7th Sona i byłoby przyjemniej ..a Trooper chyba będzie
Wydaje mi się że raczej na pewno zaczną od Be Quick Or Be Dead no bo szczerze mówiąc z tych utworów które są prawdopodobne żaden poza The Wicker Man się w sumie nie nadaje na start (no może jeszcze Wrathchild).
No ale w tym cały sęk że to nie jest trasa Best of the Beast tylko trasa miała być poświęcona najnowszym dokonaniom Iron Maiden.
Za jakiś czas zrobią nam trasę The Greatest Hits ;] i kto śie ucieszy - Małolaty które rozpoczęły przygodę od DoD bleah
Za jakiś czas zrobią nam trasę The Greatest Hits ;] i kto śie ucieszy - Małolaty które rozpoczęły przygodę od DoD bleah
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Aha, poza tym na próbach podobno ćwiczyli 'Brighter Than A Thousand Suns' wiec całkiem możliwe, że zagrają go zamiast np. 'Benjamina Breega' - jak dla mnie byłaby to wielka zmiana na plus, bo to mój ulubiony numer z AMOLAD. 
A co do starych kawałków to od tego była poprzednia trasa. Następna (tzn. po albumowej w przyszłym roku) będzie nawiązywała do 'Maiden England' i wtedy zagrają pewnie więcej numerów z SIT i SSOASS.
Oby nie grali 'Troopera'... Uciekające kolorki z powodzeniem go zastąpią.IM_Power pisze:mówię -niepotrzebne jest to No More Lies, Clansman byłby dla tego setu wręcz jak tlen, w tym utworze jest najwięcej takiego melodyjnego heavy z kawałków począwszy od płyty No Prayer for Dying do dziś...poza tym te dwa utwory z A Matter trochę bez sensu, jeden z nich zamienić na coś z 7th Sona i byłoby przyjemniej ..a Trooper chyba będzie
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 2:05 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro nastanie światłość i wszystko będzie jasne 
"Brighter " rządzi totalnie - liczę na Paschendale i potężną pirotechnikę, NIE ZREZYGNUJĄ Z "Troopa" - no i w kontekście wydarzeń amerykańskich 2005 (OzzFest) - "Kolorki" powinły się pojawić.... 
ja tam Troopera też bym odpuścić, widziałem go już 4 razy na żywo i choć uważam go za totalny klasyk i najlepszy utwór IM na żywo (dużo lepszy na żywo niż Aces High czy Number of the Beast) to faktycznie mogliby go czymś zastąpić...tyle że to coś to nie conajwyżej niezłe Kolorki a np. Die With Your Boots On czy The PrisonerWICKER MAN pisze:Aha, poza tym na próbach podobno ćwiczyli 'Brighter Than A Thousand Suns' wiec całkiem możliwe, że zagrają go zamiast np. 'Benjamina Breega' - jak dla mnie byłaby to wielka zmiana na plus, bo to mój ulubiony numer z AMOLAD.
Oby nie grali 'Troopera'... Uciekające kolorki z powodzeniem go zastąpią.IM_Power pisze:mówię -niepotrzebne jest to No More Lies, Clansman byłby dla tego setu wręcz jak tlen, w tym utworze jest najwięcej takiego melodyjnego heavy z kawałków począwszy od płyty No Prayer for Dying do dziś...poza tym te dwa utwory z A Matter trochę bez sensu, jeden z nich zamienić na coś z 7th Sona i byłoby przyjemniej ..a Trooper chyba będzieA co do starych kawałków to od tego była poprzednia trasa. Następna (tzn. po albumowej w przyszłym roku) będzie nawiązywała do 'Maiden England' i wtedy zagrają pewnie więcej numerów z SIT i SSOASS.
ps.skąd info o trasie opartej na Maiden England, czy to jest pewne?
Mam nadzieję, że takie setlisty pojawią sie też w przyszłym roku...ahh Pashendale, Brave New World i inne kawałki z ostatnich płyt 
Chciałbym usłyszeć jeszcze live Infinite Dreams i CSIT - i po tym mogę wysłać Panów na zasłużoną emeryturę 
M.
M.
- krzysztof.
- -#Prodigal son

beaviso pisze: Infinite Dreams i CSIT
o tak, do tego jeszcze raz Ancient marinera
nie wierzę że nie będzie Troopera 
Setlista Wickera jest jak spełnienie marzeń, szczególnie piosenka Wicker Man - po 7 latach wciąż mam dreszcze jak oglądam Rock in Rio
Jeszcze mam pytanko do Wicker Mana:
Z jakiego powodu obstawiłeś Be quick or be dead na opener? Z tego że jest to jeden z najlepszych openerów który od 17 lat nie był openerem
?
W 2003 roku podobnego typu trasę zaczęli od Numbera co według mnie było mało fajne, dobre jest takie pierdolnięcie na początek jak Aces High czy Be quick
Setlista Wickera jest jak spełnienie marzeń, szczególnie piosenka Wicker Man - po 7 latach wciąż mam dreszcze jak oglądam Rock in Rio
Jeszcze mam pytanko do Wicker Mana:
Z jakiego powodu obstawiłeś Be quick or be dead na opener? Z tego że jest to jeden z najlepszych openerów który od 17 lat nie był openerem
W 2003 roku podobnego typu trasę zaczęli od Numbera co według mnie było mało fajne, dobre jest takie pierdolnięcie na początek jak Aces High czy Be quick
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Juz dawno temu było powiedziane, ze kolejna trasa (po przyszłorocznej albumowej) będzie tournee historycznym wiec to jasne, ze ma nawiązywać do "Maiden England", zarówno jeśli chodzi o scenografie, jak i dobór utworów. Zresztą Bruce w tourbooku SBIT zapowiada, ze kolejna trasa historyczna rozmachem przebije wszystko co zrobili do tej pory. Myślę, ze doczekamy się jej w 2012, albo 2013 roku.IM_Power pisze:ps.skąd info o trasie opartej na Maiden England, czy to jest pewne?
To ,że rozmachem przebiję wszystko co do tej pory, to zawsze tak mówią ,zresztą nie tylko oni ,no nic pożyjemy -zobaczymy
ps.szczerze bym wolał by Ironi na kilka lat nie ogłaszali co będą robić bo to trochę zabija wszelkie niespodzianki, Steve kiedyś mówił , że nie lubi internetu z tego względu ,że ludzie przez internet znają set przed koncertem,a nie jak kiedyś...ale sami nieraz jako zespół nie wiem czy to przez Roda czy sami z siebie trochę psują klimat czekania na trasy,płyty
ps.szczerze bym wolał by Ironi na kilka lat nie ogłaszali co będą robić bo to trochę zabija wszelkie niespodzianki, Steve kiedyś mówił , że nie lubi internetu z tego względu ,że ludzie przez internet znają set przed koncertem,a nie jak kiedyś...ale sami nieraz jako zespół nie wiem czy to przez Roda czy sami z siebie trochę psują klimat czekania na trasy,płyty