Budziol, nie przeginasz z obrażaniem symboli religijnych? Po Tobie się akurat nie spodziewałem :/Budziol pisze:a coz to za panienka mnie straszysz ?Nocny Jastrząb pisze:Błagaj Synu o przebaczenie, albowiem bluźnisz!Budziol pisze:brawo za wyrzucenie Troopera i RTTH
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
szatanista
- -#Long distance runner

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 11:41 pm przez szatanista, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczerze to co to za odwaga? przesadzacie trochę, jak dla mnie to idą okresowo, najpierw 4 pierwsze płyty , potem lata 80 ze wskazaniem na Powerslave ,teraz trasa oparta na utworach z lat 2000-2006 ...ja tam wolę sety mieszane, jest więcej niespodzianek ,coś jak na trasie Ed Hunter, zresztą mówiąc szczerze to Bruce mówił ,że set ma być oparty na całej historii IM,więc coś nie tak. Nie uważam ,by ktoś kto nie wyobraża sobie koncertu bez hitów był gorszym fanem. Set byłby ciekawszy gdyby zamiast Wicker Man ,No More Lies ,Wildest Dreams i These Colours Don't Run zagrali jakieś starsze utwory, czy to z lat 80 czy choćby z czasów Blaza.
Poza tym Polacy sami skandowali Fear of the Dark w Chorzowie na koncercie gdzie miały być utwory tylko z lat 1980-1983 więc nie ma co się wywyższać,że My Europejczycy tacy wspaniali, jak coś to niektóre Narody Europejskie . Właśnie liczę ,że w Budapeszcie zjedzie się dużo publiki z krajów bałkańskich i to będzie pierwszy koncert na jakim będe z naprawdę dobrą publiką.
A set mi się podoba,ale już nie przesadzajmy z jego wybitnością .
Poza tym Polacy sami skandowali Fear of the Dark w Chorzowie na koncercie gdzie miały być utwory tylko z lat 1980-1983 więc nie ma co się wywyższać,że My Europejczycy tacy wspaniali, jak coś to niektóre Narody Europejskie . Właśnie liczę ,że w Budapeszcie zjedzie się dużo publiki z krajów bałkańskich i to będzie pierwszy koncert na jakim będe z naprawdę dobrą publiką.
A set mi się podoba,ale już nie przesadzajmy z jego wybitnością .
Artykuł przytoczony przez Wickera faktycznie jest "typowo amerykański", ale na szczęście większość komentarzy (przynajmniej na aktualnie pierwszych 2 stronach) jest przychylna setowi. Tylko paru gości marudzi, jeden zastanawia się nawet, jak mogli z setu usunąć Troopera, RTTH i... Icarusa
Gościu chyba przez 25 lat był zahibernowany.
Jak patrzę na tą publiczność, na ich cieniutką reakcję gdy Maiden wybiega na scenę przy dźwiękach WickerMana, to aż żal cztery litery ściska - pewnie Japończycy byliby bardziej żywiołowi od tych rednecków, hehe.
Wcześniej nie myślałem o zobaczeniu Maiden w 2010 - bo wybitnie nie pasują mi organizacyjnie europejskie terminy. Ale po poznaniu setlisty po prostu żałuję, cholernie żałuję, że ich nie zobaczę!
M.
Jak patrzę na tą publiczność, na ich cieniutką reakcję gdy Maiden wybiega na scenę przy dźwiękach WickerMana, to aż żal cztery litery ściska - pewnie Japończycy byliby bardziej żywiołowi od tych rednecków, hehe.
Wcześniej nie myślałem o zobaczeniu Maiden w 2010 - bo wybitnie nie pasują mi organizacyjnie europejskie terminy. Ale po poznaniu setlisty po prostu żałuję, cholernie żałuję, że ich nie zobaczę!
M.
Bez przesady a poza tym tak się mówi ,,najświętsza panienkaszatanista pisze:Budziol, nie przeginasz z obrażaniem symboli religijnych? Po Tobie się akurat nie spodziewałem :/Budziol pisze:a coz to za panienka mnie straszysz ?Nocny Jastrząb pisze: Błagaj Synu o przebaczenie, albowiem bluźnisz!
Ale oni są głupi ,,they wouldn't play classics then because bruce forgot the lyrics to the songs '' gasz
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 11:41 pm przez Jack, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie - przecież jak można słuchać wciąż i wciąż tego samego - nie podoba mi się taka postawa, ci ludzie chyba śpią. Myślę, że dla Amerykanów ten "progresywny" Maiden jest za trudny i tyle, choć wiele typowo czadowych rzeczy też grają: Wicker Man, Wildest Dreams, i kilka starych klasyków. Ja cenię u nich ten epicki i prog - metalowy komponent kompozycyjny, jestem bardzo zadowolony z setu.... Szkoda tylko, że nie ma "Big Edda" i pirotechniki.... Super światła, dużo zmian back - dropów no i kondycja artystyczna - byle tak dalej.
Mam nadzieję, że w Kanadzie fani bardziej "skumają" ten set koncertowy, Jankesi to Jankesi - oni chcę zawsze prosto, głupawo i głośno, taki KISS to wręcz ich wymarzony band, symbol mentalności i amerykańskiej rozrywki.... Nie dziwię się, że zawsze w Stanach podobał się EDDIE - ta marionetka do nich dociera zdecydowanie najprościej.
Aha - "El Dorado - live" KILZZZ!
Mam nadzieję, że w Kanadzie fani bardziej "skumają" ten set koncertowy, Jankesi to Jankesi - oni chcę zawsze prosto, głupawo i głośno, taki KISS to wręcz ich wymarzony band, symbol mentalności i amerykańskiej rozrywki.... Nie dziwię się, że zawsze w Stanach podobał się EDDIE - ta marionetka do nich dociera zdecydowanie najprościej.
Aha - "El Dorado - live" KILZZZ!
http://www.ironmaiden.com/index.php?cat ... cleid=1215
poziomem gry nie może się sbytnio różnić od Janicka
poziomem gry nie może się sbytnio różnić od Janicka
oj naprawdę, nie popadaj w paranojeszatanista pisze:Budziol, nie przeginasz z obrażaniem symboli religijnych? Po Tobie się akurat nie spodziewałem :/Budziol pisze:a coz to za panienka mnie straszysz ?Nocny Jastrząb pisze: Błagaj Synu o przebaczenie, albowiem bluźnisz!
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 11:40 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
szatanista
- -#Long distance runner

Nazwałeś Jezusa Chrystusa "panienką", kto tu jest paranoikiem...Budziol pisze:oj naprawdę, nie popadaj w paranojeszatanista pisze:Budziol, nie przeginasz z obrażaniem symboli religijnych? Po Tobie się akurat nie spodziewałem :/Budziol pisze: a coz to za panienka mnie straszysz ?
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 11:40 pm przez szatanista, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale wy wszyscy smieszni jestescie
do spowiedzi przed The numberem!
naprawdę straszne, a Ty masz nick szatanista, daj już spokój bo tylko OT z byle powodu.szatanista pisze:Nazwałeś Jezusa Chrystusa "panienką", kto tu jest paranoikiem...Budziol pisze:oj naprawdę, nie popadaj w paranojeszatanista pisze: Budziol, nie przeginasz z obrażaniem symboli religijnych? Po Tobie się akurat nie spodziewałem :/
tymczasem dobiegł końca koncert w Houston, drugi na trasie
Szaleństwo dla wszystkich : na miejsce Brighter Than A Thousand Suns wchodzi Wratchild

nawet tak nie żartuj
(niektórzy tu nie mają poczucia humoru :] )
a zamiast kolorów trooper
a zamiast kolorów trooper
Ja nie żartowałem 
zmienili setliste
no bez jaj, faktycznie to prawda
beznadziejna zmiana
no bez jaj, faktycznie to prawda
beznadziejna zmiana
A zamiast Paschendale jest Dance of death... :/ up the irons! :/
Wildest dreams wywalony, czy może ktoś z was wkleić play-listę z Houston... Może tak co wieczór będą zmiany! 
Zaraz się okaże że wraca RTTH, Trooper, Sanctuary..
Nieźle namieszali.. szkoda, bo ten set z Dallas był megadobry
Nieźle namieszali.. szkoda, bo ten set z Dallas był megadobry
01.The Wicker Man
02.Ghost Of The Navigator
03.Wrathchild
04.El Dorado
05.Dance Of Death
06.The Reincarnation Of Benjamin Breeg
07.These Colours Don't Run
08.Blood Brothers
09.Wildest Dreams
10.No More Lies
11.Brave New World
12.Fear Of The Dark
13.Iron Maiden
Encore:
14.The Number of the Beast
15.Hallowed Be Thy Name
16.Running Free
To jest set z Houston..Z niecierpliowścią czekam na dzisiejzsy koncert w San Antonio, moze znowu coś zmienią..
02.Ghost Of The Navigator
03.Wrathchild
04.El Dorado
05.Dance Of Death
06.The Reincarnation Of Benjamin Breeg
07.These Colours Don't Run
08.Blood Brothers
09.Wildest Dreams
10.No More Lies
11.Brave New World
12.Fear Of The Dark
13.Iron Maiden
Encore:
14.The Number of the Beast
15.Hallowed Be Thy Name
16.Running Free
To jest set z Houston..Z niecierpliowścią czekam na dzisiejzsy koncert w San Antonio, moze znowu coś zmienią..
to oni tak teraz cały czas będą zmieniać?
tylko,żeby Ghost został
tylko,żeby Ghost został
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

ciekawe czy zmiana Paschendale spowodowana jest tym ze Nicko sie pomylil w Dallas