Strasznie mnie denerwuje ten dzwiek gdy ogladam mecz...Budziol pisze:wuwuzele
The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Najlepiej wyłączyć dźwiękEmilio pisze: Strasznie mnie denerwuje ten dzwiek gdy ogladam mecz...
nie tylko CiebieEmilio pisze:Strasznie mnie denerwuje ten dzwiek gdy ogladam mecz...Budziol pisze:wuwuzele
skoro az na stronie MAIDEN sie ta ch#%*@na trabka znalazla
mnie doprowadza ten dźwięk od 1szego meczu
no, jakby chmara rozwścieczonych os, a nie ludzi siedziała na trybunach.
Our time will come! Oooo...
Credits to THE FINAL FRONTIER
1. Satellite 15.....The Final Frontier (Smith/Harris) 8:40
2. El Dorado (Smith/Harris/Dickinson) 6:49
3. Mother Of Mercy (Smith/Harris) 5:20
4. Coming Home (Smith/Harris/Dickinson) 5:52
5. The Alchemist (Gers/Harris/Dickinson) 4:29
6. Isle Of Avalon (Smith/Harris) 9:06
7. Starblind (Smith/Harris/Dickinson) 7:48
8. The Talisman (Gers/Harris) 9:03
9. The Man Who Would Be King (Murray/Harris) 8:28
10. When The Wild Wind Blows (Harris) 10:59
http://www.mega-media.nl/react.php?id=9141
1. Satellite 15.....The Final Frontier (Smith/Harris) 8:40
2. El Dorado (Smith/Harris/Dickinson) 6:49
3. Mother Of Mercy (Smith/Harris) 5:20
4. Coming Home (Smith/Harris/Dickinson) 5:52
5. The Alchemist (Gers/Harris/Dickinson) 4:29
6. Isle Of Avalon (Smith/Harris) 9:06
7. Starblind (Smith/Harris/Dickinson) 7:48
8. The Talisman (Gers/Harris) 9:03
9. The Man Who Would Be King (Murray/Harris) 8:28
http://www.mega-media.nl/react.php?id=9141
Czekam z niecierpliwością na tą piosenkę!!Zygmunt pisze:10. When The Wild Wind Blows (Harris) 10:59
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

większosc piosenek napisanych przez Adriana. Obawiam się ze wiekszosc utworow bedzie w stylu El Dorado
Niekoniecznie. Na "A Matter..." Smith był współtwórcą takich piosenek jak: These Colours.., Brighter, Longest Day, Lord of Light.. No i Different World, napisał też Wildest Dreams, ale i Paschendale, albo Journeymana.Nicko McBrain pisze:większosc piosenek napisanych przez Adriana. Obawiam się ze wiekszosc utworow bedzie w stylu El Dorado
Czekam na te dwa najbardziej ;DZygmunt pisze:6. Isle Of Avalon (Smith/Harris) 9:06
- soulburner
- -#Invader

...a mnie ciekawią utwory, w których maczał palce Gers 
You must gather your party before venturing forth.
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Dokładnie taksoulburner pisze:...a mnie ciekawią utwory, w których maczał palce Gers
hmmm... zwłaszcza na późniejszych albumach zawsze te niedocenione, a moje ulubione utworki, jak "Deja Vu", "Judas Be My Guide" czy "Lighting Strikes Twice" były autorstwa Murraya.9. The Man Who Would Be King (Murray/Harris) 8:28
No, a jeśli chodzi o Gersa, to potrafił nieźle zaskoczyć pozytywnie, na przykład takim "Dance Of Death". Co do Smitha, to ciężko coś przesadzać, bo on był z trzech gitarzystów autorem największej liczby materiału i bywały to zarówno "świetne", "bardzo dobre", jak i "tylko dobre" rzeczy.
a Harris zawsze musi być dopisany, jako autor opatentowanej przez siebie galopady, którą samplują w każdym utworze
a tak serio, to ja myślę, że "Harris" celowo podpisuje się pod każdym utworem dla zmyły, żeby nie można było tak jak kiedyś przed premierowo odgadnąć za łatwo, co będzie singlem, co wejdzie do koncertowej setlisty... teraz może wejść wszystko
Ostatnio zmieniony sob cze 19, 2010 7:47 pm przez Wiwern, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Mnie ciekawią wszystkie kawałki. Ale najbardziej utwory, a raczej utwór samego Harrisa. Bo przecież to on stworzył genialne kawałki takie jak "The Clansman", "The Educated Fool", "Sign of the Cross", "Fear of the Dark", "Heaven Can Wait" itd. itd. Jeszcze "tylko" niecałe dwa miesiące...
FTGGOG najlepszy utwór dla mnie na AMOLAD tez Stevea
no, Steve, to IMO przede wszystkim twórca "Hallowed" i "Troopera".
Steve to też przede wszystkim

TAM - da - da - RAM - ta - DAM - tadam!
dla mnie też.FTGGOG najlepszy utwór dla mnie na AMOLAD
Steve to też przede wszystkim
TAM - da - da - RAM - ta - DAM - tadam!
Ja tam czekam na całą płytę. Nie mam żadnego faworyta jeśli chodzi o to kto komponował utwory
Jestem ciekawy jak to wszystko zabrzmi jako całość, czy utwory będą się ze sobą gryzły, czy będą ładnie współgrać ze sobą melodycznie
Boję się tylko tego że np taki "10. When The Wild Wind Blows (Harris) 10:59" będzie utworem przedłużanym na siłę... może inaczej porostu nudnym. Bo najgorsze ze wszystkiego było by wstawienie na płytę wypełniacza który miał by 10 minut. Jeśli jednak będzie to godny następca rymów o marynarzu to będę bardzo szczęśliwy 
No to możesz się spodziewać utworów typu The Pilgrim i The Legacysoulburner pisze:...a mnie ciekawią utwory, w których maczał palce Gers
a mnie wcale nie niepokoi samo to, że będzie długi, tylko że chyba ze cztery utwory przed nim też będą prawie tak samo długie. Jeśli będą to wolno rozwijające się powolniaki, to będzie "trochę" monotonia w drugiej połowie płyty. A wątpię, żeby zrobili 8minotowego lżejszego, ale za to szybszego ścigacza w stylu "Achilles Last Stand" Zeppelinów, czy "Light In Black" Rainbow. Takich utworów się już raczej dzisiaj nie robiBoję się tylko tego że np taki "10. When The Wild Wind Blows (Harris) 10:59" będzie utworem przedłużanym na siłę... może inaczej porostu nudnym. Bo najgorsze ze wszystkiego było by wstawienie na płytę wypełniacza który miał by 10 minut.
wcale bym się za tego typu utwory nie obraził. "Pilgrim" uważam za bardzo fajną rzecz. Swoją zwiewnością świetnie rozładowywał napięcie na AMOLAD między śmiertelnie dramatycznymi* utworami, a "Legacy", to już w ogóle mnie urzekło swoim klimatem i nietypowymi jak na Maiden patentami.możesz się spodziewać utworów typu The Pilgrim i The Legacy
* - co nie znaczy, że były złe. Akurat nie zwykłem rzeczy, które mi się nie podobają dramatycznymi nazywać.
-
El Dorado
Ja najbardziej lubię utwory napisane przez Nicko, więc zapewne tej płyty nawet całej nie przesłucham ;/ kiepsko ;/
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Dużo tego nie ma.El Dorado pisze:Ja najbardziej lubię utwory napisane przez Nicko