The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: Zilian »

Ja również jestem zadowolony z takiej "innowacji" - granie utworów na przemian :) Ciekawe, nowe, zaskakujące :) Cieszę się że starają się wprowadzać takie zmiany bo nie ukrywajmy wychodzą one im na dobrze :) Mam nadzieje że w przyszłym roku również spotkają nas podobne innowacje :) Fajnie jakby zagrali jakieś 5-6 nowych utworów :D Bo wątpię żeby cały album zagrali ;) W sumie jestem ciekawy czy cały album będzie warty zagrania xD
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Bo wątpię żeby cały album zagrali ;) W sumie jestem ciekawy czy cały album będzie warty zagrania xD
Na trasie AMOLAD zagrali całey album. A to czy zagraja cały czy nie, to zależy nie od tego jak się spodoba fanom i jakie dostanie recenzje od dziennikarzy, ale od tego czy chłopakom się spodoba ten album, czy nie. A Matter... też był raczej zjechany przez fanów i recenzentów
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:WICKER, Ty chyba w tym roku będziesz na dobre za Maidenami jeździł... Masz rozmach! Podoba mi się pomysł na naprzemienne granie "Dance'a" i "Paschendale". Tej pirotechniki brakuje jak cholera, zwłaszcza po ostatniej trasie - pewnie więcej efektów zostawiają na rok przyszły. Chciałbym, żeby na Wacken zagrali coś ekstra, może Killers, Prisoner. W końcu to będzie "Night To Remember". Liczę też, że w październiku wypłyną daty pierwszych koncertów 2011 - może i Polska. :razz:
Set nie ulegnie zmianie, nie ma co się łudzić. :) Pirotechniki na trasach albumowych Maiden nie używa od trasy Brave New World... Wiec tu także nie liczyłbym na jakąś zmianę. ;) Co do mnie to postaram się zaliczyć chociaż ze 3 gigi w Stanach, ale wygląda na to, ze tylko raz usłyszę Paschendale. :(

Dobra gadka Bruce'a:

http://www.youtube.com/watch?v=-zXFb1yPQZ0

"I promise not to cum in your mouth... no more lies!" :jee:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

molojuh pisze:
Bo wątpię żeby cały album zagrali ;) W sumie jestem ciekawy czy cały album będzie warty zagrania xD
Na trasie AMOLAD zagrali całey album. A to czy zagraja cały czy nie, to zależy nie od tego jak się spodoba fanom i jakie dostanie recenzje od dziennikarzy, ale od tego czy chłopakom się spodoba ten album, czy nie. A Matter... też był raczej zjechany przez fanów i recenzentów
Zastanawiam się czy zdecydują się na ten krok :) A to czy będzie warty zagrania to tylko moje osobiste przemyślenie, nie związane z żadnymi recenzjami i poparciem fanów :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Set jest żenujący. <zieeeew>
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

a to czemu?
znacznie odświeżony, bez powtarzania tego co grali ostatnio
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Takie gadki na temat setu nie mają większego sensu. Wiadomo, że jak ktoś uznaje głównie Maiden z lat osiemdziesiątych, to zadowalają go jedynie kawałki z tego okresu. Wtedy i tak dalej narzeka, bo znowu grają Wratchilda albo Run To The Hills i tak w kółko. Pewni ludzie, zwyczajnie muszą się wychylać nie wiadomo po co. Jak można napisać o tegorocznym secie, że jest żenujący, skoro grają wiele niegranych dawno kawałków? Panowie zdrowo przewietrzyli set, ale i tak jest źle... Kompletnie nie rozumiem takiej postawy, ale takie posty oblewam ciepłym moczem.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Z postu kilka stron wcześniej:

Iron Maiden Concert at Journal Pavilion, Albuquerque, NM, USA

The Wicker Man
Ghost Of The Navigator
Wrathchild
El Dorado
Paschendale
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
These Colours Don't Run
Blood Brothers
Wildest Dreams
No More Lies
Brave New World
Fear Of The Dark
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
Running Free

To teraz powiedz mi, czy to jest świerzy set? Tylko 6 kawałków starszych niż 2000 rok z czego oczywiście jedyną pozytywną niespodzianką jest Running Free. Reszta to niestety tylko nowe rzeczy a jak dojdą jeszcze kawałki z nowej płyty to będzie jeszcze gorzej... Znając zamiłowanie Steve'a to będzie z 5 kawałków z nowej. Żeby jeszcze grali z tych płyt kawałki, których w ogole nie grali, ale ciągle to samo, to już jest kretynizm, jeszcze żeby mieli jak Rolling Stones, ogranych 100 kawałkow i co dwie noce zmieniać, ale tutaj będzie jedna zmiana - wywalą Wrathchild a wrzucą... Sanctuary hahahahha
Niech se tam grają, krzyż na drogę. Tak to jest jak się jarać na nowe kawałki bo jak się takie Killers słucha tylko raz w roku pod choinkę jak winamp wybierze z miliarda plików to się nie dziwię ze się sety podobają....
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

widman pisze:Z postu kilka stron wcześniej:

Iron Maiden Concert at Journal Pavilion, Albuquerque, NM, USA

The Wicker Man
Ghost Of The Navigator
Wrathchild
El Dorado
Paschendale
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
These Colours Don't Run
Blood Brothers
Wildest Dreams
No More Lies
Brave New World
Fear Of The Dark
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
Running Free

To teraz powiedz mi, czy to jest świerzy set? Tylko 6 kawałków starszych niż 2000 rok z czego oczywiście jedyną pozytywną niespodzianką jest Running Free. Reszta to niestety tylko nowe rzeczy a jak dojdą jeszcze kawałki z nowej płyty to będzie jeszcze gorzej... Znając zamiłowanie Steve'a to będzie z 5 kawałków z nowej. Żeby jeszcze grali z tych płyt kawałki, których w ogole nie grali, ale ciągle to samo, to już jest kretynizm, jeszcze żeby mieli jak Rolling Stones, ogranych 100 kawałkow i co dwie noce zmieniać, ale tutaj będzie jedna zmiana - wywalą Wrathchild a wrzucą... Sanctuary hahahahha
Niech se tam grają, krzyż na drogę. Tak to jest jak się jarać na nowe kawałki bo jak się takie Killers słucha tylko raz w roku pod choinkę jak winamp wybierze z miliarda plików to się nie dziwię ze się sety podobają....
... popieram w 100% :evil:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Mr.Hankey pisze:Takie gadki na temat setu nie mają większego sensu. Wiadomo, że jak ktoś uznaje głównie Maiden z lat osiemdziesiątych, to zadowalają go jedynie kawałki z tego okresu. Wtedy i tak dalej narzeka, bo znowu grają Wratchilda albo Run To The Hills i tak w kółko. Pewni ludzie, zwyczajnie muszą się wychylać nie wiadomo po co. Jak można napisać o tegorocznym secie, że jest żenujący, skoro grają wiele niegranych dawno kawałków? Panowie zdrowo przewietrzyli set, ale i tak jest źle... Kompletnie nie rozumiem takiej postawy, ale takie posty oblewam ciepłym moczem.
podpisuję się rękoma i nogami
do końca argumenty widmana do mnie nie trafiaja i nie przekonują
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Myśle, że trasa w 2011 roku bedzie wygladała zupełnie inaczej. Zniknie kolo 5 kawałków i zastapia je nowe kawałki, ale myśle, że pojawi sie też coś klasycznego, stawiam na Troopera czy RTTH.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

widman pisze:Tak to jest jak się jarać na nowe kawałki bo jak się takie Killers słucha tylko raz w roku pod choinkę jak winamp wybierze z miliarda plików to się nie dziwię ze się sety podobają....
:lol:
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Ale są piosenki które muszą być w secie i już! Nie wyobrażam sobie, że pójdę na koncert IM, i zabraknie FOTD, albo HBTN.. A przecież z typowo klasycznych kawałków wywalili z setu Trooper, 2MTM, RTTH.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

no wlasnie i tu jest konflikt interesow :)
czego innego oczekuje fan idacy 1-2 raz na koncert czego innego fan idacy nasty raz :)
mnie pasuje ze tak odświeżyli set :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Paschendale chyba na dobre wyleciał z setu na rzecz Dance of Death... :(

A co do świeżości setu to uważam, że jest świeży. Wielu kawałków nie grali od 7-8 lat. Takie Blood Brothers, Ghost of The Navigator, No More Lies czy DOD (a wcześniej Paschendale) to niezłe perełki. Oczywiście miło byłoby, gdyby dorzucili jeszcze taki Flight of Icarus czy The Prisoner, ale na cuda nie ma co liczyć. Trasa za 2-3 lata ma promować DVD "Maiden England" więc pewnie znów usłyszymy wiele niegranych od dawna kompozycji, np. Infinite Dreams.
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Może Still Life...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

WICKER MAN pisze:Paschendale chyba na dobre wyleciał z setu na rzecz Dance of Death...
Lubie oba kawałki, ale mimo wszystko wole Paschendale, skoro nie grali go już od kilku koncertów to chyba faktycznie wywalili go z setu :/
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Jak będą grali Maiden England to na bank będzie Fear of the dark znow i Hallowed, Run, Trooper i tak w kolo macieju.
Nie można zrobić tak, że wybierają z nowej plyty 3 kawalki, do tego z okresu 2000-2010 4 naprawdę killery i z dwoch pierwszych 3 kawalki, z 83-87 jakies 5 i jest po sprawie. Set z tylu utworow ktore mają naprawdę można zrobić mega konkretny.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Tak jeszcze raz przypatrzyłem się temu setowi i stwierdziłem, że jest naprawdę świetny, ale 3 pozycje mnie w nim rażą: Wrathchild, Iron Maiden i Running Free.

Wg mnie powinni wybrać 5-7 największych hitów (np. 666, FotD, HBTN, TEtMD, 2MtM i Trooper), które graliby zawsze i wszędzie. Reszta czyli te ok. 10 piosenek, powinna być dobierana tematycznie (tak, jak to ładnie zrobili na Somewhere Back in Time, czy teraz, dobierając kawałki z lat 2000 i nowsze.)

Dlatego nie rozumiem, po co te 3 utwory, które nijak pasują do setu, a np. Wrathchild jest na każdej trasie i mi się "przejadł".
Awatar użytkownika
krzysztof.
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: krzysztof. »

ale wy wymyślacie, jak dla mnie to set jest wypasiony... no ale zawsze ktoś będzie marudzić :roll:

a jak usłyszę wykonanie Running free chocby zblizone do tego z LaD to się posikam :lol: wiec biada tym którzy będą stać obok :twisted:
ODPOWIEDZ