Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4432
Re: Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
rainmaker - bo to największy hicior czasów reunionu . jest krótki , chwytliwy niebanalny i ogólnie zajebisty .
"Rainmaker", to jest na pewno to, czego mi najbardziej na "AMOLAD" brakowało i czego niemal na pewno będzie mi brakowało na "Final Frontier".
Our time will come! Oooo...
Po bardzo długiej wegetacji na półce sięgnąłem wczoraj po znajdującą się tam DOD. Przesłuchałem ją dwa razy i stwierdziłem ze najbardziej podoba mi się Face In The Sand. zawsze podobał mi się No More Lies i Journeyman a tu nagle taka zmiana hehe 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Oczywiście DoD 
- Iron Soldier
- -#Invader

Na zawsze No More Lies. Najlepszy kawałek na DoD, a dlaczego. Za gitarę, bas oraz za tekst. 
Paschendale, chociaż Dance of Death tuż za nim 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Strasznie ciężko mi sprecyzować.. płyta dla mnie jest bardzo dobra i kocham jej słuchać. JEdnak wybor padnie na tytułowe Dance Of Death. Inne jednak nie pozostają w tyle.
Płyta piękna.
Płyta piękna.
Face in The Sand - Po prostu dla mnie genialne, ma swój klimat, który mi się podoba.
Przecież to jest totalny gniot :/ Nie wiem jak można czuć w tym klimat, a już tym bardziej nazwać genialny.MaidenFan pisze:Face in The Sand - Po prostu dla mnie genialne, ma swój klimat, który mi się podoba.
A mój ulubiony utwór... Hmm...
Rainmaker to jedyny kawałek z tej płyty, którego da się słuchać.
Paschendale - łatwy jak dla mnie wybór, bo po pierwszym przesłuchaniu to był jeden z trzech kawałków, jaki mi został w pamięci i został najgłębiej. Adrian w świetnej formie kompozytorskiej, chociaż najlepsze solo moim zdaniem - Jana
No i świetny na koncertach.
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Journeyman - urzekający, za te akustyczne gitary, za wykonanie koncertowe, i za sam klimat...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
- The Talisman
- -#Charlotte

Zdecydowanie Dance of Death
Paschendale rzucił mnie na kolana już przy pierwszym słuchaniu .... ale wybieram Journeyman
Sentymentalnie będzie mi się zawsze kojarzył z moimi 36 urodzinami jak po dobrej bani przesłuchałem go chyba dziesięć razy z rzędu śpiewając na całe gardło z całą westfalenhalle i przyjaciółmi obecnymi na urodzinach 
Dance of Death oraz New Frontier
j/wttomasz pisze:Paschendale, chociaż Dance of Death tuż za nim
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Zagłosowałem na Rainmakera, ale na równi z nim stawiam Dance of Death, Paschendale, Journeyman i Montsegur. Najgorsze kawałki z płyty to single...ciekawe, co?
Czyli głosujesz na Rainmaker i mówisz, że najgorsze kawałki z płyty to single? Hm...erosinho pisze:Zagłosowałem na Rainmakera, ale na równi z nim stawiam Dance of Death, Paschendale, Journeyman i Montsegur. Najgorsze kawałki z płyty to single...ciekawe, co?
Moimi faworytami z albumu są Paschendale, DoD, Journayman i Face in The sand ale głos poszedł na Dod głownie za klimat i całą kompozycję utworu 
DOD, FITS ma za to dobre intro, w sam raz na początek koncertu
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
No more lies - zdecydowanie
za to stopniowane napięcie - ponadto utwór wspaniale brzmi w wersji koncertowej