13/07/2010 premiera video Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Iron Soldier
- -#Invader

Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier
Ja ściągnąłem filmik, usunąłem obraz i tę gadke na początku. Kontakt na gg: 7919917. 
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

najbardziej podoba mi sie zwrotka
spiew a cappella miodzio
Bruce lepiej spiewa niz na AMOLAD
spiew a cappella miodzio
Chyba nie, bo nie ma jeszcze całej piosenki opublikowanejmolojuh pisze:Mam pytanie. Da rade już sciągnąc nowa piosenkę bez teledysku? Sama muza w mp3?
bleh, jest źle 
są prawdziwi maniacy jeszcze, a nie tylko zfochowani wyjadacze, ktorzy co by nie nagrali, czego nie wydali wiecznie bedzie zleremi pisze:no widocznie nie kierujesz sie takimi emocjami, u mnie cala rodzina na nogi postawiona przez ten licznik:P dzisiaj całą noc spac nie mogłem![]()
teraz se obejrze znowu Rock in RIO i jakos te 2h zejdzie
Teledysk profeska, mnie sie podoba Eddie-Alien, fabuła banalna, ale wykonanie wreszcie na porządnym poziomie.
Sam utwór bije na łeb na szyje El Dorado, bardzo dobry ten powtarzany refren to jest wreszcie prawdziwe IRON MAIDEN
fajne wydania sie szykują - metal box i 2LP PICTURE
ciekawe czy setlista sie zmieni po Ameryce ?
- Iron Soldier
- -#Invader

Wrzuciłem na mediafire. Jakość pozostawia wiele do życzenia, ale cóż:
http://www.mediafire.com/?tzytzj02tzmmdmj
http://rapidshare.com/files/406749266/I ... ontier.mp3
http://www.mediafire.com/?tzytzj02tzmmdmj
http://rapidshare.com/files/406749266/I ... ontier.mp3
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 6:46 pm przez Iron Soldier, łącznie zmieniany 1 raz.
Na pewno. Boje sie ze na gorsze..Budziol pisze:ciekawe czy setlista sie zmieni po Ameryce ?
-
Deleted User 4432
Tiaa...to 4 minuty zajmie wałkowany bez końca refrenjArO pisze:Jeszcze 4 i pół minutyMyślę że jeszcze jest jakaś ciekawa część tego utworu, którą poznamy dopiero po wydaniu płyty
Generalnie nie należę do zblazowanych krytyków, a płyty po 2000 roku należą do moich ulubionych na równi z SIT i SSOASS, ale...
... Ale jak na razie, to będące nieco poniżej przeciętnej "El Dorado" jawi mi się znacznie sympatyczniej niż zaprezentowany dziś fragment "The Final Frontier". jedyne co można pochwalić to to, że przynajmniej nie zjadają własnego ogona i nie odgrzewają starych kotletów, lecz szkoda tylko, że nowość objawia się w tak nudny i leniwy sposób... Tu nawet wersja live nie pomoże. Pozostaje czekać i wierzyć, że w całości znajdzie się parę fajniejszych kawałków.
M.
... Ale jak na razie, to będące nieco poniżej przeciętnej "El Dorado" jawi mi się znacznie sympatyczniej niż zaprezentowany dziś fragment "The Final Frontier". jedyne co można pochwalić to to, że przynajmniej nie zjadają własnego ogona i nie odgrzewają starych kotletów, lecz szkoda tylko, że nowość objawia się w tak nudny i leniwy sposób... Tu nawet wersja live nie pomoże. Pozostaje czekać i wierzyć, że w całości znajdzie się parę fajniejszych kawałków.
M.
każdy ma prawo, do własnego zdania to na pewno i bez dwóch zdań, ale zastanawiam się czego niektórzy oczekują że zespół nagra?
teledysk - sympatyczny kicz, sam utwór leciutki bez napinki i z fajną melodią&solos, to czego chcieć więcej?
Jak zespół już coś osiągnął to wiecznie niektórzy będą marudzić, a lata 80te już były i nie wrócą.
Oskarżenia o komercję to czysty absurd
oni już mają tyle kasy że do końca życia mogliby nic nie nagrywać i nie grać koncertów tylko wylegiwać sie na plaży. Skoro to robią to widocznie to lubią
mnie sie ten utwór podoba, moze i jestem bezkrytycznym fanem trudno
ale El Dorado było duuuużo bardziej średnie
teledysk - sympatyczny kicz, sam utwór leciutki bez napinki i z fajną melodią&solos, to czego chcieć więcej?
Jak zespół już coś osiągnął to wiecznie niektórzy będą marudzić, a lata 80te już były i nie wrócą.
Oskarżenia o komercję to czysty absurd
oni już mają tyle kasy że do końca życia mogliby nic nie nagrywać i nie grać koncertów tylko wylegiwać sie na plaży. Skoro to robią to widocznie to lubią
mnie sie ten utwór podoba, moze i jestem bezkrytycznym fanem trudno
ale El Dorado było duuuużo bardziej średnie
To tak jak jaBudziol pisze: mnie sie ten utwór podoba, moze i jestem bezkrytycznym fanem trudno
Ale El Dorado mi się też podoba, w sumie to dobrze, że zmienia im się styl, bez senzu było by granie piosenek tego samego typu na każdym krążku..
.posłuchałem kilka razy i podtrzymuje opinię że jest to dobry kawałek, jak dla mnie mega Maideński i jak zauważył mój kumpel = ryju = klimacik ma podobny do piosenek z BNW
Krótko - dobry klip (najlepszy od czasów Rainmaker'a) i REWELACYJNY KAWAŁEK - TO JEST "MÓJ" MAIDEN, liczę że będą jeszcze lepsze... 
A mi po prostu brakuje w tym ognia, czyli tej werwy, która powoduje, że Maiden zwykle jest w stanie podtrzymać mnie w środku nocy nad robotą, gdy normalni ludzie śpią. Sprawdzone, działa 
M.
M.
najlepsze zwrotki od czasów no powiedzmy płyty Brave New World
I wreszcie fajna solówka

... teledysk typowy dla Iron Maiden ale przyjemnie się ogląda, sam utwór tak samo przeciętnie nijaki i smętny jak "El Dorado" , Dickinson w ogóle się nie wysila w tym kawałku [w sumie ze względu na jego prostotę nie ma takiej potrzeby] tak więc czekamy na płytę ...
-
Deleted User 622
Teledysku oceniał nie bede 
Ale numer bardzo bardzo fajny. Taki rockerowaty, przyjemny. Jestem na tak. Precz z napinką i pseudoprogresją. Rockowy luz!
Ale numer bardzo bardzo fajny. Taki rockerowaty, przyjemny. Jestem na tak. Precz z napinką i pseudoprogresją. Rockowy luz!
- soulburner
- -#Invader

Muszę przyznać, że utwór mi się podoba. Konstrukcja niezbyt skomplikowana, ale to nie Dream Theater (choć to nie była by też wada, bo progresywność i instrumentalne popisy też lubię
). Jakiejś "galopady" mi nie brakuje, a to, że brzmi to trochę jak coś z solowej płyty Dickinsona to dla mnie nic złego, a wręcz przeciwnie. Kiedy Bruce nagra kolejną płytę? Pewnie nieprędko, jeśli w ogóle. Więc niech będzie "jego" trochę w Maiden 
Niestety, dźwięki klipu są na tyle przeszkadzające w odbiorze utworu, że więcej tego nie oglądam.
Niestety, dźwięki klipu są na tyle przeszkadzające w odbiorze utworu, że więcej tego nie oglądam.
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 7:17 pm przez soulburner, łącznie zmieniany 1 raz.
You must gather your party before venturing forth.