13/07/2010 premiera video Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier

Post autor: Budziol »

Pablo1919 pisze:Chyba nie będę kasy w ciemno wydawał, poczekam na opinie, jak będą ok to wtedy kupię.
jak można własną opinię wyrobić na podstawie zdania innych?
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Pablo1919 pisze:Jak se pomyślę że AC/DC mimo tak podeszłego wieku może wydać tak zajebisty album Black Ice, a Iron Maiden od Brave New Word z płyty na płytę zniża poziom to aż mnie skręca.
Co do Ac/Dc Black Ice jest bardzo fajny ale w swojej dyskografii maja tez płyty które jakoś moim zdaniem nie są najwyższych lotów :P Taki np Blow Up Your Video albo Who Made Who gdzie 4 utwory powtarzają się z wcześniejszych lat. Każdy ma swój gust. Mi TFF się podoba i jestem pozytywnie nastawiony co do albumu.
Awatar użytkownika
ShoNy
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ShoNy »

Ja Ac/Dc wogóle nie lubię (jakos wokal mi nie podchodzi). Co do Ironów to powiedziałbym że podnoszą poziom coraz wyżej. Brave new world wymiata, a Dance of death jest jeszcze lepszy. Niestety AMOLAD rzeczywiście najlepszy nie jest, nie ma energii( nie można znowu powiedzieć że jest do dupy bo widać że chłopaki się starali i każda piosenka jest jakiś dziełem) ale ten album... po prostu przynudza i jest znacznie gorszy niż The X Factor ( należę do nielicznej grupy ludzi, która ocenia x factor jako jedno z najlepszych dokonań IM). Jeśli chodzi o TFF to może to być najlepszy ich album. Wiem, że niektórzy woleliby kolejne piosenki w stylu troopera czy number of the beast ale trzeba iść do przodu. Nie można ciągle grać tego samego. TFF jest czyms zupełnie nowym, daje kopa i aż chce się żyć. A teledysk jest zajebisty juz kilka razy go oglądam i wogóle mi sie nie nudzi. Grafika i animacje są na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

ShoNy pisze:Ja Ac/Dc wogóle nie lubię (jakos wokal mi nie podchodzi). Co do Ironów to powiedziałbym że podnoszą poziom coraz wyżej. Brave new world wymiata, a Dance of death jest jeszcze lepszy. Niestety AMOLAD rzeczywiście najlepszy nie jest, nie ma energii( nie można znowu powiedzieć że jest do dupy bo widać że chłopaki się starali i każda piosenka jest jakiś dziełem) ale ten album... po prostu przynudza i jest znacznie gorszy niż The X Factor ( należę do nielicznej grupy ludzi, która ocenia x factor jako jedno z najlepszych dokonań IM). Jeśli chodzi o TFF to może to być najlepszy ich album. Wiem, że niektórzy woleliby kolejne piosenki w stylu troopera czy number of the beast ale trzeba iść do przodu. Nie można ciągle grać tego samego. TFF jest czyms zupełnie nowym, daje kopa i aż chce się żyć. A teledysk jest zajebisty juz kilka razy go oglądam i wogóle mi sie nie nudzi. Grafika i animacje są na wysokim poziomie.
Wreszcie mądra wypowiedz :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pablo1919 pisze:a Iron Maiden od Brave New Word z płyty na płytę zniża poziom
To tylko i wyłącznie Twoja opinia. Ja na przykład tak nie uważam.
Pablo1919 pisze:Chyba nie będę kasy w ciemno wydawał, poczekam na opinie, jak będą ok to wtedy kupię.
:lol: a jak większość powie, że płyta jest dobra, to też powiesz, że jest dobra? :shock:
Pablo1919 pisze:szału nie zrobiły nie tylko na mnie ale i wszystkich fanach maiden
Rozumiem, że znasz wszystkich fanów Maiden i ich opinie na temat nowych utworów? :roll: litości...
Pablo1919 pisze: A jak ktoś się entuzjastycznie wypowiada, to raczej bez przekonania typu "ok, przyzwoite, fajne, niezłe".
A co można powiedzieć po tym jak tytułowego kawałka zna się ledwo część, w dodatku teledyskowe efekty specjalne sporo zagłuszają? Ja na przykład nowe utwory przesłuchałem ze 3 razy i spokojnie czekam na CD. Nie będę sobie psuł słuchania tym co jest na razie udostępnione...
Pablo1919 pisze:Piosenki Maiden muszą być bombowe, wy**rwiste.
Piosenki? :roll: Co to znaczy "bombowe" i "wykurwiste"? Pewno dla każdego coś innego...
Pablo1919 pisze:zrobili się przeciętnym metalowym zespołem takim jakich teraz pełno, a do cholery kiedyś byli najlepsi!
Są przeciętni, bo nie podoba się Tobie nowy materiał? Nieźle... Byli najlepsi? Zajęli pierwsze miejsce? Najszybciej grali? Czy najdalej skakali na koncertach? Proszę Cię...
Pablo1919 pisze:Lepiej pesymistycznie nastawić sie do nowej płytki, niż w skowronkach z niecierpliwością i podnieceniem na nią oczekiwać, bo będzie można się bardzo rozczarować.
Najlepiej to ochłonąć i spokojnie poczekać na 16 sierpnia. Po co stękać na forum, że będzie źle, jak i tak oczekuje się dobrej płyty? Takie udawanie dla udawania? Czy marudzenie starej baby? ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Moonrise
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Moonrise »

Nie wiem co jest, ale jakoś nie mogę się wkręcić w ten kawałek, tak jak by mnie nie chciał :( Jest jakiś taki bardzo bardzo bardzo preciętny, zwykły, niczym się nie wybija. Strasznie męczy, nie tylko refren, ale ogólnie całość. Jedynym plusem są solówki. W przeciwieństwie do El Dorado z każdym przesłuchaniem jest coraz gorzej, dlatego nie przesłucham 58 razy, gdyż nie mam na to siły.
El Dorado +
Final Frontier -
Gdyby jakiś młody zespół, grający koncerty za 5zł napisał taki kawałek nie miał by żadnych szans na wybicie się.
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

A ja jestem w szoku :shock: Odgłosy z wideo psują rzeczywiście odsłuchiwanie ale na Boga siedzę w fotelu i bujam się jak opętany...

Nie mogę przestać słuchać tego utworu. Mam nadzieję, że pozostała część nowej płyty będzie w podobnym klimacie. Wszystko mi się tu podoba - melodia, riffy, SOLÓWKI (Dave Murray!!!). Autentycznie nie mogę sobie wyobrazić słuchania niczego innego w tym momencie - kawałek leci na okrągło i jeszcze się mi się nie znudził.

Próbuję słuchać czegoś innego ale po prostu nie mogę. Próbowałem odsłuchać TNOTB, POM, BNW albo DOD ale cały czas wracam do tego cudownych, pięknych 4 minut i 14 sekund.
Awatar użytkownika
ShoNy
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ShoNy »

Dokładnie! Też tak mam. Niestety nie można wszystkim dogodzić. Każdy ma inny gust i nie wszystkim się TFF spodoba. Faktem jest, że brzmi on nowocześnie i prędzej przypadnie do gustu nowym fanom niż taki AMOLAN, a przeciez Ironom chodzi też aby miec też młodych fanów.
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Clanowy pisze:Nie mogę przestać słuchać tego utworu.
A ja niestety nie mogę go słuchać... 3 razy go przesłuchałem i nie dotrwałem do jego końca.
Deleted User 626

Nocny Jastrząb pisze:
Clanowy pisze:Nie mogę przestać słuchać tego utworu.
A ja niestety nie mogę go słuchać... 3 razy go przesłuchałem i nie dotrwałem do jego końca.
Ja już 36 raz z rzędu... od około 10 rano. Cóż mogę powiedzieć współczuję Ci, że się nie podoba.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jak dla mnie to utwór bardzo dobry :P
Awatar użytkownika
Żukis
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Żukis »

mi też i basta
Eddie_T.H.
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Eddie_T.H. »

Panowie z Dziewicy chyba sugerują, że chcą stworzyć muzykę do kolejnej części Gwiezdnych Wojen.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

gumbyy pisze:To tylko i wyłącznie Twoja opinia. Ja na przykład tak nie uważam.
Czy w każdym poście trzeba pisać "IMO", żeby niektórzy zakumali że to wciąż li tylko opinia piszącego ?
gumbyy pisze:Piosenki? :roll:
Ach... utwory :mrgreen: Nie widzę nic złego w nazywaniu tego co tworzy Iron Maiden piosenkami. Większość z tych rzeczy to wszak świetne metalowe piosenki.

Sorry, ale trochę czepianie dla samego czepiania. I nie jest tak, że bronię Pablo, on już i tak dał w innym temacie czadu :twisted:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

gumbyy, podziwiam że podjemujesz dyskusję, mnie się nawet nie chciało ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Budziol pisze:gumbyy, podziwiam że podjemujesz dyskusję, mnie się nawet nie chciało ;)
Nie podejmuję ;) Tylko "męczy" mnie takie "sapanie" na forum... pisanie, żeby tylko coś napisać, wyrażanie "opinii większości" poprzez swój punkt widzenia. I nie chodzi tutaj o jakaś konkretną osobę, bo takich magików na tym forum jest wielu.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Utworek - podoba mi się, leci u mnie w pracy z MP 4 i jest O.K. Niemniej - dla mnie miarodajna jest wersja "pełna" z CD. Oj, coś czuję że polubię ten album!!! :razz:
Deleted User 626

Wysłuchałem FF dzisiaj 58 razy (teraz leci 59-ty raz). Jeszcze nigdy odkąd słucham Maiden nie zdarzyło mi się żebym tak się uzależnił od jakiegoś ich kawałka. Jak wyszedłem z domu to nie mogłem się doczekać powrotu żeby w końcu znowu go posłuchać. Można nawet powiedzieć że tęsknie za FF jak go nie słucham... Wiem trochę dziwne, sam się sobie dziwię.

Brawo dla kompozytorów, brawo dla duetu Smith / Harris!!! :jee:
Awatar użytkownika
Moonrise
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Moonrise »

Clanowy pisze: (Dave Murray!!!).
z tego co mi wiadomo Dave, kolokwialnie mówiąc, dał dupy, słychać, że Adrian zaczął komponować i stąd taka zmiana stylistyki, w przeciwieństwie do lat '80 kiedy to Dave w większości tworzył :roll:
Eddie_T.H. pisze:Panowie z Dziewicy chyba sugerują, że chcą stworzyć muzykę do kolejnej części Gwiezdnych Wojen.
do startreka :razz:
Artur pisze:gumbyy napisał/a:
Piosenki?

Ach... utwory
jak Iron Maiden to -> NUMERY :mryellow:
Deleted User 626

Moonrise pisze:
Clanowy pisze: (Dave Murray!!!).
z tego co mi wiadomo Dave, kolokwialnie mówiąc, dał dupy, słychać, że Adrian zaczął komponować i stąd taka zmiana stylistyki, w przeciwieństwie do lat '80 kiedy to Dave w większości tworzył :roll:
...
Chodziło mi o solo Dave'a w tym kawałku a reszty nie skomentuję bo robisz sobie chyba jaja.
ODPOWIEDZ