Wg. mnie genialny kawalek, ale bardzo przy tym niedoceniony. Bardzo podoba mi sie jak Bruce śpiewa refren. Chciałbym to kiedyś usłyszeć na żywo
The Prophecy - wasze opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
szatanista
- -#Long distance runner

The Prophecy - wasze opinie
Jak w temacie.
Wg. mnie genialny kawalek, ale bardzo przy tym niedoceniony. Bardzo podoba mi sie jak Bruce śpiewa refren. Chciałbym to kiedyś usłyszeć na żywo
Re: The Prophecy - wasze opinie
wole wykonania Soulfly i Judas Priest.
-
El Dorado
z tego klimatu kawałków (mianowicie THE rzeczownik) lepsze jest The Legacy.
I tu się z Tobą nie zgodzę, lepsze jest The Clairvoiant.El Dorado pisze:z tego klimatu kawałków (mianowicie THE rzeczownik) lepsze jest The Legacy.
@Topic. Phrophecy, fakt godny kawałek. Ale na tak równej, i przezajebistej płycie jaką jest SSOASS, po prostu nie mogła się wybić. Gdyby ta piosenka była na którejkolwiek innej, byłaby najlepsza z całego albumu.
nie zgodzę się Seventh Son to monolit, różnice jakościowe między utworami są bardzo,ale to bardzo nieznacznemolojuh pisze:I tu się z Tobą nie zgodzę, lepsze jest The Clairvoiant.El Dorado pisze:z tego klimatu kawałków (mianowicie THE rzeczownik) lepsze jest The Legacy.
@Topic. Phrophecy, fakt godny kawałek. Ale na tak równej, i przezajebistej płycie jaką jest SSOASS, po prostu nie mogła się wybić. Gdyby ta piosenka była na którejkolwiek innej, byłaby najlepsza z całego albumu.
- soulburner
- -#Invader

Na tej płycie nie ma utworów słabych lub wybijających się - zgodzę się z IM_Power, że ta płyta to monolit.
The Prophecy jest świetnym utworem - kiedy pierwszy raz go usłyszałem, strasznie spodobał mi się "growling" Bruce'a w lewym kanale
Cudowna solówka i świetne akustyczne zakończenie, które mogłoby trwać z 5 minut i by się nie nużyło 
The Prophecy jest świetnym utworem - kiedy pierwszy raz go usłyszałem, strasznie spodobał mi się "growling" Bruce'a w lewym kanale
You must gather your party before venturing forth.
-
Wicker_Man
- -#Charlotte

Bardzo lubie ten kawałek. Zgadzam się, że jest bardzo niedoceniony. No i ta końcówka na gitarach akustycznych.. 
Ma klimat ten kawałek . Cudne zakonczenie gitarkami akustyczymi ktore jak tu kolega wspomnial mogłoby trwac jeszcze z 5 minut . Linia melodyczna miodzio o wokalu nie wspomne 
Who motivates the motivator
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Bardzo lubię ten utwór, acz faktycznie jest bardzo niedoceniany 
Świetny jest wokal (to stereo
). No i outro jest niesamowite, mogłoby trwać w nieskończoność 
Aczkolwiek ciężko oceniać poszczególne utwory z 7 syna... Tutaj istotna jest całość
Świetny jest wokal (to stereo
Aczkolwiek ciężko oceniać poszczególne utwory z 7 syna... Tutaj istotna jest całość
Uwielbiam ten kawałek. Jest niedoceniony, to fakt (w sumie jak większość utworów napisanych przez Dave'a), ale znalazł się na najlepszej płycie Maiden, a obiektywnie trzeba przyznać, że na SSOASS jest kilka utworów lepszych...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Uwielbiam kawałek.
Ostatnio zmieniony pt sty 28, 2011 3:57 pm przez IronCezarek, łącznie zmieniany 1 raz.
A mi w The Prophecy sie bardzo podobaja Intro i Outro 
idealna piosenka, zawsze była moją ulubioną z tego albumu.
Świetny utwór. Ostatnio wróciłem do odstawionego siódmego syna i mogę śmiało rzec, że to najlepsza płyta z osiemdziesiątych!
- Iron Soldier
- -#Invader

O tak, ten kawałek idealnie pasuje po SSoaSS, a przed The Clairvoyant. Strasznie lubię refren i motyw. I dzięki temu SSOASS to dla mnie jedna z lepszych płyt IM.
Super rzecz. Dużo bardziej mi się podoba niż "The evil..." 
The Prophecy to świetny kawałek, troche niedoceniany ale na pewno nie najlepszy na płycie. Cały utwór wypada dobrze. Outro jest po prostu świetne, chyba jest najbardziej wyczekiwany przeze mnie moment w tej piosence. 
dobrze prawisz.Journeyman666 pisze:Bardzo lubię ten utwór, acz faktycznie jest bardzo niedoceniany
Świetny jest wokal (to stereo). No i outro jest niesamowite, mogłoby trwać w nieskończoność
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
-
Deleted User 5453
Prophecy to bardzo dobry utwór i nie wiem dlaczego jest tak niedoceniany. Ostatnio zakochałam się w tekście, czytałam i po prostu nie wierzyłam, że można napisać coś tak zajebistego
I ostatnie dwa wersy:
''No one believed in my true prophecy
And now it's too late''
EPIC!
Prophecy ma klimat to trzeba przyznać. Podoba mi się to ,,rozdwojenie" głosu Bruce'a w 2 i 5 zwrotce, takie szatańskie
Ogólnie cały Seventh Son to świetna płyta i wg. mnie nie ma tam słabych utworów, dla mnie wszystkie są na takim samym poziomie, czyli są EPICKIE. 
''No one believed in my true prophecy
And now it's too late''
EPIC!
Prophecy ma klimat to trzeba przyznać. Podoba mi się to ,,rozdwojenie" głosu Bruce'a w 2 i 5 zwrotce, takie szatańskie
Nie widze nic az tak zajebistego w ostatnich dwoch wersach...