Jednak bardzo dobrze się stało, że mamy to wreszcie oficjalnie na cd. Można pomarudzć, że tak jak w przypadku Siekiery mamy znowu okładkę Sasnala, ale to tylko szczegół. Lektura obowiązkowa z polskiej kultury, kto nie zna, idzie odrobić zadanie
Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Jednak bardzo dobrze się stało, że mamy to wreszcie oficjalnie na cd. Można pomarudzć, że tak jak w przypadku Siekiery mamy znowu okładkę Sasnala, ale to tylko szczegół. Lektura obowiązkowa z polskiej kultury, kto nie zna, idzie odrobić zadanie
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 5:51 pm przez juras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Iron Soldier
- -#Invader

Iron Maiden - Seventh Son of a Seven Son, tytułowy.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Nowy Eldo, jak zwykle nie zawiódł. Bardzo przyjemnie się tego słucha, kilka fenomenalnych fragmentów, ale też parę kawałków można było spokojnie sobie odpuścić. No ale i tak jest bardzo dobrze!
Kim Nowak - Kim Nowak
Po przetrawieniu tego, że wszystko jest śpiewane przez syntezator, (a tego nie cierpię) to całkiem w porządku płyta.
Mam tylko wrażenie, że gdyby po swojemu nagrał tą płytę Kyuss to była by rewelacyjna.
Trochę CIĘŻKIEGO rocka

MONSTER MAGNET Monolithic Baby!
Chyba na dobre zaczynam "wsiąkać" w ten zespół
a ten album to same hity, z "Unbroken" na czele

KYUSS Blues For The Red Sun

KYUSS Welcome To Sky Valley

METALLICA Load

MONSTER MAGNET Monolithic Baby!
Chyba na dobre zaczynam "wsiąkać" w ten zespół

KYUSS Blues For The Red Sun

KYUSS Welcome To Sky Valley

METALLICA Load
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Scorpions- "Sting in the Tail". Płyta zdecydowanie słabsza od "Humanity Hour I", ale i tak porządnie nagrana, brzmi świetnie i słucha się bardzo przyjemnie

No i trochę rocka ; )
Soundgarden- "Superunknown"

No i trochę rocka ; )

Charred Walls of the Damned - Charred Walls of the Damned
czyli Tim "Ripper" Owens, Steve DiGiorgio, Richard Christy oraz Jason Suecof. Wydawać by się mogło że cuda się będą działy.....ale się nie dzieją
http://www.youtube.com/watch?v=PbXEUGU4ED4 chyba najlepszy fragment albumu
I to też CIĘŻKIEGOTomek(JMM) pisze:No i trochę rocka ; )
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No to za ciosem:
Alice in Chains- "Dirt"

Pearl Jam- "Ten"

Alice in Chains- "Dirt"

Pearl Jam- "Ten"

- Iron Soldier
- -#Invader

Judas Priest
Sin After Sin
1977
"Let Us Prey/Call for the Priest"
Podbijam:Tomek(JMM) pisze:No to za ciosem:

TEMPLE OF THE DOG Temple Of The Dog
Fazę ostatnio na ten album złapałem konkretną, ze znanych mi rzeczy to najlepsza pośród tych z udziałem Cornella.
Division by Zero- Independent Harmony kumpel niedawno pożyczył mi ich płytkę,
mówił jakiś nowy polski zespól grający muzę z pogranicza death metalu, no to nastawiłem sie na typowe łojenie. Ale jednak zaskoczyła mnie ona bardzo pozytywnie, idealnie wyważona między growlingiem a czystym śpiewem, jest też parę kawałków instrumentalnych, świetne riffy, po prostu miazga. Aż się wierzyć nie che że to polski zespół Fantastyczna płyta!

Po za tym też inną świetną Heavy/power metalową płytkę znalazłem Axel Rudi Pell- the Crest. Również godna polecenia. Piosenka Prisoner of Love przypomina mi styl Europe, natomiast riffy Dreaming Dead są bliźniaczo podobne do tych z piosenki Sabaton- Rise of Evil. Album naprawdę b. dobry, nie można się przy nim nudzić.

mówił jakiś nowy polski zespól grający muzę z pogranicza death metalu, no to nastawiłem sie na typowe łojenie. Ale jednak zaskoczyła mnie ona bardzo pozytywnie, idealnie wyważona między growlingiem a czystym śpiewem, jest też parę kawałków instrumentalnych, świetne riffy, po prostu miazga. Aż się wierzyć nie che że to polski zespół Fantastyczna płyta!

Po za tym też inną świetną Heavy/power metalową płytkę znalazłem Axel Rudi Pell- the Crest. Również godna polecenia. Piosenka Prisoner of Love przypomina mi styl Europe, natomiast riffy Dreaming Dead są bliźniaczo podobne do tych z piosenki Sabaton- Rise of Evil. Album naprawdę b. dobry, nie można się przy nim nudzić.

-
Deleted User 4432
Axel Rudi Pell to taki heavy metal dla dzieci. Coś jak paluszki Lajkonik JUNIOR ze zmiejszoną zawartością soli . Tak samo Axel ma niby wszystko co powinien ale tak troszkę mniej przypierdolenia , tak żeby nie było zbyt szybko , zbyt gwałtownie, tak żeby było milusi ...
NP Candlemass- Ancient Dreams
NP Candlemass- Ancient Dreams
Świetny zespół, chociaż każda płyta jest identyczna pod względem stylu i trochę za dużo Power Metalu, którego nie lubię...Ale mimo to bardzo mi się podoba!

-
Deleted User 2868
Bardzo często ostatnimi czasy wracam do tej płyty, chyba jedna z moich ulubionych w ogóle, rewelacja.
-
Deleted User 622
Jeśli tak na to patrzysz to oczywiście wolno CinumLock pisze:Axel Rudi Pell to taki heavy metal dla dzieci.
Ja tam dzieciakiem nie jestem a bardzo lubię jego łojenie.
Jak dla mnie Axel to nie heavy metal tylko hard rock, słychać w nim spuściznę Rainbow.