The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 804

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: Deleted User 804 »

ludzie litości :roll:

A wracając o tematu widziałem 2 filmiki na youtubie z intrem i wicker man'em które mnie trochę zmartwiły. Wyglądało na nich jakby Adrian z Davem zaraz po intro nie wybiegali na scenę tylko spokojnie sobie wychodzili, a do tego Dave jeszcze ewidentnie szedł spacerkiem i machał do publiczności. :cry: Maiden powinno z większym impetem wkraczać na scenę co na szczęście chociaż pozostali członkowie zespołu zrobili. Mam nadzieję że jeszcze się chłopaki poprawią, albo chociaż będę w takiej euforii podczas tego koncertu ze nie zwrócę na to uwagi :)
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

Deleted User 804 wiem oco ci chodzi powinni wchodzić tak jak w Aces Hight z Flight 666 ;D kocham ten filmik ;D
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

wystarczyłoby jak na rock in rio gdzie wejście wckerem jest powalające a tu ewidentnie czegoś brakuje :cry:
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 6:18 am przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

IM_Power pisze:
WICKER MAN pisze:
molojuh pisze:Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało.. :neutral:
Wcale nie malo biorac pod uwage to, ze 3 z 5 w/w kawalkow maja ponad 8 min, a When The Wild Wind Blows trwa az 11... Set bedzie robiony pod trase z EF1 i europejskie festiwale wiec musza zmiescic troche klasykow - pewnie wroca Trooper, RTTH, 2MTM czy Sanctuary. Dodatkowo mysle, ze zagraja cos z obecnego setu - np. BNW i TCDR...
mam tylko nadzieję ,że nie będzie ,żadnego Sonisphere w Polsce, ceny zaporowe, piknikowa publika ,która oczywiście nie będzie znać nowego albumu tylko parę hitów i wyjdzie chała, w Polsce można robić tylko koncert halowy jesli chodzi o Ironów...no nic zobaczymy, liczę ,że nie pójdą po najmniejszej linii oporu i zagrają ciekawszy set ,jakiś dawno nie grany utwór,a nie 6 z nowej +klasyki
niestety to może być SONISPHERE w Polsce :/
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Budziol pisze:
To niemalże na pewno będzie właśnie ten fest z udziałem Maiden u nas w przyszłym roku :roll: Pozostaje mieć tylko nadzieję że tym razem nie na klepichu tylko na jakimś stadionie. :???:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Kuba pisze:
Budziol pisze:
To niemalże na pewno będzie właśnie ten fest z udziałem Maiden u nas w przyszłym roku :roll: Pozostaje mieć tylko nadzieję że tym razem nie na klepichu tylko na jakimś stadionie. :???:
Nawet o tym nie myśl!
Zresztą skąd jesteś taki pewien? AC/DC to też wielka gwiazda, a była poza Soni.
A wracając o tematu widziałem 2 filmiki na youtubie z intrem i wicker man'em które mnie trochę zmartwiły. Wyglądało na nich jakby Adrian z Davem zaraz po intro nie wybiegali na scenę tylko spokojnie sobie wychodzili, a do tego Dave jeszcze ewidentnie szedł spacerkiem i machał do publiczności.
To martwi mnie jescze bardziej. Istotą IM powinna być żywiołowość, nie wiem czemu oni się z niej wyłamali :mad:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

byla taka mowa ze na SONI grali MAIDEN i META w tym roku w rożnych krajach i w przyszłym moga sie zamienić w roli headlinera. Pożyjemy - zobaczymy. Trza będzie kupić GC i tyle ;)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Ironi jeszcze nigdy nie promowali swojej nowej płyty w Europie tourem stadionowym
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

ttomasz pisze:Nawet o tym nie myśl!
Zresztą skąd jesteś taki pewien? AC/DC to też wielka gwiazda, a była poza Soni.
AC/DC na tej trasie zagrało zdaje sie tylko na Donington 2010. Oni chyba wolą grać osobne koncerty, niż festiwalowe.
IM_Power pisze:Ironi jeszcze nigdy nie promowali swojej nowej płyty w Europie tourem stadionowym
No, jak trasa promujaca płyte, tak jak w przypadku AMOLAD przypadła w Europie na November, December 2006 to trudno, zeby grali plenerowo. Jak rok później pojawili sie w Europie latem to grali promujac ta płyte na stadionach, wielu z was pewnie było na stadionowym koncercie w Ostravie w 2007...
Budziol pisze:byla taka mowa ze na SONI grali MAIDEN i META w tym roku w rożnych krajach i w przyszłym moga sie zamienić w roli headlinera
Myśle, że tak właśnie sie stanie. Będzie SONI z Iron Maiden jako headlinerem, tylko mam nadzieje, że koncert odbedzie sie na stadionie a nie na Bemowie. Może z okazji otwaria jakiegos stadionu na Euro 2012?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Emilio pisze:Może z okazji otwaria jakiegos stadionu na Euro 2012?
Cały czas mi to po głowie chodzi. :D
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja tam dalej uważam,że o ile trasy best-off czy takie trasy jak Somewhere Back in Time świetnie nadają się na letnie festivale czy stadionowe koncerty o tyle set złożony w części z nowych utworów,a dodać należy ,że te utwory w większości są dośc trudne w odbiorze siłą rzeczy jest przeznaczony dla węższej grupy osób, to raz,a dwa hala lepiej oddaje klimat takiego koncertu, co było świetnie widać na trasie Dance of Death

Poza tym o ile na świecie czy samej Europie liczba fanów IM rośnie, o tyle w Polsce maleje, prosty dowód, starczy porównać znakomitą sprzedaż Brave New World do dwóch ostatnich płyt czy DVD Rock in Rio do Early Days i Death on the Road....Flight 666 nie liczę, bo to był hit na całym świecie

Wcale bym się nie zdziwił gdyby Ironi trasę promującą Final Frontier po Europie zrobili wczesną wiosną zaraz po koncertach w Ameryce Południowej które pewnie odbędą się na początku roku ,no ale zobaczymy ,30-35 koncertów halowych to byłaby odpowiednia promocja nowej płyty ,no bo jak walną 15-20 gigów stadionowych czy na festivalach to trochę będzie jazda po najmniejszej linii oporu
Emilio pisze:, wielu z was pewnie było na stadionowym koncercie w Ostravie w 2007...
no ja byłem,tylko to gwoli ścisłości nie była już trasa promująca A Matter of Life and Death ,tylko trasa z kawałkami z tej płyty i z Numbera na 25-lecie
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

IM_Power pisze:Poza tym o ile na świecie czy samej Europie liczba fanów IM rośnie, o tyle w Polsce maleje, prosty dowód, starczy porównać znakomitą sprzedaż Brave New World do dwóch ostatnich płyt czy DVD Rock in Rio do Early Days i Death on the Road....Flight 666 nie liczę, bo to był hit na całym świecie
To żaden dowód jest, bo sprzedaż płyt ogólnie od tamtego okresu bardzo spadła.
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

IM_Power pisze:gwoli ścisłości nie była już trasa promująca A Matter of Life and Death ,tylko trasa z kawałkami z tej płyty i z Numbera na 25-lecie
...gwoli ścisłości to oczywiście była to trasa promująca AMOLAD, tylko z ukłonem w kierunku TNOTB z okazji rocznicy.
IM_Power pisze:Poza tym o ile na świecie czy samej Europie liczba fanów IM rośnie, o tyle w Polsce maleje, prosty dowód, starczy porównać znakomitą sprzedaż Brave New World do dwóch ostatnich płyt czy DVD Rock in Rio do Early Days i Death on the Road....Flight 666 nie liczę, bo to był hit na całym świecie

Oczywiście masz wszelakie dane liczbowe, żeby pisać takie posty. Bo jeśli nie, są to bzdury wyssane z palca. Co do przykładu który przytoczyłeś, to porównanie sprzedaży tych wydawnictw,było takie samo dla całej planety. A boom na te pierwsze związany był z powrotem dwóch wiadomych muzykantów. To po pierwsze. A po drugie, wydawnictwa związane z BNW są o niebo lepsze niż te następne. Ot co.
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Steve pisze:
Emilio pisze:Może z okazji otwaria jakiegos stadionu na Euro 2012?
Cały czas mi to po głowie chodzi. :D
W polsce wszyscy pseudoorganizatorzy koncertów, wolą zrobić gig na Gwardii czy na klepisku na Bemowie, gdzie wynająć można obiekt za psie pieniądze. Wątpie żeby te nowe stadiony były opłacalne i tanie dla koncertów zespołów typu IM. Na otwarcie takowego, pewnie zaproszą gwiazdy pokroju Stinga (vide Poznań), za które będą płacić urzędy danego miasta. A potem cisza. Obym się jednak mylił...
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

http://en.wikipedia.org/wiki/Brave_New_ ... n_album%29

Brave New World w Polsce 35 tys.

biorąc pod uwagę ,że żeby mieć platynową płytę w Polsce od 2006 r. trzeba sprzedać 20 tys. płyt

http://pl.wikipedia.org/wiki/Platynowa_p%C5%82yta

a o ile wiem A Matter of Life and Death platyny w Polsce nie miał,poza tym w 2000 r. Brave New World też jej nie miał (miał złotą) , a dzisiaj by miał prawie podwójną

a to które wydawnictwa są lepsze, to przecież kwestia gustu

A co do stadionów na Euro to bardzo w to wątpie ,zresztą co do samego Euro 2012 jestem cholernie sceptyczny, to moze dlatego tak piszę
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Chodzi mi o dane liczbowe o malejącej ilości fanów. To ile sprzedali i ile trzeba sprzedać na platynę każdy, jeśli nie wie, to sobie sprawdzi i nie ma to z tym nic wspólnego.
O jakości i wyższości BNW nad następnymi, najlepiej świadczy właśnie sprzedaż, rankingi fanów, między innymi te z Sanktuarium (1 miejsce BNW w klasyfikacji wszystkich albumów IM), a nie pojedyńcze gusta.
Po za tym zdaje się, że to nie jest temat na tego typu dywagacje.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jest jeszcze inna kwestia - te "nowsze płyty" kupują tylko "die hards" fani, tacy np. jak ja ;-) , młodzież zassie z netu, zaś większość ceni i posiada klasykę Maiden z lat '80 - tych i tyle! Tak jest ze wszystkimi starymi wyjadaczami, weźmy sprzedaż ostatnich Purpli w Polsce (ok. 4000) a na koncercie we Wrocławiu było 18,000 ludzi zaś w tym roku będą trzy koncerty w salach i to nie małych ....

Większość fanów w Polsce kocha ich klasyczne rzeczy i tyle, pozostałe płyty idą "na przyczepkę". Nie wspomnę już o fakcie, iż wszystkie "nowe CD Maiden 2000 - 2010", nie są sprzedawane w formacie "polska cena" , są drogie, bo 55 PLN za CD to dla wielu - dużo.

Tak czy inaczej, liczę na koncert latem 2011, osobiście wolę z Maiden gig stadionowy - większe widowisko...

Co do set listy, chciałbym aby w przyszłym roku zagrali jednak kilka żelaznej klasyki: Trooper, 2MTM, RTTH czy HCW, - jednak:to jest fuckin' Maiden. :pijak:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

A ja mogę napisać dokładnie coś odwrotnego. W 2005 roku na koncert w Chorzowie przyszło ok. 30 tyś osób, a trzeba pamiętać, że zarówno lokalizacja, potencjał ilościowy fanów jaki i przede wszystkim skład samego koncertu były o wiele lepsze. Natomiast w 2008 gdzie występowało samo Iron Maiden przyszło ponad 30 tyś ludzi. Czyli tendencja wzrostowa.
Więc w zależności co wybierzemy możemy udowodnić dowolną tezę.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Możliwe że było tak ponieważ nie ukrywajmy w 2008 trasa była o wiele ciekawsza niż w roku 2005 przynajmniej takie jest moje zdanie. I co logiczne przyciągnęła większą rzesze fanów :) Co do samej popularności IM wydaje mi się że jest na podobnym poziomie :)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Zilian pisze:nie ukrywajmy w 2008 trasa była o wiele ciekawsza niż w roku 2005 przynajmniej takie jest moje zdanie.
Ależ ukrywajmy, trasa z 2005 była zdecydowanie ciekawsza.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
ODPOWIEDZ