Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Newsy muzyczne

Post autor: M@ti »

yankes pisze:Oct. 30 - Houston, TX @ The Warsaw
To w Houston czy w Warszawie w końcu? ;]
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

W Houston w Warszawie. :B
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

aaaaaaaaaaaaaa
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Pewnie nie wiele osób to zainteresuje, ale może ktoś się dowie i jednak......zatem :

Kiske/Somerville czyli w ramach rozmieniania swojego talentu na drobne Michael Kiske postanowił przygotować album razem z Amanda Somerville która też się nie może nigdzie na dłużej załapać. "Przygotować" to może jednak za dużo powiedziane bo państwo Ci tutaj jedynie śpiewają. Za kompozycję odpowiadają w 90% Mat Sinner oraz Magnus Karlsson z Primal Fear. A płytę wyda.......o niespodzianka......Frontiers Records. Czyli pachnie taką "stajenną" produkcją ;-)

Mniejsza z tym, może będzie się jednak dało posłuchać :

http://www.youtube.com/watch?v=MI3OgbJS ... r_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=kPNMIbll ... re=related
Simon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Simon »

FEAR FACTORY's Tour Bus Catches Fire - Aug. 5, 2010

"The members of FEAR FACTORY and their road crew escaped safely Thursday morning (August 5) when their tour bus caught fire and burned to a crisp on the M1 motorway in Northamptonshire, England.

Commented FEAR FACTORY guitarist Dino Cazares: "We just finished playing a sold-out show in Sheffield, England and we were on our way to London airport to drop someone off. Everyone was asleep except [for] two [members of the road] crew.

"At about 3:30 a.m. the bus driver noticed smoke coming from the back right wheel. He stopped, jumped out and noticed a flame underneath the wheel well. He tried to extinguish it, but the flames were too much.

"Everyone was woken up by one of our crew yelling get everyone up and out of the bus. Everyone grabbed there bags and ran off the bus. We stood on the side of the freeway going, 'Thank god we all made it out' until someone noticed our merchandise guy was still asleep on the bus so our good friend ran back on the smoke-filled bus and got him out just minutes before the bus was completely in flames.

"Our eyes are burning and we were all coughing from the smoke. Some of us lost wallets, money, computers etc.. But that's not important compared to our lives.

"It only took about 20 to 30 minutes for the bus to be completely covered in flames.

"The fire trucks and the police finally arrived, but it was too late to save anything on the bus.

"I hope they saved our trailer with the gear.

"A coach bus picked us up and brought us to a nearby hotel.

"We found out early this morning that the trailer was saved and the bus is just a metal frame on the side of the road. They had to scrape up what was left of the bus from the road because it melted into the pavement."

A BBC news story on the incident can be found at this location.

FEAR FACTORY is currently on tour in the U.K., continuing performances in support of the band's latest album, "Mechanize". The group completed its most recent American tour on July 27 to a captivated audience in Allentown, Pennsylvania. The following evening the band departed from New York's John F. Kennedy Airport for an additional three weeks of dates in the U.K. and other various European festivals."

Obrazek

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=144077
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

A tymczasem w histerii jaką obserwujemy w związku z nowym albumem IM zupełnie bez echa przeszedł fakt, że jest już nowa płyta Black Label Society.

Obrazek
Lista utworów:
1. Crazy Horse
2. Overlord
3. Parade Of The Dead
4. Darkest Days
5. Black Sunday
6. Southern Dissolution
7. Time Waits For No One
8. Godspeed Hell Bound
9. War Of Heaven
10. Shallow Grave
11. Chupacatra
12. Riders Of The Damned
13. January

Typowa płyta BLS. Porwała mnie bardziej niż nowy Ozzy.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

nowy kawałek Soundgarden :shock:

Znaczy nie to, że mi się tak podoba, ale fakt, że jest :P

A Cornell pieje jak Dick :shock: Kurna, co to ma być, no ja już nie wyrabiam :lol:

edit: horror, pieje do końca :lol:

Nie no, doziebali równo, przecież SG nie na tym polegał.... ale cyrk.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

BIG 4 - dvd

Obrazek
Obrazek

METALLICA track listing:

01. Creeping Death
02. For Whom The Bell Tolls
03. Fuel
04. Harvester Of Sorrow
05. Fade To Black
06. That Was Just Your Life
07. Cyanide
08. Sad But True
09. Welcome Home (Sanitarium)
10. All Nightmare Long
11. One
12. Master Of Puppets
13. Blackened
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman

Encore:

16. Am I Evil? (with the Big Four)
17. Hit The Lights
18. Seek and Destroy

SLAYER track listing:

01. World Painted Blood
02. Jihad
03. War Ensemble
04. Hate Worldwide
05. Seasons In The Abyss
06. Angel of Death
07. Beauty Through Order
08. Disciple
09. Mandatory Suicide
10. Chemical Warfare
11. South of Heaven
12. Raining Blood

MEGADETH track listing:

01. Holy Wars... The Punishment Due
02. Hangar 18
03. Wake Up Dead
04. Head Crusher
05. In My Darkest Hour
06. Skin O' My Teeth
07. A Tout Le Monde
08. Hook In Mouth
09. Trust
10. Sweating Bullets
11. Symphony Of Destruction
12. Peace Sells/Holy Wars Reprise

ANTHRAX track listing:

01. Caught In A Mosh
02. Got the Time
03. Madhouse
04. Be All, End All
05. Antisocial
06. Indians/Heaven And Hell
07. Medusa
08. Only
09. Metal Thrashing Mad
10. I Am The Law

The DVD hits the streets on October 15 in Northern Europe, October 18 in most of the rest of the world, October 19 in North America and the full shows from all four bands will be included in the two-disc set along with behind-the-scenes and interview footage. In addition to the two-DVD set and the corresponding Blu-ray, there will be a limited-edition "super deluxe" box set including the DVD set, five CDs with ALL the music, a 24-page booklet, a poster, photos of each band, and a "Big Four" guitar pick.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

yankes pisze: The DVD hits the streets on October 15 in Northern Europe, October 18 in most of the rest of the world, October 19 in North America and the full shows from all four bands will be included in the two-disc set along with behind-the-scenes and interview footage. In addition to the two-DVD set and the corresponding Blu-ray, there will be a limited-edition "super deluxe" box set including the DVD set, five CDs with ALL the music, a 24-page booklet, a poster, photos of each band, and a "Big Four" guitar pick.
Czyli podsumowując, będą wydania:

- 2DVD
- Blu-Ray (też 2?)
- "Limited Edition Super Deluxe" 2DVD + 5CD + bajery

Trochę szkoda, że 5CD nie wydadzą osobno, bo na tym mi by najbardziej zależało, a tak, to wydanie "Super Deluxe" z 300 zł pewnie będzie co najmniej kosztowało... :???:
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

O ja to pewnie bedzie dużo ważyło, długo sie bedzie sciągać :roll:
A tak na poważnie to już nie moge doczekać sie 15 pazdziernika, bo niestety nie było mnie na Sonisphere, ale kupiłem niedawno odtwarzacz Blu-Ray, wieć od razu do sklepu i do odtwarzacza! :dance: :pijak: :pijak: :pijak: :pijak: :pijak:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jesień zapowiada się grubo jeśli chodzi o koncertowe DVD... Już mamy w zapowiedziach Sonisphere z The Big 4, (sic)nesses SlipKnot, wypasiony zestaw Behemoth, a na święta być może dojdzie AC/DC z Buenos Aires. :twisted:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

WICKER MAN pisze:Jesień zapowiada się grubo jeśli chodzi o koncertowe DVD... Już mamy w zapowiedziach Sonisphere z The Big 4, (sic)nesses SlipKnot, wypasiony zestaw Behemoth, a na święta być może dojdzie AC/DC z Buenos Aires. :twisted:
I jeszcze Motorhead z Open Air Gampel 2002 w Szwajcarii. :B
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mike Portnoy odchodzi z Dream Theater. :shock:

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=145749

Wielki szok, ale to jego wybór. Mam nadzieję, że teraz na stałe będzie grał z Avenged Sevenfold.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

http://www.rockmetal.pl/wiesci.html?new ... am_Theater

Portnoy opuścił DT.... mimo że ich nie słucham to tego bym się nie spodziewał :shock:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Jestem w ogromnym szoku. :shock: Jeden z moich ulubionych zespołów, jeden z moich ulubionych muzyków. Przecież Mike ciągnął cały ten zespół.. Jeżeli sprawa wygląda tak, jak opisuje to Portnoy, to chłopaki z DT nie zachowali się fair. Ciężko w to uwierzyć, a co dopiero wyobrazić sobie kogo innego za garami w DT - w styczniu mają nagrywać album i dziś to potwierdzili...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

yankes pisze:Jestem w ogromnym szoku. :shock: Jeden z moich ulubionych zespołów, jeden z moich ulubionych muzyków. Przecież Mike ciągnął cały ten zespół.. Jeżeli sprawa wygląda tak, jak opisuje to Portnoy, to chłopaki z DT nie zachowali się fair. Ciężko w to uwierzyć, a co dopiero wyobrazić sobie kogo innego za garami w DT - w styczniu mają nagrywać album i dziś to potwierdzili...
Dokładnie. Portnoy miał koncertować z Avenged Sevenfold do końca bieżącego roku, ale jeśli czuł, że potrzebna mu będzie dłuższa przerwa od Dream Theater to zespół powinien to uszanować. Tych kilka miesięcy by ich nie zbawiło (zwłaszcza, że Mike pisze, iż zaproponował, że może udzielać się w DT przez część 2011). To, że teraz mają wolne (ostatnie koncerty zagrali bodajże w Japonii na początku sierpnia) nie znaczy, że zaraz po Nowym Roku muszą od razu wchodzić do studia. Zespół ma już mocną pozycję i na brak kasy narzekać nie mogą więc nie wiem skąd ten pośpiech. Mike na pewno będzie zmęczony po długiej trasie z A7X (obecnie 2 miesiące w USA, potem Europa) więc powinni to uszanować i np. pomyśleć nad płytą w drugiej połowie 2011. Zwłaszcza, że nie sam Portnoy angażuje się w inne projekty, a większość z muzyków DT. Mam nadzieję, że Mike na stałe dołączy teraz do Avenged Sevenfold, bo 'Nightmare' to IMHO jedna z najlepszych płyt wydanych w 2010.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

WICKER MAN pisze:. Mam nadzieję, że Mike na stałe dołączy teraz do Avenged Sevenfold, bo 'Nightmare' to IMHO jedna z najlepszych płyt wydanych w 2010.
Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Nie trawię ich jak mało kogo. Jak będzie chciał coś nagrywać, to liczę na kolejną supergrupę. Frusciate (według Newsweeka) zapowiada na 2011 powołanie kilku takich ekip. Ciekawe co by zrodziła ich współpraca?
Ostatnio zmieniony czw wrz 09, 2010 2:06 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

yankes pisze:WICKER MAN napisał/a:
. Mam nadzieję, że Mike na stałe dołączy teraz do Avenged Sevenfold, bo 'Nightmare' to IMHO jedna z najlepszych płyt wydanych w 2010.

Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Nie trawię ich jak mało kogo. Jak będzie chciał coś nagrywać, to liczę na kolejną supergrupę. Frusciate (według Newsweeka) zapowiada na 2011 powołanie kilku takich ekip. Ciekawe co by zrodziła ich współpraca?
no i ja ci się nie dziwię. AS to raczej kiepścizna. Mimo że nie przepadam za DT to szanuje bardzo portnoya i szkoda jakby doszedł do AS...
Ostatnio zmieniony czw wrz 09, 2010 2:06 pm przez Elevatorman, łącznie zmieniany 1 raz.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

AS to straszny przeciętniak, ciekawe jak długo MP tam posiedzi. Co do tej dyskusji co DT powienien, czy nie powinien... to zespół, a nie projekt Portnoya, choć nieraz tak się wydawało. Skoro mieli zaplanowanie robienie czegoś, to nie mogli się dostosować do zmiany planów MP, ale nie musieli, bo to też nie jest fajna, jak jedna osoba ma wpływać na działanie całej grupy. Poza tym MP wyraźnie pisze, ze nie był już zadowolony z grania w zespole tak jak przed laty, więc może dobrze zrobił. Ja liczę, że z tego coś fajnego wyjdzie, po koszmarkach jakimi były 2 ostatnie płyty przyda im się jakaś odmiana heh.
ODPOWIEDZ