The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
mmm... wygląda ciekawie, wydaje się że płytka będzie niezła, byle lepsza niż dwie ostatnie, bo one niezbyt mi przypadły do gustu, byle nie było nudno 
... w sumie z tych sampli nic nie wynika a na ich podstawie można jedynie stwierdzić że będzie męczenie buły albo dobry album 
... najciekawiej z całości prezentują się sample ostatniego utworu
... najciekawiej z całości prezentują się sample ostatniego utworu
Mi się akurat śpiew Bruce'a trochę nie podoba, za to długie płyty uwielbiam!Mr. M pisze:Po samplach mam mieszane uczucia. Na pewno plusem jest to, że Bruce śpiewa lepiej niż na AMoLaD. Cały czas mam przeczucie, że płyta będzie za długa, szczególnie po fragmentach openera i ostatniego kawałka...
Zapowiada się znakomity album. To tylko krótkie sample, ale w ułamku oddają klimat poszczególnych utworów. Fajne intro do Satellite 15... no i przepiekna zapowiedź When The Wild Wind Blows. 16 sierpnia nadchodź czym prędzej!!!
Co za niespodzianka
Po tym co usłyszałem jestem nastawiony MEGA pozytywnie
Takimi cichymi faworytami dla mnie są Mother Of Mercy, Isle Of Avalon oraz When The Wild Wind Blows
Wydaje się że są w klimacie który najbardziej mi odpowiada takie utwory lubię
Czy komuś jeszcze The Talisman przypomina The Legacy z AMOLAD
? Czekam na płytę z niecierpliwością. Moim zdaniem będzie dużo lepsza od AMOLAD i wydaje mi się że będzie mogła śmiało rywalizować o tytuł najlepszej płyty IM od powrotu Bruca i Adriana do składu 
Próbki 'Coming Home' i 'WTWWB' zrobiły dobre wrażenie, a reszta jak narazie bez fajerwerków.
Patrząc na foto płyt, to 'Mission Edition' jakoś bidnie wygląda.
Patrząc na foto płyt, to 'Mission Edition' jakoś bidnie wygląda.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

1. Też mi przypomina The LegacyZilian pisze:Czy komuś jeszcze The Talisman przypomina The Legacy z AMOLAD? Czekam na płytę z niecierpliwością. Moim zdaniem będzie dużo lepsza od AMOLAD i wydaje mi się że będzie mogła śmiało rywalizować o tytuł najlepszej płyty IM od powrotu Bruca i Adriana do składu
Jak dla mnie to płytka zapowiada się wyśmienicie
Chociaż przyznam szczerze że jak posłuchałem sampla "The Talisman", "TMHWBK" i "WTWWB" to nie umiałem dojść do siebie bardzo, bardzo długo
Z całego albumu chyba najbardziej czekam na te 3 pozycje
2. Również uważam, że szykuje się coś na miarę BNW
-
ARTUR MELOMAN
- -#Wrathchild

Cześć witam. Jestem pierwszy raz na forum i pozwolę sobie na pewne spostrzeżenie.
fragment "Isle Of Avalon" kojarzy się nieodparcie z SSOASS - zwolnienie w środku utworu. Co sądzicie
fragment "Isle Of Avalon" kojarzy się nieodparcie z SSOASS - zwolnienie w środku utworu. Co sądzicie
Smells good
A mi z nędzą, rozpaczą i zjadaniem własnego ogona po raz kolejny.ARTUR MELOMAN pisze:Cześć witam. Jestem pierwszy raz na forum i pozwolę sobie na pewne spostrzeżenie.
Wolę iść do Kalogródka i posluchać Jerrego 76lat, Henia 62lata, Winciora 58lat i pozostałej ferajny, która lubi się naładować!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Juz zniknely ze strony. Poki co sa jeszcze na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3EH_Wlr11co
Ja tam na podstawie tych fragmentów zupełnie nie jestem w stanie ocenić utworów. Zobaczymy, aczkolwiek nadzieje są. Jedyne co mogę ocenić to Intro - Satellite 15. Brzmi świetnie.
Eeee, bez przesady. No More Lies to akurat nie klasyk, bardzo oklepany jak dla mnie, jeden ze słabszych momentów na Dance Of Death (dla porównania następny Montsegur rozwala). A i Blood Brothers to jakiś dziwny walc, choć na pewno lepszy od NML. Jedyne co mnie denerwuje, że zawsze wciskają te utwory autorstwa Steva do setlisty choćby nie wiem jakie słabe były.WICKER MAN pisze:When The Wild Wind Blows zapowiada sie rewelacyjnie... W ogole zauwazylem, ze Steve powinien sam wiecej komponowac, bo od czasu reunion nie zafundowal nam zadnego gniota - Blood Brothers, No More Lies i For The Greater Good of God to absolutne klasyki.
A co do tematu, to muszę przyznać, że te zajwaki bardzo dobrze mnie nastroiły. Chyba będzie zajebisty album. Tylko Starblind, jeśli się nie mylę, brzmi jak The Legacy ;/
- dostoevsky
- -#Assassin

Nie nie, to The Talisman.cellman pisze:A co do tematu, to muszę przyznać, że te zajwaki bardzo dobrze mnie nastroiły. Chyba będzie zajebisty album. Tylko Starblind, jeśli się nie mylę, brzmi jak The Legacy ;/
Ozzy Osbourne says "Bruce Dickinson is a CUNT 'who needs a fucking Psychiatrist'"
The Quietus: In 2005 your wife Sharon allegedly arranged eggs to be thrown at Iron Maiden while they played at the Ozzfest, supposedly because Maiden singer Bruce Dickinson had made some comments on stage that she disliked. What's your take on that?
Ozzy Osbourne: You know what? Unbeknown to me, every night he was going on stage slagging me off. And that wasn't fair. If he didn't like the fuckin' tour, he should have said "I'm jumping [off] the fuckin' tour," but to go on stage and fuckin' slag me off for no reason… I'd never said a fuckin' bad thing to him. The bass player [Steve Harris] came round at the last gig and said "I'm sorry about Bruce," and I'm like, "What the fuck are you talking about?" Nobody had told me, you know. I said, "You know what? I don't understand what the fuck you're talking about here."
And so, I mean, Sharon got pissed off… it was nothing to do with me. I suppose Sharon got pissed off. I'll back my wife up to the hilt, but I didn't know what was going down. But you know what? [Maiden were getting] a few fuckin' quid out of that Ozzfest. If you've got something to talk to me about, be a man. Come to my face and say, "I think you're a fuckin' asshole." Don't be a fuckin' idiot. It's so pathetically childish.
Unfortunately the rest of the band had to suffer: I suppose they were pissed off with him. But it's wrong: I've never, ever, ever spoken to the guy… No, I tell a lie, one night they were about to go on stage and I didn't know anything was going down, and I said to them, "Have a good show, guys." But I don't like all that shit going down. If you don't like me, just say "I don't like you, I'm doing this festival but I think you're a cunt." That's all right. But to go on my stage and start slagging me off — that ain't fair. They weren't fucking slagging me off when they got paid every fucking night.
The Quietus: It was disappointing to see the two biggest British metal bands in disagreement.
Ozzy Osbourne: To this day I don't understand what the fuckin' beef was. I just don't get it. To go on the Ozzfest and slag [people] off, that's crazy. I really think he needs a fuckin' psychiatrist if he does that, he's fucking nuts. It's an irresponsible fuckin' thing to do. Sharon must have got pissed off with this cunt, you know.

The Quietus: In 2005 your wife Sharon allegedly arranged eggs to be thrown at Iron Maiden while they played at the Ozzfest, supposedly because Maiden singer Bruce Dickinson had made some comments on stage that she disliked. What's your take on that?
Ozzy Osbourne: You know what? Unbeknown to me, every night he was going on stage slagging me off. And that wasn't fair. If he didn't like the fuckin' tour, he should have said "I'm jumping [off] the fuckin' tour," but to go on stage and fuckin' slag me off for no reason… I'd never said a fuckin' bad thing to him. The bass player [Steve Harris] came round at the last gig and said "I'm sorry about Bruce," and I'm like, "What the fuck are you talking about?" Nobody had told me, you know. I said, "You know what? I don't understand what the fuck you're talking about here."
And so, I mean, Sharon got pissed off… it was nothing to do with me. I suppose Sharon got pissed off. I'll back my wife up to the hilt, but I didn't know what was going down. But you know what? [Maiden were getting] a few fuckin' quid out of that Ozzfest. If you've got something to talk to me about, be a man. Come to my face and say, "I think you're a fuckin' asshole." Don't be a fuckin' idiot. It's so pathetically childish.
Unfortunately the rest of the band had to suffer: I suppose they were pissed off with him. But it's wrong: I've never, ever, ever spoken to the guy… No, I tell a lie, one night they were about to go on stage and I didn't know anything was going down, and I said to them, "Have a good show, guys." But I don't like all that shit going down. If you don't like me, just say "I don't like you, I'm doing this festival but I think you're a cunt." That's all right. But to go on my stage and start slagging me off — that ain't fair. They weren't fucking slagging me off when they got paid every fucking night.
The Quietus: It was disappointing to see the two biggest British metal bands in disagreement.
Ozzy Osbourne: To this day I don't understand what the fuckin' beef was. I just don't get it. To go on the Ozzfest and slag [people] off, that's crazy. I really think he needs a fuckin' psychiatrist if he does that, he's fucking nuts. It's an irresponsible fuckin' thing to do. Sharon must have got pissed off with this cunt, you know.
heh ćpał całe życie plus ślub z walniętą żonką i wyszedł z super Ozziego super debil 
Ale żenada ;:D
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak na razie, to z tych krótkich sampli wywnioskować można kilka niezbyt dobrych rzeczy. Isle of Avalon brzmi dokładnie jak zwolnienie w Seventh Son of a Seventh Son, a The Talisman nie jest podobny do The Legacy, to wręcz ta sama muzyka jedynie ze zmienionym tekstem... Z sampli wynika też, że co najmniej 4 kawałki będą miały wolne intra, co może okazać się mega nudne i przewidywalne. Nie mniej jednak fragmenty dwóch ostatnich kawałków powodują ciary na plecach. Sample nic nie wyjaśniają. Może być fajny album, jak również totalne gówno jak El Dorado.
Bingo Jasiu!Mr.Hankey pisze:Jak na razie, to z tych krótkich sampli wywnioskować można kilka niezbyt dobrych rzeczy. Isle of Avalon brzmi dokładnie jak zwolnienie w Seventh Son of a Seventh Son, a The Talisman nie jest podobny do The Legacy, to wręcz ta sama muzyka jedynie ze zmienionym tekstem... Z sampli wynika też, że co najmniej 4 kawałki będą miały wolne intra, co może okazać się mega nudne i przewidywalne. Nie mniej jednak fragmenty dwóch ostatnich kawałków powodują ciary na plecach. Sample nic nie wyjaśniają. Może być fajny album, jak również totalne gówno jak El Dorado.
-
Deleted User 4432
Generalnie po dogłębnej analizie sampli mam dosyć odkrywcze spostrzeżenia . Widać , że album będzie dobry albo zły. Może również być przeciętny , dopuszczam taką opcję .
Nie będę zaskoczony i mam takie przeczucie (choć wolałbym być fałszywym prorokiem ) , że przynajmniej jeden utwór to będzie rozlazłe , przekombinowane męczenie mopsa rodem z AMOLAD . Może się nim okazać When The Wind Blows który wywołał takie ciśnienie .No bo jak tu nagrać spoko kawałek o zagładzie atomowej w konwencji heavy metalu ( od takich rzeczy są kapele black /death metalowe )Jednak dotychczasowe single pokazują , że będzie luźniej . To jest nadzieja dla tej płyty.
Sample to głównie intra (chyba ) więc bym się sugerował . Nie za plumkanie balladek Maidenów lubię tylko za "przypierdolenie"
Nie będę zaskoczony i mam takie przeczucie (choć wolałbym być fałszywym prorokiem ) , że przynajmniej jeden utwór to będzie rozlazłe , przekombinowane męczenie mopsa rodem z AMOLAD . Może się nim okazać When The Wind Blows który wywołał takie ciśnienie .No bo jak tu nagrać spoko kawałek o zagładzie atomowej w konwencji heavy metalu ( od takich rzeczy są kapele black /death metalowe )Jednak dotychczasowe single pokazują , że będzie luźniej . To jest nadzieja dla tej płyty.
Sample to głównie intra (chyba ) więc bym się sugerował . Nie za plumkanie balladek Maidenów lubię tylko za "przypierdolenie"