Żelazna Kolekcja

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Moonchild_

Re: Żelazna Kolekcja

Post autor: Moonchild_ »

cd - wszystkie

single -
rainmaker ,
run to the hills ,
the wikcer man

dvd -
Vision of the beast ,
Rock in rio ,
The early days ,
Eddie Rips Up - Ullevi 2005,
Death on the road,
The Albatross foolows on ,
Flight 666

bootlegi - nawet nie chce mi sie wymieniać ;p

ksiażki - Run to the Hills I , II , III .

koszulki - welcome to poland z behind iron curtain ,
brave new world ,
different world ,
no more lies ,
a real live one ,
number of the beast ,
seventhy son of a seventhy son .

dodatkowo 2metrowa plandeka z world slavery tour 84 , podświetlany baner z Brucem , plakat ze zbiorem płyt , plakat number of the beast i 1,50 plandeka z life after death .

noi naszywki ,bilety, plakietki i inne duperele ... a noi Bruce przeczytał mojego meila w "friday rock show" ;)
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

Ja powolutku uzupełniam kolekcje ale mogę się pochwalić, że w wieku 8 lat dostałem od wujka na urodziny CD - Piece of Mind :mryellow:
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

Kai. pisze:Ja powolutku uzupełniam kolekcje ale mogę się pochwalić, że w wieku 8 lat dostałem od wujka na urodziny CD - Piece of Mind :mryellow:
Fajnie ;-)
Ja w wieku 8 lat nie miałam pojęcia jak grają Ironi. Tzn. na pewno wielokrotnie słyszałam ich muzykę, jak leciała w domu, ale nie miałam świadomości, że to oni. Pierwszą płytą, którą dostałam była DoD, ale wtedy miałam znacznie więcej niż 8 lat. :mryellow:
Co do kolekcji, to posiadam wszystkie albumy studyjne i niektóre koncerty. Do reszty próbuję dotrzeć.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Kai. pisze:Ja powolutku uzupełniam kolekcje ale mogę się pochwalić, że w wieku 8 lat dostałem od wujka na urodziny CD - Piece of Mind :mryellow:
... chwała wujkowi :mryellow: ;-) aczkolwiek myślę że wtedy zawartość muzyczną miałeś głęboko w dupie :cool: ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie mów tak - bo ja w wieku lat 10-ciu znałem "Powerslave" na pamięć i tyle - to się nazywa być fanem! Ojciec nie zabrał mnie w 1984 na koncert w Łodzi i po dziś dzień mu to wytykam... Choć widziałem Maiden 8 razy na żywo (zaliczam w to tegoroczny WACKEN)

1995 Torwar, Warszawa X - Factour
1998 Spodek, Katowice Virtual XI Tour
2000 Spodek, Katowice Brave New World Tour
2003 Spodek, Katowice Give Me Ed... Tour
2005 Stadion Śląski, Chorzów Eddie Rips Up The World Tour
2008 Stadion Gwardii, Warszawa Somewhere Back In Time Tour
2008 Wacken Fest, Wacken Somewhere Back In Time Tour
2010 Wacken Fest, Wacken Final Frontier Tour 2010

Jestem ich fanem 26 lat, - JEZZU... ;-)
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

jesper pisze:
... chwała wujkowi :mryellow: ;-) aczkolwiek myślę że wtedy zawartość muzyczną miałeś głęboko w dupie :cool: ;-)
Nie pamiętam ale kilka tygodni po tym jak dostałem Piece of Mind prosiłem o jeszcze więc wujek z ojcem dali mi słuchać kasety: Iron Maiden, Killers, Best Of The Beast, A Real Live One, Powerslave i oglądałem z nimi na video Maiden England oraz taka składanke z kawałkami do 1990 roku :D

IM <3 :mryellow:
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Patryx
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Patryx »

1. Iron Maiden (wydańskie japońskie)
2. Killers (takoż wydanie japońskie)
3. Number of the Beast (wydanie zwykłe z 1998 roku)
4. Piece of Mind (wydanie japońskie)
5. Powerslave (wydanie japońskie)
6. Somewhere in time (wydanie japońskie)
7. SSOASS (pierwsze wydanie (1988r :twisted: )
8. NPFTD (pierwsze wydanie)
9. Fear of the dark (pierwsze wydanie (amerykańskie)
10. Factor X (pierwsze wydanie)
11. Best of the beast
12. Virtual XI
13. Brave New World
14. A matter of life and death (przegrywane ale w przyszłości planuję zakupić oryginał, na piracie jest gorsza jakość dźwięku)

Jakby ktoś się zastanawiał nad dopłaceniem nawet kilkudziesięciu złotych żeby nabyć japońskie lub pierwsze wydanie, to niech się nawet nie zastawia - jakość dźwięku jest bez porównania lepsza. Odważę się nawet powiedzieć, że dorównuje winylowi (zwłaszcza japońce).
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Najnowszy Metal Hammer UK z okładką 3D. Niezła gratka dla kolekcjonerów.

http://www.metalhammer.co.uk/wp-content ... Dcover.gif
Patryx
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Patryx »

Gdzieś kupił :-o ? A przy okazji pytanko - wie ktoś czy w teraz rocku albo (polskim!) metal hammerze będzie coś o frontierze? Przy wydaniu AMOLAD wszędzie były o tym artykuły a teraz nie widzę.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

W Metal Hammerze plakat mogliby dać :/
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Możesz ściągnąć przez net z UK. A plakat był. W poprzednim numerze chyba.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W polskim MH jest recenzja "TFF" - "Album Miesiąca" a 25 VIII w numerze wrześniowym, będzie o nich "coverstory". To samo z "TR". Trzeba poczekać na Mystic i Hard Rockera we wrześniu. W tym roku część czasopism na świecie poświęciło już dużo miejsca Maiden a część zrobi to za miesiąc, żeby "stopniować napięcie". Dziś miałem przyjemność jednokrotnego odsłuchania albumu i powiem, że to bardzo przemyślane w 99% progresywne dzieło z niesamowitymi solówkami i melodiami. Najmniej ciekawie wypadł "El Dorado" i "Satellite..." który sam w sobie jest tak eksperymentalny, że aż mało Maidenowski. Talisman, Alchemist, Isle Of Avalon i WTWWB - na kolana, dla ludzi lubiących wartościową muzę (muzykę a nie huk) - mussss :!: ;-)

Na wysokości premiery postaram się o recenzję dzieła, z pewnością Maideni nie "stanęli w miejscu", choć to już dziś inny zespół niż 20 lat temu, ciekawszy :idea:
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

Wow Ralf jak się do tego dorwałeś :D?
Napad do tłoczni płyt ^^?
ciekawe czy w Polskim MH kiedyś dadzą tą podkładkę :D
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

RALF pisze:miałem przyjemność jednokrotnego odsłuchania albumu i powiem, że to bardzo przemyślane w 99% progresywne dzieło z niesamowitymi solówkami i melodiami
A jaką masz opinię o AMOLAD ? Bo jeśli go lubisz i Final Frotier wydaje ci się podobny do tego albumu to będę trochę rozczarowany . Pytam bo piszesz o progresji a tym charakteryzował się właśnie A Matter...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dotarłem "po znajomości" ale - szaa!!! Nie, tylko fragmentarycznie jest podobny do "AMOLAD", bardziej w guście tych dłuższych kompozycji z "BNW". Natomiast co do linii melodycznych - jednoznacznie przenika tu solowy Dickinson. W kilku miejscach jest tam sporo klasyki Hard Rocka, natomiast sola - niesłychanie interesujące. A ha, brzmi lepiej (jaśniej) niż dwie ostatnie płyty, tak między "BNW" a "FOTD". W kilku miejscach gitary wręcz niszczą.

Recenzent "MH" napisał że to "dziwna płyta" - NIE, on jest inna, nie dziwna. Wiem, że polubię ją najbardziej ze wszystkich krążków po reunion 1999, jest najciekawsza. Na pewno nie słaba.

Zapomniałem, zapisałem sobie na kartce REWELACYJNY jest "Starblind", a czemu go nie dali zamiast El Dorado" - tylko EDDIE wie ;-)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Moja kolekcja zwiększyła się o debiut który nie wiem czy Wiecie ale nazywa się Iron Maiden

a nowy album jaki by nie był tak będzie gorszy niż Brave New World
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

IM_Power pisze:a nowy album jaki by nie był tak będzie gorszy niż Brave New World
Ręce opadają...

RALF - ciekawe rzeczy napisałeś :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

IM Power czasem przechodzi sam siebie ;-)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

poprostu uważam BNW za szczyt możliwości Maiden w tej stylistyce i tyle, gdyby odświeżyli brzmienie, biorąc nowego producenta ,rezygnując z tego całego progresu, a tak,to jestem pewien ,że będzie coś w stylu ostatniej płyty, takie moje zbójeckie prawo tak sądzić bo moje oczekiwania względem A Matter...sprawdziły się, uważam ,że Ironi powinni nagrać jeszcze jeden solidny,ognisty krążek z heavy w stylu lat 80, oczywiście mój ukochany zespół ma prawo reazliwować własne wizje artystyczne tak samo jak i ja mam prawo uważać że to błędna droga

a Shirley to kiepski producent i zawsze będe to powtarzał, poziom brzmienia IM nie licząc BNW jest taki sam jak ostatnich okładek

na szczęście koncertowo jest tak samo jak w latach 80 a może i nawet troszęczkę lepiej:)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Może następna płyta, będzie w stylu BNW, Ironi powiedzieli, że TFF to nie jest ich ostatnia płyta i, że będą jeszcze 2-3 płyty.
ODPOWIEDZ