Chodzi Ci o to, że When the wild wind blows, jest o zagładzie atomowej, czy masz na myśli Brightera z poprzedniej płyty?numLock pisze:Może się nim okazać When The Wind Blows który wywołał takie ciśnienie .No bo jak tu nagrać spoko kawałek o zagładzie atomowej w konwencji heavy metalu ( o
The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
-
Deleted User 4432
When The Wind Blows podejmuje taką tematykę. W którejś recenzji pisało , nie pamiętam gdzie
Chyba w tej z "Classic Rock".
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Owszem, polecam obejrzenie tego filmu opartego na ksiazce 'When The Wind Blows" Raymonda Briggsa:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4076482887#
Swoja droga wersja Maiden ma troche inne zakonczenie: okazuje sie, ze media podaly nieprawdziwa informacje o ataku jadrowym, a tak naprawde mialo miejsce jedynie trzesienie ziemi - jednak para staruszkow do czasu przybycia ekipy ratunkowej popelnila samobojstwo polykajac fiolki z trucizna...
When they found them had their
Arms wrapped around each other
Their tins of poison laying nearby their clothes
The day their both mistook an earthquake for the fallout.
Dlatego tez tym razem mamy kawalek bardziej o wplywie mediow na ludzi niz o wojnie atomowej.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4076482887#
Swoja droga wersja Maiden ma troche inne zakonczenie: okazuje sie, ze media podaly nieprawdziwa informacje o ataku jadrowym, a tak naprawde mialo miejsce jedynie trzesienie ziemi - jednak para staruszkow do czasu przybycia ekipy ratunkowej popelnila samobojstwo polykajac fiolki z trucizna...
When they found them had their
Arms wrapped around each other
Their tins of poison laying nearby their clothes
The day their both mistook an earthquake for the fallout.
Dlatego tez tym razem mamy kawalek bardziej o wplywie mediow na ludzi niz o wojnie atomowej.
O! Nie wiedziałem..A nie wiecie może jaką tematyke podejmują pozostałe utwory?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Isle of Avalon - http://pl.wikipedia.org/wiki/Avalon_%28mitologia%29
The Talisman - historia w stylu Rime'a, cos o morskich podrozach
Coming Home - powrot z misji promu kosmicznego
Mother of Mercy - kolejny kawalek o wojnie i zolnierzach
The Man Who Would Be A King - prawdopodobnie nawiazuje do opowiadania Kiplinga - http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82ow ... r%C3%B3lem
Plus El Dorado - kryzys ekonomiczny i oszustwa finansowe
The Talisman - historia w stylu Rime'a, cos o morskich podrozach
Coming Home - powrot z misji promu kosmicznego
Mother of Mercy - kolejny kawalek o wojnie i zolnierzach
The Man Who Would Be A King - prawdopodobnie nawiazuje do opowiadania Kiplinga - http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82ow ... r%C3%B3lem
Plus El Dorado - kryzys ekonomiczny i oszustwa finansowe
Fajna recenzja jest w Metal Hammerze. Piszą że album jest z początku do d... tak że aż chce się go wyłączyć, ale od 4 piosenki zaczyna się prawdziwe Iron Maiden i płytka jest naprawdę świetna 
już nie ma sampli, trudno,sobie nie posłucham
są na YT, wpisz 'iron maiden sample' i ci wyskoczą, wynik jakoś 4,5 od góry
To jest jakaś propaganda... wnosze o zablokowanie Borysowi możliwości pisania na forum.Borys1978 pisze:A mi z nędzą, rozpaczą i zjadaniem własnego ogona po raz kolejny.ARTUR MELOMAN pisze:Cześć witam. Jestem pierwszy raz na forum i pozwolę sobie na pewne spostrzeżenie.
fragment "Isle Of Avalon" kojarzy się nieodparcie z SSOASS - zwolnienie w środku utworu. Co sądzicie
Wolę iść do Kalogródka i posluchać Jerrego 76lat, Henia 62lata, Winciora 58lat i pozostałej ferajny, która lubi się naładować!
Dalsza dyskusja nie będzie miała miejsca.
Mimo wszystko, pozdrawiam
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Kurde, sample jak sample, niektóre nawet obiecujące, ale fragment pierwszego utworu- FANTASTYCZNE.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Po samplach, najbardziej podoba mi się When the wild Wind Blows, ale to tylko sample, trzeba poczekać jeszcze 16 dni

nie,nie,nie posłucham do Isle of Avalon początku i zgasiłem,to jest totalny bezsens ,posłucham jak będzie w całości bo to jest psucie całego czekania
-
Deleted User 622
No ta, przecież to Maiden, więc czekanie analogią dziewictwaIM_Power pisze:bo to jest psucie całego czekania
Orientuje się ktoś czy w krakowskim empiku płyty są już w dzień premiery? Nigdy wcześniej nie kupowałem żadnej płyty w premierę, ale książki owszem i wiem, że empik się nie spieszy z wstawieniem ich do oferty.
-
Deleted User 2259
To idź do Saturna lub Media tam zawsze wcześniej serio 
Ta - miałem zamówić Ltd Edition z Fana, ale - nie opyla się, kupię 17 - ego w MM, w Łodzi (Galeria). 
-
Deleted User 804
dość często możesz kupić płyty już w piątek po południu przed poniedziałkową premierąPatryx pisze:Orientuje się ktoś czy w krakowskim empiku płyty są już w dzień premiery? Nigdy wcześniej nie kupowałem żadnej płyty w premierę, ale książki owszem i wiem, że empik się nie spieszy z wstawieniem ich do oferty.
ja tak właśnie kupiłem AMOLAD w 2006 w empiku i Flight 666, około 16tej w piątek w białostockim Media Markt
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W Media Markt czy Saturn plyty beda juz w piatek 13-ego.