The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Set jest podsumowując w porządku, bardzo mnie cieszą utwory z Brave New World przede wszystkim, zawsze chciałem usłyszeć trochę materiału z tego albumu, kawałki z Dance of Death to będzie fajna sentymentalna podróż do koncertu z Wrocławia, a utwory z A Matter..to akurat te które chciałem usłyszeć, szkoda ,że nie zdecydowali się grać The Legacy.
Natomiast co do klasyków standard oraz fajna niespodzianka -Running Free na koniec.
Wiadomo-chciałoby się jakiegoś dawno nie granego utworu z lat 1980-1998 ale trudno, może coś takiego przygotują na trasie albumowej, liczę na choć jeden taki utwór.
Natomiast co do klasyków standard oraz fajna niespodzianka -Running Free na koniec.
Wiadomo-chciałoby się jakiegoś dawno nie granego utworu z lat 1980-1998 ale trudno, może coś takiego przygotują na trasie albumowej, liczę na choć jeden taki utwór.
Brakuje tego Paschendale, choć - jak już go grali to powinni dać sporo pirotechniki....
Jestem zdania, iż w przyszłym roku oprócz najnowszego stuffu powinni pograć takie 2MTM czy Troopa - dla równowagi
Jestem zdania, iż w przyszłym roku oprócz najnowszego stuffu powinni pograć takie 2MTM czy Troopa - dla równowagi
w UK set bez zmian 
a jak dla mnie powinni zagrać 5 czy tam 6 utworów z nowej płyty ,Hallowed i Iron Maiden bo to tradycja, ew. jeszcze z jeden klasyk i utwory rzadziej grane takie jak Phantom, Wasted Years, Clansman ,Murders in the Rue Mourge, 22 Acacia Avenue czy Bring Your Daughter...to byłoby coś ,set złożony z utworów granych bardzo często + z nowej płyty nie byłby już zbyt ciekawyRALF pisze:Brakuje tego Paschendale, choć - jak już go grali to powinni dać sporo pirotechniki....
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Ja w przyszłym roku chciałbym usłyszeć znowu całą nową płytę na koncercie. Od początku do końca. Biorąc pod uwagę klimat na koncertach na trasie AMOLAD, było naprawdę super. Do tego Iron Maiden (bo być musi - stety czy niestety) + wszystko mi jedno co (chociaż jak płyta kosmiczna, to mogłoby być coś z SIT tytułowy na przykład
)
w ogóle z ich strony głupotą było zrezygnowanie z pirotechniki, szczególnie po tym jak się super sprawdziła podczas ostatniej trasy, miałem nadzieję że chociaż w Europie ją dodadzą. Jakby nie było troszkę podnosi emocje szczególnie podczas rozpoczęcia koncertu czy krzyku Bruca podczas Numbera 
dla mnie pirotechnika i scenografia to kwestia drugo lub nawet trzeciorzędna, najważniesze są forma zespołu oraz klimat tworzony przez publiczność ,nawet nie set, choć też oczywiście ma dla mnie znaczenie ,ogólnie samo to ,że się widzi Ironów ,klimat przed koncertem ,ogólnie ,tam nigdy mówiąc szczerze nie zwracam uwagi na to ile Eddie ma metrów, ile jest wybuchów i takie tam rzeczy, na to zwraca się uwagę przy oglądaniu DVD ,ale to moje zdanie
a co do kosmicznego klimatu nowej płyty to myślę ,że możemy się rozczarować ,ja się nie nastawiam, jedno Somewhere in Time zresztą już jest, myślę że klimat będzie zbliżony do tego z ostatnich płyt poprostu
a co do kosmicznego klimatu nowej płyty to myślę ,że możemy się rozczarować ,ja się nie nastawiam, jedno Somewhere in Time zresztą już jest, myślę że klimat będzie zbliżony do tego z ostatnich płyt poprostu
Nie wyobrażam sobie np. Rime'a bez efektownej scenografii i efektów świetlnych/pirotechniki.
ale przecież Rime to nie tylko trasa SBIT to także trasa World Slavery Tour gdzie przecież nie zawsze możliwa była pirotechnika gdy grali w mniejszych halach ,a przecież kopać kopało i zachwycać zachwycało ,zresztą Rime to akurat faktycznie wyjątek, koncert nie tylko z samego Rime'a się składa ,a teraz to go przecież nie będzie
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce powiedzial w jednym z wywiadow, ze nie planuja grania calego The Final Frontier na zywo - jedynie z 5 utworow (przy czym wymienil tytulowy, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When The Wild Wind Blows). Do tego na pewno dojda klasyki tzn. Trooper, 666, RTTH, Hallowed, 2MTM czy TETMD, a takze niesmiertelne (a szkoda) Iron Maiden... Mysle, ze z obecnego setu moze zostac jakis kawalek z AMOLAD oraz BNW (tytulowy?)... Nie liczylbym na jakas niespodzianke, predzej jakis nie za czesto grany kawalek typu Heaven Can Wait (sprawdzilby sie na festiwalach plus znowu bylaby szansa wygrania wejscia na scene). Na pewno setlista bedzie bardziej 'mainstreamowa' zwazywszy na to, ze w Europie zespol zagra prawdopodobnie glownie na festiwalach.
Dla mnie pirotechnika zawsze była nieodzownym fragmentem koncertu IM. Ich muzyka bardzo dobrze współgra z efektami świetlnymi. I na pewno pomaga w odbieraniu i przeżywaniu emocji związanych z koncertemremi pisze:w ogóle z ich strony głupotą było zrezygnowanie z pirotechniki, szczególnie po tym jak się super sprawdziła podczas ostatniej trasy, miałem nadzieję że chociaż w Europie ją dodadzą. Jakby nie było troszkę podnosi emocje szczególnie podczas rozpoczęcia koncertu czy krzyku Bruca podczas Numbera
No fakt morze scenografia nie jest najważniejsza bo co z tego że scenografia i efekty były by świetne gdyby zespół nie był w ogóle zgrany. Jednak tak jak napisałem powyżej moim zdaniem efekty te pomagają w odbieraniu widowiska. A tak na marginesie moim zdaniem dużo bardziej podobają mi się takie koncertyIM_Power pisze:dla mnie pirotechnika i scenografia to kwestia drugo lub nawet trzeciorzędna, najważniesze są forma zespołu oraz klimat tworzony przez publiczność
Tak ... potwierdzam slowa Wickera ... tzn od troszke innej osoby
Wracajac dzis z Knebworth na lotnisku spotkalem ????? z rodzina. Po wymianie kilku zdan i podziekowaniu za super gig na Sonicsphere dzien wczesniej owego jegomoscia spytalem jak wiele kawalkow z nowej plyty maja zamiar grac gdy zaczna pelna, nowrmoalna trase. Odpowiedz byla szybka ... 5. Czyli maja to juz ograne, dopracowane i czekaja jedynie na wydanie plyty i wyruszenie w trase. Choc ow Pan na moje pytanie czy zagraja cos jeszcze w tym roku z nowej plyty, chocby jeden kawalek ... jedynie sie usmiechnal i po czyms czym sprawil mi najwieksza radosc na swiecie zmykal na swoj samolot ciagnac za soba niezbyz zadowolona corcie. Na pozegnanie zapytalem oczywiscie czy wpadna do nas, do Polski w przyszlym roku - w odpowiedzi poprzedzonej usmieszkiem wygladajacym jak tajemnica uslyszalem uslyszalem - TAKE CARE
... i tylko tyle
Wiecej o tym co bylo w Knebworth i dzien po nim jutro poznym wieczorem lub w srode gdyz teraz padam na ryj po 65 nieprzespanych godzinach.
jeśli tak będzie to do dupy ,tyle mogę powiedzieć, oczywiście nie zmienia to faktu ,że i tak zrobię wszystko by pojechać (ale ceny mogą być zabójcze, jak na Sonisphere w tym roku czy na AC/DC) ...cóż, pozostaję się modlić by to była naprawdę mocarna płytaWICKER MAN pisze:Bruce powiedzial w jednym z wywiadow, ze nie planuja grania calego The Final Frontier na zywo - jedynie z 5 utworow (przy czym wymienil tytulowy, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When The Wild Wind Blows). Do tego na pewno dojda klasyki tzn. Trooper, 666, RTTH, Hallowed, 2MTM czy TETMD, a takze niesmiertelne (a szkoda) Iron Maiden... Mysle, ze z obecnego setu moze zostac jakis kawalek z AMOLAD oraz BNW (tytulowy?)... Nie liczylbym na jakas niespodzianke, predzej jakis nie za czesto grany kawalek typu Heaven Can Wait (sprawdzilby sie na festiwalach plus znowu bylaby szansa wygrania wejscia na scene). Na pewno setlista bedzie bardziej 'mainstreamowa' zwazywszy na to, ze w Europie zespol zagra prawdopodobnie glownie na festiwalach.
rob69, a ten jegomość to kto?
Pewnie Steve albo Janick... strzelam.
Janick ma córcie ? :>
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

A bym chciał żeby z Metą zagraliRALF pisze: Ja jednak liczę na plenerowy koncert zespołu w Polsce w 2011 - tym, może i Sonisphere, pomyślcie, może załatwią show kilku innych, znanych grup. Byłoby BOSKO. Nie interesuje mnie, czy będzie tam "full true fans" czy piknik, interesuje mnie SHOW.
Tania prowokacja 
Jakie byście chcieli kawałki z nowej płyty na koncertach? Pewne jest raczej El Dorado i tytułowy kawałek :/ Ja bym chciał jeszcze The Talisman (koniecznie!) Coming Home i Starblind. Wydaje mi sie że pojawi sie When the Wild wind Blows, ale osobiście wolałbym zamiast 11 minutowego kawałka jednak pare - the alchemist i mother of mercy. Obawiam sie, że z setu wyleci Blood Brothers kosztem ostatniego numeru z TFF. Myśle, że wypadnie tez DoD (za wiele akustyka w intrach
) i ogólnie połowa setu, który wypełni nowy materiał i ze 3 klasyki.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jakby zagrali całość oprócz El Doradio i intra do TFF to nie miałbym więcej życzeń