Satellite 15... The Final Frontier - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
Satellite 15... The Final Frontier - opinie
Temat do dyskusji o nowym utworze Maiden po usłyszeniu jego pełnej wersji w dobrej jakości.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Re: Satellite 15... The Final Frontier - opinie
Hmm sekcja rytmiczna daje rade, i to bardzo daje rade, intro, najpierw jest takie kojarzy mi się z klimatem niektórych wyścigów Star Wars Racer, intro jest nieco przydługawe, potem już jest normalny Final Frontier który znacie z teledysku, w wersji bez odgłosów 'z kosmosu' jak dla mnie kopie tyłek i jest bardzo dobrym otwieraczem.
Długie intro, perka na początku brzmi jak z sampli 
- Alkochochlik
- -#Trooper

Ja też miałem odczucia i tam w moim poście po intro jest takie miało być elektroniczne, ale zjadłem to. Ale to nie perka tak brzmi to coś innego
Satellite 15 wymiata. Jest świetny, ciężki i mroczny. Niestety dalsza cześć jest słaba. Wg mnie zabrakło im pomysłu na napisania czegoś mocnego.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Mi się podoba własnie druga częśc, bo Satelita jest taki elektroniczny...nawet pokuszę się o stwierdzenie że brzmi jak jakieś techno.
kurcze gdzie ja mogę to pobrać i posłuchać ? plisss dajcie posłuchać 
intro bardzo nowoczesne jak nie MAIDEN, ale EXTRA!
a w samym utworze fajnie gitarkę akustyczną słychać
No właśnie niektórzy słyszeli ją już przy okazji teledysku, a ja byłem przekonany, że to po prostu zniekształcenia kompresji - a teraz wyraźnie słyszę, że jest ^^Budziol pisze:intro bardzo nowoczesne jak nie MAIDEN, ale EXTRA!
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Intro jest trochę za długie ale pozwala się wczuć w klimat całego albumu
Zupełnie nie rozumiem czemu nie zrobili Satellite 15 jako utworu z dopiskiem (intro) i nie rozdzielili ich na 2
Bardzo niespodziewanie pojawia się wokal w pierwszej części utworu. Solówki (chyba Adriana i Dave'a) są na poziomie
. Najbardziej mi się podoba bridge. Utwór dobry chociaż zapewne nie najlepszy na płycie 
Bardzo niespodziewanie pojawia się wokal w pierwszej części utworu. Solówki (chyba Adriana i Dave'a) są na poziomie
Satellite bajka
Tzn. sam instrumentalny początek.
Jak Bruce wchodzi to chwilami przegina pałę jak zwykle (pianie), ale chyba tragedii nie ma.
Samo Final Frontier ok dość, ten akustyk w tle super.
W ogóle to powinny być osobne tracki, nie wiem, po cholerę to połączyli.
Jak Bruce wchodzi to chwilami przegina pałę jak zwykle (pianie), ale chyba tragedii nie ma.
Samo Final Frontier ok dość, ten akustyk w tle super.
W ogóle to powinny być osobne tracki, nie wiem, po cholerę to połączyli.
Słucham właśnie na jednej, beznadziejnej słuchawce...
Początek niezły, dopóki Bruce nie wchodzi z wokalem
chociaż z czasem można się do niego przezwyczaić.
Mogliby jednak wywalić ten początek, który wogle nie pasuje do reszty utworu, ktory powinniśmy dostać w wersji z filmiku.
Gdyby nie ten słaby w zasadzie początek utwór byłby super...Z drugiej strony początek nadaje mu rozmachu itp.
Początek niezły, dopóki Bruce nie wchodzi z wokalem
Mogliby jednak wywalić ten początek, który wogle nie pasuje do reszty utworu, ktory powinniśmy dostać w wersji z filmiku.
Gdyby nie ten słaby w zasadzie początek utwór byłby super...Z drugiej strony początek nadaje mu rozmachu itp.
Mówiłem,że to co mieliśmy w singlu to już będzie utwór,a reszta to poprostu intro,heh , wiedziałem że tak będzie, bo Ironi nigdy nie skracali utworów, tylko po jakiego grzyba to jest jeden utwór? a same intro? no całkiem fajne ,takie mroczne i futurystyczne ,bardzo pod klimaty SiT , a utwór? no fajny ,lepszy niż El Dorado i Coming Home na pewno,z intrem nawet zyskuję, choć mógłby być szybszy i nieco bardziej agresywny, ale jest ok
7,5/10
7,5/10
Bardzo mi się podoba. 
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Po drugim razie bardzo mi się spodobało. Intro ma naprawdę dobry klimat i ten Bruce nawet nie przeszkadza, chociaż nadal trochę mi nie pasuje do reszty utworu.
Po odsłuchaniu całego Satellite 15... The Final Frontier o wiele lepiej wchodzi też El Dorado
Po odsłuchaniu całego Satellite 15... The Final Frontier o wiele lepiej wchodzi też El Dorado
- Iron Soldier
- -#Invader

Jestem przy przesłuchiwaniu i kopie dupę jak tylko się da. Intro też bardzo nowoczesne, ale potem się rozkręca.
tak się zastanawiam skąd te pozytywne opinie?
intro wcale nie pomaga. miernota tego kawałka nei zmieniła się ani trochę od czasu tego nieszczęsnego wideo
nudny jak flaki z olejem, denerwujący na maksa. i tym razem nie tylko jęki mnie męczą 
Pozytywne opinie są poniewaz to Iron Maiden.Matek pisze:tak się zastanawiam skąd te pozytywne opinie?intro wcale nie pomaga. miernota tego kawałka nei zmieniła się ani trochę od czasu tego nieszczęsnego wideo
nudny jak flaki z olejem, denerwujący na maksa. i tym razem nie tylko jęki mnie męczą
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
- Alkochochlik
- -#Trooper

Zgadzam się...ten kawałek to jest dno, najgroszy na płycie, miałem nadzieję że w 'normalnej' wersji, bez tych odgłosów z kosmosu kawałek będzie trochę lepszy, ale jest tak samo zły, a intro to koszmar. Całego albumu przesłuchałem 6 razy, ale Piętnastej Satelitki zza Końcowej Granicy tylko 2 razy...dnoMatek pisze:tak się zastanawiam skąd te pozytywne opinie? intro wcale nie pomaga. miernota tego kawałka nei zmieniła się ani trochę od czasu tego nieszczęsnego wideo nudny jak flaki z olejem, denerwujący na maksa. i tym razem nie tylko jęki mnie męczą
- Emilio
- -#Lord of the flies

a dla mnie to najlepsze intro na płycie, wreszcie jakas odmiana od typowego pitu pitu na akustyku. Z tym intrem kawałek bardziej mi sie podoba.Alkochochlik pisze:a intro to koszmar
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."