Isle Of Avalon - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Alkochochlik
- -#Trooper

Re: Isle Of Avalon - opinie
Ja zacząłem słuchać od Isle of Avalon, utwór stopniowo narasta żeby wybuchnąć 2:50, potem zmienia się w bardziej rockera, solówki nie przypadły mi do gustu po solówkach mam wrażenie jakbym znowu słuchał utwór od poczatku, i mam nieco mieszane uczucia do innych odgłosów np. szumu morza...
- dostoevsky
- -#Assassin

Pierwsze wrażenia:
Świetny kawałek. Długie solo, raczej na pewno Adriana, klimatem bardzo zbliżone do Somewhere in Time, a intro (które później występuje jako przejście) bardzo w stylu SSOTSS.
Bruce nieźle śpiewa. 
Nareszcie w tych kawałkach słychać pomysł!!!!
Świetny kawałek. Długie solo, raczej na pewno Adriana, klimatem bardzo zbliżone do Somewhere in Time, a intro (które później występuje jako przejście) bardzo w stylu SSOTSS.
Nareszcie w tych kawałkach słychać pomysł!!!!
mogę prosić o link ? dziękuje z góry Mother of Mercy urwał mi dupsko 
-
Robercikk
Isle of Avalon to dość niezły utwór, ale nie powalił mnie tak jak to zrobiła piosenka "When the Wild Wind Blows" 
Solówki takie jakieś "dziwne" mi się wydają ;D
Solówki takie jakieś "dziwne" mi się wydają ;D
też zacząłem od tego utworu bo najbardziej mi się z 30sek fragmentach podobał, ale jakoś dziś nie trafiają do mnie te kawałki, chyba zmęczenie trudnym dniem i poczekam do jutra 
Isle Of Avalon także wspaniały kawałek... Ciekawa rzecz to to, że gdzieniegdzie słychać gitarową melodie jak w No More Lies 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Jak zaczynałem słuchać tego utworu, to z pewnością nie spodziewałem się tego co zaczęło się w 3 minucie
Moment z 3:50 przypomina mi trochę Paschendale...
Solówka długa aczkolwiek faktycznie się zupełnie nie nudzi.
Bardzo spodobał mi się zabieg polegający na czymś w rodzaju "to wróćmy do początku"
Pomimo 9 minut IoA się zupełnie nie dłuży a zakończenie jak za dawnych czasów
Moment z 3:50 przypomina mi trochę Paschendale...
Solówka długa aczkolwiek faktycznie się zupełnie nie nudzi.
Bardzo spodobał mi się zabieg polegający na czymś w rodzaju "to wróćmy do początku"
Pomimo 9 minut IoA się zupełnie nie dłuży a zakończenie jak za dawnych czasów
Jak na ta chwile i parę
utwór wydaje się zbyt złożony do oceny po 1 przesłuchaniu i zapewne dużo zyska po dłuższym obcowaniu z płytą...od 3:40 prze chwilę słyszałem chyba Paschendale..ale za takie utwory lubię IM so znowu + ;]
podejrzewam że tak samo z całą płytą jest 
Zniszczony przez piane partie wokalne. Niektóre są całkiem spoko, mimo, że dość wysoko, ale te zaśpiewki a'la amolad mnie dobijają.
Budziol pisze:tak samo z całą płytą jest
Utwór zaczyna się całkiem nieźle, ale im dłużej się go słucha tym bardziej nuży.
Później całe szczęście się rozkręca, co jest zdecydowanym plusem, chociaż Bruce znowu się nie popisuje
Później całe szczęście się rozkręca, co jest zdecydowanym plusem, chociaż Bruce znowu się nie popisuje
gdyby tylko Adrian zagrał nieco lepsze, szybsze solo byłoby totalnie wspaniałe,ale i tak jest bardzo dobrze, już wiem że tego utworu będe słuchał z dużą przyjemnością, ma cholery potencjał, świetny klimat ,a te zagrywki gitarowe przypominają mi Rime'a !
,intrumentalnie i wokalnie klasyczny, bez tego czego nie lubię w IM ostatnich lat ,wreszcie coś porządnego, właściwy początek płyty
8,5/10 a wzrośnie na pewno
jak tego nie będą grali na koncertach a El Dorado tak,to ja już słów nie zmieszczę
8,5/10 a wzrośnie na pewno
jak tego nie będą grali na koncertach a El Dorado tak,to ja już słów nie zmieszczę
Za długi
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
może o minutę faktycznie, ale za ten początek i ogólny klimat należy się uznanie, czuć Adriana który paradoksalnie w solówce jakoś pomysł zgubił, gdyby solo było mocarne byłby to utwór na miarę....Seventh Sona, i tak jest poziom bardzo wysoki, a Bruce śpiewa lepiej niż w 80% utworów IM ostatnich lat
pod koniec kawałka jest taka sama melodyjka gitarowa jak w No More Lies 
Mocna rzecz 8/10 
Wg mnie jeden z najciekawszych kawałków na płycie.
- Iron Soldier
- -#Invader

Jest magia w tym utworze. Plasuje się za paroma, ale niezły.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Niestety Bruce znowu jest zapowietrzony...śpiewa jakby chciał a nie mógł, mimo to kawałek świetny. Wygląda że muszę się przyzwyczaić do zapowietrzonego Bruce'a