The Talisman - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: The Talisman - opinie
Sam początek The Talismana w ogóle nie brzmi jak Legacy, później rzeczywiście bardziej przypomina utwór z AMOLADa. Ale kiedy narasta napięcie i wchodzi riff to już zupełnie inna bajka.
Bruce nieźle śpiewa, później taki mini-bridge, który bardzo przypomina mi X Factor, i który po jakimś czasie pojawia się ponownie.
Chyba najmniej 'przekombinowany' utwór jak na ten moment, z fajnymi wstawkami melodyjnymi, do czasu tego kapitalnego bridge'a i tej kapitalnej solówki! Później znowu szybciej, jednostajniej, przejście i kolejny bridge, ale znowu w stylu X Factor!
I znowu powrót do motywu, który pojawia się po intrze.
Bez przynudnego outro, których było co nie miara na AMOLADzie, za to z supermelodyjnym zakończeniem.
Chyba najmniej 'przekombinowany' utwór jak na ten moment, z fajnymi wstawkami melodyjnymi, do czasu tego kapitalnego bridge'a i tej kapitalnej solówki! Później znowu szybciej, jednostajniej, przejście i kolejny bridge, ale znowu w stylu X Factor!
Bez przynudnego outro, których było co nie miara na AMOLADzie, za to z supermelodyjnym zakończeniem.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Przy tym przyspieszeniu o mało zawału nie dostałem...świetny kawałek...
-
Robercikk
Alkocholik:
Racja!!!! Spokojnie słucham sobie tego utworu i tu nagle takie przyspieszenie!!
Niesamowite, prawie z krzesła spadłem 
Racja!!!! Spokojnie słucham sobie tego utworu i tu nagle takie przyspieszenie!!
znakomity utwór, świetne przyśpieszenie, póki co jeden z lepszych 
ale to pierwsze wrażenia na bieżąco trzeba się osłuchać, żeby móc oceniać
ale to pierwsze wrażenia na bieżąco trzeba się osłuchać, żeby móc oceniać
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Jak Bruce zaczął śpiewać to nie potrafiłem uwierzyć, że to on
Jakkolwiek głupio by to zabrzmiało
Następnie jak Bruce zamienia się z drugim Brucem przy mikrofonie po raz drugi pomyślałem, że zlecę z krzesła
No a przy zrywie nie miałem wyboru, zleciałem i siedziałem do samego końca z otwartą gębą
Póki co najlepszy kawałek na TFF. Kiedy utwór się kończył pomyślałem sobie "do cholery, a czemu ten był taki krótki... nie mogli go nagrać np 9minutowego?" 
Wow pierwszy kawałek który zerwał mnie z krzesła i obudził wszystkich sąsiadów, heh maja szczęście że budzi ich the Talisman a nie lady gaga ;] Spodziewałem się killera w postaci Isle of Avalon..a mam to na co czekałem w The Talisman! Może nie jest to szczyt muzycznych osiągnięć Ironsów ale za takie kawałki ich lubię...klimatyczne intro, świetny rify, Bruce śpiewa jak 20'to latek ;] Wg. mnie Jedyny -- ....czemu tylko 9min ;/
Po jego przesłuchaniu też dziwiłem się dlaczego tak krótko? 
Znowu obrzydliwe pianie, obleśnie, Bruce zapowietrzony, ściśnięte gardło
Nie wierzę 
Nieźle się zaczyna, chociaż zbyt podobne do mojego ukochanego Legacy.
Potem utwór świetnie "wybucha" i się rozkręca, po czym po chwili dobre wrażenie psuje Bruce...Ludzie, że też go Steve nie pogonił z zespołu
Pozatym utwór fajny.
Potem utwór świetnie "wybucha" i się rozkręca, po czym po chwili dobre wrażenie psuje Bruce...Ludzie, że też go Steve nie pogonił z zespołu
Pozatym utwór fajny.
Choletnie cięzki w odbiorze utwór, po pierwszych przesłuchaniu ciężko coś powiedzieć ,niby melodyjny, szybki,ale cholernie pokręcony ,trochę momentami pod Chemical Wedding wokalnie,ale momentami niepotrzebnie zbyt wysoko
drugie przesłuchanie-i dalej nie mam wyrobionej opinii, chyba będą ją miał po 4-5 przesłuchaniach, utwór jest cholernie skomplikowany, a jednocześnie szybki i melodyjny ,po raz pierwszy u Ironów coś takiego słyszę ,to nie jest melodyjna ,zwarta jazda znana z Legacy czy Dance of Death
A mnie się podoba. Jest bardzo szybki. Mogę się jedynie trochę uczepić gitar ;P Dokładniej jednego przejścia.
Myślę, że Blaze zaśpiewałby to lepiej ;P
Myślę, że Blaze zaśpiewałby to lepiej ;P
jeden z najlepszych z płyty.
drugie przesłuchanie-świetny utwór, pełen energii, miły dla ucha.
po prostu jestem mega happy że będzie wykonywany live!!!!
U mnie od rana on wymiata 
Talismanowi warto będzie dać szansę, może u mnie zyska jak Longest Day
- Iron Soldier
- -#Invader

Intro takie smętne, ale potem się rozkręca. Znakomity kawałek.
ale do textu pasujeIron Soldier pisze:Intro takie smętne, ale potem się rozkręca. Znakomity kawałek.